Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Zeppelin horloges

Geplaatst op 7 augustus 2021 om 08:07 uur

Wie kent ze niet, de majestueuze Zeppelin luchtschepen die een grote rol hebben gespeeld in de luchtvaartgeschiedenis? Deze Zeppelin luchtschepen werden ontworpen door de luchtvaartpionier Ferdinand Graff von Zeppelin en weten vandaag de dag nog steeds grote interesse te wekken. Het is dan ook niet voor niets dat deze Zeppelin als inspiratiebron gediend heeft voor het Duitse horlogemerk Zeppelin. Dit bekende horlogemerk valt onder het moederbedrijf Pointtec, waar eveneens het zeer geliefde Duitse horlogemerk Iron Annie onder valt. Iron Annie en Zeppelin horloges zijn al jarenlang erg populair doordat ze uitstekende kwaliteit en eigentijdse ontwerpen bieden met zeer scherpe prijzen. Deze combinatie zorgt ervoor dat deze horlogemerken aantrekkelijk zijn in de prijsklasse tussen 200-400 euro. 

De Zeppelin horloges zijn klassiek en traditioneel vormgegeven en weten je terug te voeren naar de tijden van weleer. Hierin komt een stukje nostalgie naar boven en Zeppelin is dan ook een merk met historie te noemen. Door onder meer de historische wijzerplaten, historische details en de prachtige lederen banden weet Zeppelin dit nog eens te benadrukken. Zeppelin biedt een grote diversiteit aan in de collectie, mede doordat er keuze is uit horloges met zowel mechanische- als automatische- en quartz uurwerken. Dus waar je voorkeur op dit gebied ook ligt, bij Zeppelin kun je terecht voor jouw favoriete horloge. Wat verder opvalt is dat Zeppelin mede doordat het een klein merk/bedrijf is meer aandacht heeft voor kwaliteit en afwerking. Dit is zeker terug te zien aan het oog voor detail en de fraaie afwerking van de horloges. Voor wat betreft de uurwerken maakt Zeppelin gebruik van kwaliteitsuurwerken van Zwitserse en Japanse komaf. Het gaat dan om merken als Sellita, Miyota en Eta.

Binnen de collectie van Zeppelin zijn zowel voor dames als voor heren prachtige horloges opgenomen. Daarnaast biedt het merk een zeer goede prijs-/kwaliteit verhouding. Gecombineerd met de variatie in uurwerken en het gevarieerde aanbod wat betreft uitstraling van de horloges, maakt dit dat Zeppelin aantrekkelijk is voor een breed publiek. De horloges uit de collectie zijn onderverdeeld in verscheidene series. Een eerste mooie serie uit de collectie is de LZ120 Rome serie. Binnen deze serie vinden we prachtige herenhorloges met een rustige en klassieke uitstraling. De horlogebanden van deze horloges variëren in diverse lederen uitvoeringen, uiteraard met de hand vervaardigd. Verder zien we bij deze horloges naast een secondewijzer en datumaanduiding een mooie maanfase functie. Dit geeft het geheel net dat beetje extra en siert de wijzerplaat des te meer.

Een volgende serie uit de collectie van Zeppelin is een serie dameshorloges, welke speciaal werd ontworpen ter ere van het 100 jarig bestaan van de Zeppelin. Het gaat dan om de ‘Princess of the Sky’ horloges. Deze horloges hebben iets heel bijzonders te bieden, het is namelijk mogelijk deze behalve om de pols, ook om de hals te dragen. Men heeft bij het ontwerpen van deze horloges getracht de glamour uit de jaren ’20 terug te halen. Wat ons betreft is dit zeker gelukt. De bijzonder mooie wijzerplaten zijn een echte eyecatcher en zowel de horlogebanden als het horloge zelf zijn zeer stijlvol en sierlijk. Bovendien is er de keuze uit wijzerplaten die een rustige uitstraling hebben en wijzerplaten die juist zeer sprekend zijn. Voor deze horloges is er gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen zoals edelstaal, extreem sterk saffierglas en bijzonder mooi leder. De horloges sluiten met een doornsluiting. Kortom, Zeppelin heeft hiermee een serie horloges op de markt gebracht speciaal voor de dames, welke zowel wat betreft kwaliteit als wat betreft uitstraling zeker de moeite van het bekijken waard zijn.

Een derde serie die we extra aandacht willen schenken, is de Zeppelin Night Cruise serie. Deze horloges hebben een meer stoere en robuuste uitstraling en een sportieve insteek. Wat betreft kleurgebruik is hier gekozen voor veel zwart, met rode en witte accenten. De horloges zijn minimaal 50 meter waterdicht en er is gebruik gemaakt van materialen als edelstaal PVD en gehard mineraalglas. Voor de horlogebanden is gekozen voor het gebruik van kunststof. Er komen mooie extra functionaliteiten voorbij zoals een secondewijzer, datumaanduiding en een dagaanduiding, maar ook een gangreserve aanduiding. Deze horloges sluiten met een doornsluiting.

De bovengenoemde series horloges zijn natuurlijk slechts een kleine greep uit de collectie van Zeppelin. Er zijn nog veel meer bijzondere series horloges te bekijken zoals de Zeppelin Hindenburg serie en de Zeppelin 100 years serie. Met een horloge van Zeppelin ben je hoe dan ook gegarandeerd van een horloge van hoge kwaliteit, welke volledig in Duitsland is gemaakt. Duitsland staat op dit gebied bekend vanwege de goede kwaliteit, betrouwbaarheid en degelijkheid van de horloges die er vandaan komen. Bovendien zijn de horloges van Zeppelin zeer betaalbaar, zodat je ook met een beperkter budget een kwaliteitshorloge kunt aanschaffen. Zeker wanneer je houdt van een horloge met een verhaal, is een horloge van Zeppelin een echte aanrader!

BensonTrade is officieel dealer van Zeppelin. Wanneer je bij ons jouw favoriete Zeppelin horloge bestelt, ontvang je deze met 2 jaar garantie thuis in een luxe officiële horlogebox. Bestel dus nu jouw favoriet snel en eenvoudig in onze webshop!