Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Ingersoll horloges

Geplaatst op 31 juli 2021 om 08:43 uur

Wanneer je op zoek gaat naar een horloge van goede kwaliteit met een stijlvolle uitstraling dan is er veel keuze. Veel merken bieden een goede kwaliteit en ieder merk heeft zo zijn eigen look als we kijken naar uitstraling en design. Er zijn door de jaren heen verschillende merken bij gekomen die mooie horloges weten te produceren maar een horlogemerk met historie en een bijzonder verhaal zal voor de meeste liefhebbers toch het meest aantrekkelijk zijn. Een merk dat al een ruime eeuw actief is binnen de horlogerie en inmiddels wereldberoemd te noemen is, is het Amerikaanse merk Ingersoll. Ingersoll werd opgericht door de gebroeders Ingersoll. Zij wilden horloges op de markt brengen van een goede kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Zij zetten in 1892 in op een geautomatiseerde productielijn waarmee ze een horloge in de markt zetten voor de prijs van 1 dollar. Dit zogenaamde ‘dollar watch’ zorgde ervoor dat het merk erg bekend werd. Inmiddels zijn Ingersoll horloges niet meer weg te denken en kent de echte liefhebber ze zeker.  

Ingersoll IN3900 SL Apache horloge

Door de jaren heen is Ingersoll zeer populair en beroemd geworden. Het merk wist een samenwerking aan te gaan met bekende namen zoals Henry Ford en Disney waardoor ze zichzelf nog meer op de kaart wisten te zetten. Tot op de dag van vandaag staat Ingersoll bekend door de betaalbare horloges, die wat betreft kwaliteit zeker niet onder doen voor de duurdere varianten. Ingersoll maakt gebruik van automatische uurwerken waarbij het ambacht van de horlogemaker het best tot zijn recht komt. Een sterk punt van Ingersoll is daarnaast dat het merk diverse designs in de collectie heeft opgenomen waardoor het merk een breed publiek weet aan te spreken. De ontwerpen van Ingersoll horloges gaan van een meer traditionele en klassieke uitstraling tot een meer sportieve en stoere look. Ook aan de dameshorloges is gedacht want naast een uitgebreide herencollectie biedt Ingersoll ook voor de dames verschillende mooie en elegante modellen.

In dit artikel zullen we enkele Ingersoll horloges nader bespreken, te beginnen met de Ingersoll IN3900 SL Apache. Dit horloge heeft een wat klassiek design en een stijlvolle uitstraling. De combinatie van de zwarte lederen band met de edelstalen kast zorgt voor een strakke uitstraling. Op de witte wijzerplaat ziet we een aantal blauwe accenten, wat een speels effect geeft. Dit horloge is uiteraard voorzien van een betrouwbaar automatisch uurwerk waarin maar liefst 20 edelstenen zijn verwerkt. Het horloge beschikt over verschillende mooie extra functionaliteiten, zoals een datumaanduiding, secondewijzer, lichtgevende indicatoren en een mooie chronograaf functie. Kortom, een horloge met een luxe uitstraling en treffende techniek tegen een aantrekkelijke prijs.

Het volgende horloge dat we onder de loep nemen is de Ingersoll IN3105 BBKO Chinook. Dit horloge heeft een geheel andere ‘look and feel’ dan het voorgenoemde horloge doordat het een meer stoere en robuuste uitstraling heeft. De combinatie van de donkere bruine lederen horlogeband, zwarte wijzerplaat en gele accenten, maken dit horloge tot een creatief en origineel stuk. Door de opvallende gele kleur die afsteekt op de zwarte wijzerplaat is dit horloge bovendien zeer goed afleesbaar. Ook dit horloge is uitgerust met een automatisch uurwerk van kwaliteit. De horlogekast is vervaardigd uit edelstaal PVD en verder is er gebruik gemaakt van gehard mineraalglas. Dit horloge is tot 50 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. Verder beschikt het horloge over een secondewijzer.

Het derde horloge dat  we benoemen is de Ingersoll IN2301 BBKO Pomo. Dit bijzonder mooie herenhorloge heeft een moderne insteek. De horloge band is vervaardigd uit zwart leder en de wijzerplaat is zwart van kleur met oranje index. De kast is gemaakt van edelstaal met PVD coating voor een zwarte look. Verder beschikt ook dit horloge over een automatisch uurwerk, dat een solide basis vormt. Hierin zijn 21 edelstenen verwerkt. Dit horloge beschikt over een mooie lijst aan extra functionaliteiten. Verder heeft het horloge een datumaanduiding, secondewijzer, lichtgevende indicatoren en een chronograaf functie. Met andere woorden, dit is een horloge dat alles te bieden heeft wat een echte horlogeliefhebber zich kan wensen.

Het laatste horloge dat we onder de aandacht willen brengen is een dameshorloge. Het gaat om de Ingersoll IN 7210 PU Tulalip. Wanneer je als vrouw graag een opvallend horloge om de pols draagt, dat alle ogen naar zich toe weet te trekken dan is dit echt iets voor jou. Met de opvallende paarse kleur, de lederen horlogeband met reliëf en de creatieve wijzerplaat is dit een echte eyecatcher. Natuurlijk is ook dit horloge voorzien van een automatisch uurwerk waar je door de glazen bodem een mooi zicht op hebt. Verder heb je met dit horloge de beschikking over lichtgevende indicators en een secondewijzer.

Wij bieden nu de bovengenoemde modellen, maar ook diverse andere Ingersoll horloges, met een mooie korting aan. Grijp dus nu je kans om een prachtig Ingersoll horloge van uitstekende kwaliteit met een unieke uitstraling aan te schaffen tegen een extra scherpe prijs!