Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Nieuws

Wat is een automatisch horloge?

Geplaatst op 23 augustus 2019 om 09:04 uur

Voor de horlogeliefhebber die gefascineerd is door de werking van de authentieke klok en de techniek achter een horloge is een automatisch horloge vaak de ultieme keuze. Een automatisch horloge werkt in tegenstelling tot een quartz horloge niet op batterij, maar op beweging. De specifieke beweging van de pols zorgt ervoor dat het horloge van de benodigde energie wordt voorzien om te kunnen blijven lopen. Het vervangen van een batterij is bij een automatisch horloge dus niet nodig. Dit type uurwerk is zeer effectief  en wordt veelal gebruikt in duurdere horloges. Het automatisch horloge is een uithangbord voor vele Zwitserse horlogemerken.

Doordat een automatisch horloge geen batterij nodig heeft, bent u in principe verzekerd van een werkend horloge wanneer het genoeg in beweging is. Toch zijn er ook voor een automatisch horloge de nodige voorzorgen vereist. Wanneer u het horloge draagt wordt het zoals gezegd door de polsbeweging voorzien van energie. Wanneer u deze niet draagt, is het nodig het horloge op een andere manier van deze beweging te voorzien. Dit kan door middel van het gebruik van een watchwinder. Een watchwinder bootst de beweging van de pols na, waardoor uw horloge ook wanneer u het niet draagt gewoon blijft lopen en daarnaast beschermt blijft tegen invloeden van buitenaf.

Fortis Dornier horloge

Een automatisch horloge van hoge kwaliteit  is vervaardigd met de hand van een vakman, waarbij gebruik gemaakt wordt van hoogwaardige materialen. Denk hierbij aan edelstaal, saffierglas, fijn leder maar ook aan goud en carbon. Voorbeelden van merken met dit soort horloges zijn Tag Heuer, Laco en Fortis. Verschillende horlogemerken hebben ook modellen in de collectie waarbij er zicht geboden wordt op het uurwerk door middel van een doorkijkbodem,  zoals Iron Annie, Epos en Junkers. Deze doorkijkbodem biedt de mogelijkheid een stukje van de bijzondere techniek achter de werking van het horloge te bekijken. Voor de echte liefhebber zeker van toegevoegde waarde in een automatisch horloge.

BensonTrade biedt een ruime collectie automatische horloges van hoge kwaliteit van verschillende gerenommeerde merken. Uiteraard met minimaal 2 jaar garantie, verpakt in originele horlogebox en handleiding. Wij verzenden wereldwijd via PostNL, DPD of Fedex.

Zwitserse watchwinders | 100% kwaliteit

Geplaatst op 21 augustus 2019 om 08:36 uur

Op het gebied van watchwinders hebben we in onze webshop een ruim aanbod aan verschillende merken, kwaliteit, design en manieren van opwinding. Een goede watchwinder voorziet een automatisch horloge (of meerdere automatische horloges tegelijk) van de benodigde energie en zorgt er hiermee voor dat het horloge blijft lopen, ook als het niet gedragen wordt. Hierdoor staat het horloge altijd goed qua tijd, datum en andere functies en hoef je niet de kroon te belasten door deze steeds uit te trekken. Immers, de kroon is één van de zwakste onderdelen van een horloge en wil je juist niet teveel uittrekken. Daarnaast biedt de juiste watchwinder bescherming tegen beschadiging, maar ook tegen slijtage. Door te voorkomen dat het horloge stil komt te staan, voorkomt het ook onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave. Hiermee is dit een absoluut onmisbaar accessoire voor de eigenaar van een automatisch horloge of een verzameling hiervan.

Bernard Favre watchwinder

Het neusje van de zalm op het gebied van watchwinders vinden we binnen de Zwitserse watchwinder merken. De goede naam van de Zwitsers op het gebied van horloges, is zeker ook van toepassing op de watchwinders van Zwitserse komaf. Een Zwitserse watchwinder is voorzien van Zwitserse techniek, duurzaam en wordt vervaardigd uit de beste materialen. Een ‘Swiss made’ watchwinder is een mooie combinatie met Zwitserse horloges. Ze zijn niet goedkoop, maar bieden absoluut waar voor uw geld. Niet alleen kwalitatief en technisch gezien is een Zwitserse watchwinder een mooie keuze, ook op het gebied van design hebben de Zwitserse merken heel wat te bieden.

Swiss Kubik Triple watchwinder

Bernard Favre watchwinders biedt een unieke manier van opwinding, met zijn ‘Planet winding system’. Deze driedimensionale watchwinders draaien als het ware om hun eigen as. Dit is behalve effectief ook een heel mooi gezicht en een waar pronkstuk in uw verzameling en interieur. Ook het merk RDI biedt naast kwalitatief goede watchwinders prachtige designs, ontworpen in samenwerking met diverse kunstenaars. Een ware eyecatcher. Swiss Kubik mag daarnaast zeker niet in dit rijtje ontbreken met mooie, moderne ontwerpen met een strakke uitstraling en compacte vormgeving.

Als officieel dealer van deze drie Zwitserse watchwinder merken bieden wij de meest actuele collecties, scherpe prijzen en duidelijke service. Daarnaast verzenden wij wereldwijd via Fedex. Kiest u voor kwaliteit, dan kiest u voor een Zwitserse watchwinder. 

Bernard Favre Planet watchwinder

Geplaatst op 16 augustus 2019 om 10:46 uur

Een kwalitatief zeer sterk merk op de markt op het gebied van watchwinders is Bernard Favre. De watchwinders van dit merk zijn ‘Swiss made’ en voorzien van een Zwitserse motor. Dit gegeven staat garant voor betrouwbaarheid, duurzaamheid en kwaliteit. Naast de uitmuntende Zwitserse kwaliteit, weet Bernard Favre zich te onderscheiden van andere merken door zijn unieke wijze waardoor automatische horloges probleemloos worden opgewonden. Dit systeem is het ‘Planet winding system’. De driedimensionale watchwinders van Bernard Favre draaien om hun eigen as, als ware het als een planeet. Vandaar de uiterst passende naam.  De elegante manier van opwinden zal door de horlogeliefhebber en -verzamelaar zeker gewaardeerd worden, aangezien dit fascinerend is om naar te kijken en ook functioneel is.

Bij het vervaardigen van de exclusieve Bernard Favre watchwinders staan technische perfectie, kwaliteit en een sublieme afwerking centraal. Het merk gaat dan ook voor niets anders dan een perfect eindproduct. Enkel de beste materialen worden gebruikt, denkt u hierbij aan edelstaal en glas. De glazen stolp die over de watchwinder geplaatst kan worden biedt bescherming aan uw horloge tegen invloeden van buitenaf, zoals vuil en stof.

Bernard Favre Planet watchwinder

De ingebouwde accu (100 dagen) in elke Bernard Favre watchwinder zorgt ervoor dat u uw watchwinder ook mee kunt nemen of opbergen in een kluis. Opladen is mogelijk via een usb aansluiting met behulp van bijvoorbeeld uw pc of smartphone, of natuurlijk via de netstroom. Verder is de watchwinder uitgerust met een LED indicator en zijn er tot wel zes verschillende programma’s mogelijk. Deze hoogstaande techniek is kenmerkend voor dit gerenommeerde Zwitserse merk.

Wij hebben als officieel dealer vrijwel de gehele collectie van Bernard Favre op voorraad, wat betekent dat u snel van uw aankoop kunt genieten. De watchwinders worden geleverd in een chique lederen etui. Een USB adapter, certificaat en handleiding worden bijgeleverd. Uiteraard is elke watchwinder van 2 jaar fabrieksgarantie voorzien.

Zwitserse horloges | Swiss made horloges

Geplaatst op 15 augustus 2019 om 07:57 uur

Zwitserland wordt niet voor niets gezien als het land van de horlogerie. Het land kent een lange en bijzondere historie op het gebied van dit wereldwijd gewaardeerde ambacht. Door de jaren heen hebben horlogemerken uit Zwitserland dan ook veel ervaring en kennis op kunnen doen. Het land herbergt veel zeer bekwame vaktechnici en heeft diverse innovaties op het gebied op haar naam staan. Een Zwitsers horloge is betrouwbaar, degelijk en van zeer hoge kwaliteit en vervaardigd met passie en uiterste precisie. Het Swiss made label is belangrijker dan ooit!

Fortis Cockpit horloge

Wanneer een horlogemerk het predicaat ‘Swiss made’ mag voeren, zegt dit veel over de kwaliteit, oorsprong en duurzaamheid van het product. Een ‘Swiss made’ horloge moet voldoen aan verschillende strenge eisen en voorwaarden. De oorsprong van het ‘Swiss made’ predicaat vinden we in 1971. In dit jaar werden de eisen en voorwaarden opgesteld, waarop in 1995 nog een wijziging volgde. Let wel, deze standaard is een minimum standaard. Er is dus nog steeds verschil in kwaliteit mogelijk tussen de diverse Zwitserse merken. De verschillen komen voornamelijk tot uiting in de productiewijze en het materiaalgebruik. Uiteraard is merkbeleving ook belangrijk, je betaalt nu immer meer voor een Breitling horloge dan voor een Epos horloge. Desalniettemin levert Epos prachtige horloges die qua techniek niet onderdoen. Wel is de prijs veel interessanter.  

Waaraan moet een echt Zwitsers horloge dan voldoen? In ieder geval moet het uurwerk van het horloge uit Zwitserland afkomstig zijn en daar ook zijn ingebouwd in de horlogekast. Verder is er onder meer de eis dat de laatste inspecties moeten worden uitgevoerd binnen Zwitserland. Bovendien moet minimaal 60% van de gemaakte ontwikkelingskosten binnen Zwitserland zijn uitgegeven.

BensonTrade biedt een ruim aanbod aan mooie Zwitserse merken zoals Epos, Fortis en Glycine. Absoluut kwaliteitshorloges voorzien van Swiss made automatische uurwerken. BensonTrade is officieel dealer van diverse Zwitserse horlogemerken en wij leveren deze horloges in een luxe officiële horlogedoos en altijd met minimaal twee jaar garantie.

Nieuwe collectie Boda Concept watchwinders

Geplaatst op 13 augustus 2019 om 08:57 uur

Binnen de horlogerie is er ruime keuze op het gebied van watchwinders. Bekende merken zoals Orbita, Swiss Kubik en Benson zijn bekend onder liefhebbers en verzamelaars. Een watchwinder merk dat met recht binnen relatief korte tijd haar naam op de kaart heeft weten te zetten is Boda Concept watchwinders. Het betrekkelijk jonge merk biedt betaalbare watchwinders van hoogwaardige kwaliteit met verschillende functionaliteiten, een zeer aantrekkelijke combinatie voor de liefhebber van automatische horloges.

Boda Concept B6 watchwinder

De Boda Concept watchwinders worden vervaardigd met zorgvuldig gekozen materialen van hoge kwaliteit. De designs zijn vervaardigd van veelal houten materiaal, maar er wordt ook gebruik gemaakt van onder andere carbon, glas en edelstaal. De moderne designs zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteit. De collectie biedt watchwinders met ruimte vanaf 2 horloges. Maar het meest populaire model van het merk is de Boda Concept D12 watchwinder. Deze watchwinder heeft ruimte voor wel twaalf horloges en is hiermee heel geschikt voor de verzamelaar van automatische horloges. Boda Concept watchwinders zijn geschikt voor elk type automatisch horloge. De watchwinder zorgt er niet alleen voor dat uw horloges worden voorzien van de benodigde beweging, ook bieden de stijlvolle ontwerpen bescherming tegen slijtage en invloeden van buitenaf.

De watchwinders van Boda Concept zijn voorzien van Japanse Mabuchi motoren. Deze motoren staan niet alleen bekend om hun betrouwbaarheid, ze zijn ook nog eens vrijwel geluidloos in gebruik. Boda Concept watchwinders zijn daarnaast voorzien van een modern touchscreen en LED-verlichting. Dit alles zorgt uiteraard voor een optimaal gebruiksgemak. Als officieel dealer van Boda Concept watchwinders hebben wij de nieuwste collecties in haar assortiment. Elke watchwinder van Boda Concept wordt geleverd met twee jaar garantie en gebruiksaanwijzing.

Escada horloges | Swiss made

Geplaatst op 10 augustus 2019 om 07:31 uur

Het bekende modemerk Escada, kwam in 1978 met haar allereerste modecollectie. Margaretha en Wolfgang Ley presenteerden deze collectie met een missie. Het merk stond voor de zogenaamde ‘democratisering’ van de haute couture, zo zouden hoge kwaliteit stoffen en bijzondere ontwerpen ook bereikbaar worden voor het grotere publiek. Betaalbare couture, met behoud van stijl en kwaliteit.

Elke vrouw zal haar outfit compleet willen maken met mooie accessoires. Een stijlvol en classy horloge mag hierbij zeker niet ontbreken. Daar speelt Escada goed op in door behalve elegante mode ook designerhorloges in haar collectie op te nemen. Deze dameshorloges zijn stijlvol, trendy en modern met klassieke accenten. Naast de aantrekkelijkheid van Escada horloges in esthetisch opzicht, heeft het merk ook op het gebied van kwaliteit veel te bieden. De horloges zijn voorzien van Zwitserse quartz uurwerken en mogen zelfs met trots het predicaat ‘Swiss made’ voeren. Dit gegeven zegt veel over de hoge kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid van de horloges. Met een combinatie van Zwitserse kwaliteit, trendy designs en betaalbaarheid is Escada een topmerk voor elke vrouw die van mooie horloges houdt. Met een Escada horloge draag je een  waar sieraad om de pols!

Escada horloge

BensonTrade voertt als eerste officiële dealer van Escada verschillende series uit de collectie in haar assortiment. Er is dus een ruime keuze in deze prachtige dameshorloges. Daarnaast biedt BensonTrade uitverkoop modellen van Escada op voorraad, zodat u de kans heeft een Escada horloge te bestellen tegen een extra scherpe prijs. Elk horloge van Escada wordt geleverd in een luxe officiële horlogedoos, met twee jaar garantie en een handleiding.

Maen horloges | Uitverkoop!

Geplaatst op 9 augustus 2019 om 16:22 uur

Het horlogemerk Maen is opgericht door twee Nederlanders die gefascineerd raakten door het verhaal dat schuil gaat achter New York City. Diverse plaatsnamen uit New York zijn oorspronkelijk afkomstig uit het Nederlands. Een voorbeeld hiervan is Manhattan, dat in 1626 omgedoopt werd in Nieuw-Amsterdam, toen het werd ontdekt door Kapitein Hudson van het Nederlandse schip ‘de halve Maen’.  In het Hudson-River valley gebied is nog altijd de invloed van de Nederlanders voelbaar. Een bijzonder verhaal achter deze nostalgische naam.

Maen is een bijzonder horlogemerk dat de focus legt op kwaliteit en materiaalgebruik. Daarnaast staat oog voor het kleinste detail hoog in het vaandel, dit komt dan ook in elke fase van de ontwikkeling van een horloge terug. Elk Maen horloge wordt met de hand vervaardigd en voorzien van een betrouwbaar quartz uurwerk van Zwitserse makelij. Het merk weet zich te onderscheiden van andere merken door een openheid van geest en het ontwerpen van unieke uurwerken. Voor een Maen horloge de markt opgaat, moet het voldoen aan de strengste eisen en diverse testen ondergaan.

Maen Manhattan horloge

De eigenaren van het merk Maen zijn heden dag nog steeds Nederlands, maar de horloges in de collectie van Maen zijn van Scandinavisch design en worden ontwikkeld in Stockholm. In de collectie vindt u zowel casual als zakelijke herenhorloges, elk design even stijlvol. Ondanks de hoge eisen die Maen zichzelf stelt op het gebied van kwaliteit, materiaalgebruik en stijl zijn de horloges zeer betaalbaar. BensonTrade heeft de Maen horloges op dit moment in de uitverkoop en biedt alle horloges van Maen dan ook aan met hoge kortingen. Bent u op zoek naar een horloge met een fraaie verschijning en hoge kwaliteit, dan is dit het juiste moment. Elk horloge van Maen wordt geleverd met twee jaar garantie in een luxe officiële box.

Zeppelin horloges bij BensonTrade

Geplaatst op 8 augustus 2019 om 17:09 uur

Een Duits horlogemerk met een ruim aanbod aan zowel dames- als herenhorloges van een goede kwaliteit met een rijke historie, dat is Zeppelin in een notendop. De naam van het merk voert ons terug naar de legendarische luchtvaarthistorie van weleer. Wanneer luchtvaartpionier Ferdinand Graff von Zeppelin in 1900 zijn eerste luchtschip bouwt, is dat het begin van een nieuw tijdperk. De naar Ferdinand von Graff vernoemde ‘Zeppelin’ is dan ook zeer populair voor WOI. Tussen 1900-1938 worden nog eens 100 van deze majestueuze luchtschepen gebouwd, in 27 verschillende series. Hiermee is de Zeppelin niet meer weg te denken uit de luchtvaarthistorie. Later zijn de Zeppelin horloges geïntroduceerd met de duidelijke link met de luchtschepen.

Het Zeppelin thema is doorgevoerd in de collectie van Zeppelin horloges, waarmee achter elke serie in de prachtige collectie een bijzonder verhaal schuilt. De liefhebber van exceptionele horloges met interesse in deze legendarische historie, zal dan ook zeker gefascineerd zijn door de Zeppelin collectie. De collectie herbergt horloges met zowel quartz- als mechanische en automatische uurwerken.  De horloges van Zeppelin worden vervaardigd in Duitsland, waarmee u gegarandeerd een duurzaam en betrouwbaar product in huis haalt waar u jarenlang plezier van zult hebben.

Zeppelin 7618M horloge

De designs van Zeppelin zijn klassiek vormgegeven, stijlvol en tijdloos. Een combinatie van hoge kwaliteit, hoogstaande techniek en nostalgisch design maken van Zeppelin een absoluut succesverhaal. Daarnaast is het merk ook nog uiterst betaalbaar. De materialen voor de ontwerpen worden met zorg gekozen. De Zeppelin horloges zijn voorzien van een prachtige lederen- of edelstalen band. Verder wordt er onder andere gebruik gemaakt van gehard mineraalgas en saffierglas. De horloges worden geleverd in een chique horlogebox met twee jaar garantie en gebruiksaanwijzing.

BensonTrade is officieel dealer van Zeppelin. Dit betekent dat wij de echtheid garanderen en elk horloge leveren in originele verpakking met minimaal twee jaar garantie.

Swiss Kubik watchwinders | Officieel dealer

Geplaatst op 2 augustus 2019 om 13:47 uur

De echte liefhebber van automatische horloges kan er niet buiten, een goede watchwinder. Dit ultieme accessoire zorgt ervoor dat uw horloge niet stil komt te staan wanneer het niet gedragen wordt, door de natuurlijke beweging van de pols na te bootsen. Elk automatisch horloge heeft deze beweging nodig om van de benodigde energie te worden voorzien. Door te voorkomen dat uw horloge stil komt te staan, voorkomt u tegelijkertijd slijtage aan het horloge en onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave. Verder is een watchwinder een veilige opbergplaats voor uw horloge.

Swiss Kubik watchwinder geel

Er zijn veel verschillende soorten en merken watchwinders op de markt. Een Zwitsers merk dat eruit springt is Swiss Kubik watchwinders. Swiss Kubik watchwinders is een zeer vooruitstrevend watchwinder merk dat gaat voor de nieuwste technologieën op dit gebied. In de ruim 10 jaar tijd dat Swiss Kubik watchwinders actief is op deze markt, wist het merk al een zesde generatie Swiss Kubik watchwinders te realiseren. Steeds weer is het merk op zoek naar de meest geavanceerde technologie en de beste kwaliteit. Niet alleen worden de watchwinders van Swiss Kubik met de hand ontworpen en met de grootste zorg gemaakt in Zwitserland, ook zoekt het bedrijf al haar leveranciers binnen een straal van 50 km. Zo zijn zij in staat de lijntjes kort te houden en er zelf op toe te zien dat er de allerbeste kwaliteit geleverd wordt.

Elke Swiss Kubik watchwinder is voorzien van een prima kwaliteit Zwitserse motor. De watchwinders zijn geschikt voor alle automatische horloges, ongeacht het merk. De modellen zijn compact van formaat en werken +- twee jaar op batterijen, wat ze erg geschikt maakt om mee te nemen op reis of te plaatsen in een kluis. Swiss Kubik is een traditioneel merk en valt tegelijkertijd op door de moderne vormgeving en technologie. De collectie van Swiss Kubik biedt verschillende watchwinders qua stijl, kleur en materiaal. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van aluminium en leder. Daarnaast zijn er modellen voor één horloge, maar ook modellen voor meerdere automatische horloges. Optioneel zijn de beschermglaasjes mee te bestellen om uw horloge te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Elke Swiss Kubik watchwinder wordt geleverd met 3 jaar garantie. De meeste modellen leveren wij vanuit voorraad.

Benson Smart-Tech II watchwinders voor elk horloge

Geplaatst op 1 augustus 2019 om 13:52 uur

Binnen de horlogerie, vindt men een uitgebreid aanbod aan watchwinders. Een watchwinder is een essentiële aanvulling op uw horlogeverzameling, maar ook onmisbaar wanneer u één automatisch horloge bezit. Elk automatisch horloge heeft de juiste beweging nodig om te kunnen blijven lopen en daarbij een accurate weergave van tijd en datum weer te geven. Deze beweging wordt bij het dragen van het horloge gegeven door de beweging van uw pols. Maar wanneer u het horloge niet kunt dragen, kan een goede watchwinder uitkomst bieden. Niet alleen voorziet deze in de benodigde beweging, ook draagt de watchwinder zorg voor de juiste olievoorziening en bescherming van uw horloge(s) tegen invloeden van buitenaf.

Benson Smart-Tech II watchwinders

Een uitstekend Nederlands merk op dit gebied is Benson. Benson vervaardigt de watchwinders uit haar collectie binnen eigen beheer en weet op deze manier hoge kwaliteit watchwinders aan te bieden die tegelijkertijd betaalbaar blijven. Binnen het assortiment van Benson zijn verschillende series watchwinders verkrijgbaar, waaronder de Benson Smart-Tech II watchwinders. Deze luxe watchwinders zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteit. De watchwinders zijn geschikt voor elk type automatisch horloge, ongeacht merk of model. Bijkomend voordeel van deze watchwinders is dat ze voorzien zijn van zeer stille motoren, voor optimaal gebruiksgemak en comfort.

Met behulp van de geavanceerde touchscreen display, is het mogelijk de draairichting en het aantal omwentelingen per dag in te stellen. Daarnaast biedt de ingebouwde lade de mogelijkheid ook uw andere sieraden op te bergen zoals bijvoorbeeld ringen of manchetknopen. Zo bewaart u alles netjes bij elkaar. De LED verlichting in de watchwinder biedt een goed zicht op uw horloges. Door een uniek veersysteem is het mogelijk de watchwinders te gebruiken voor horloges met zowel een grote- als kleine polsomvang. Voor de Benson Smart-Tech II watchwinders worden materialen geselecteerd van hoge kwaliteit, zoals mineraalglas en hout. Deze zorgen voor een luxe uitstraling. Kortom, Benson Smart-Tech watchwinders zijn een uitstekende combinatie van moderne techniek en een fraai design en dat voor een scherpe prijs!

Elke Benson Smart-Tech II watchwinder wordt geleverd met handleiding, adapter en 2 jaar garantie.