Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Nieuws

Officieel dealer Meccaniche Veneziane horloges

Geplaatst op 4 mei 2021 om 11:46 uur

Italiaanse klasse, kwaliteit, traditioneel en betaalbaar, dat is het Italiaanse horlogemerk Meccaniche Veneziane in een notendop. Voor de liefhebber van het horlogemerk Rolex is het een zeer mooi alternatief tegen een scherpe prijs. Wat betreft uitstraling lijkt Meccaniche Veneziane namelijk nog het meest op dit luxe en geliefde merk. Meccaniche Veneziane kenmerkt zich door het gebruik van zowel Swiss made als Seiko uurwerken, wat de betaalbaarheid nog meer ten goede komt. Betaalbaarheid en kwaliteit is de combinatie die maakt dat Meccaniche Veneziane horloges een breed publiek weten aan te spreken.

De collectie van Meccaniche Veneziane bestaat uit horloges met een moderne en sportieve uitstraling, gecombineerd met de welbekende Italiaanse klasse. De collectie van Meccaniche Veneziane is onder te verdelen in verschillende mooie series met elk hun eigen karakteristieke kenmerken en eigenschappen. In dit artikel willen we er een viertal horloges uitlichten, afkomstig uit de Meccaniche Veneziane Redentore 3 40 mm serie en de Nereide 4.0 serie.

Meccaniche Veneziane maakt gebruik van automatische uurwerken in haar horloges. De nieuwste modellen zijn voorzien van een degelijk automatisch uurwerk van Seiko. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de afwerking. Dit weet het merk ver door te trekken. Zo is het leer dat wordt gebruikt voor de bijzonder mooie horlogebanden van Meccaniche Veneziane afkomstig uit Veneto en Toscane en wordt voor de vervaardiging van deze banden gebruik gemaakt van de expertise van de lokale ambachtslieden. De horlogeboxen waar Meccaniche Veneziane zeker goede sier mee weet te maken,zijn vervaardigd uit prachtig hout en bewerkt door een ambachtelijk houtbewerkingsbedrijf in Friuli. Meccaniche Veneziane zorgt hiermee voor een zeer compleet plaatje dat de horlogeliefhebber zeker zal aanspreken.

Het eerste horloge dat we onder de loep nemen is er één uit de Nereide 4.0 serie. Het gaat dan om het Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 1302003 horloge. Dit horloge heeft een prachtige met de hand gemaakte lederen band in een mooie bruine kleur. Opvallend zijn de rode stiksels op de band die zorgen voor een bijzonder en speels accent. De wijzerplaat van dit horloge is zwart en de rode accentkleur komt hier terug in de draaibare bezel. Dit specifieke horloge is voorzien van een automatisch Seiko uurwerk en is tot maar liefst 200 meter waterdicht. Voor alle Nereide 4.0 horloges is gebruik gemaakt van anti-spiegelend saffierglas, net als voor dit model. Verder biedt dit Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 1302003 horloge veel mooie extra functionaliteiten. Naast de eerder genoemde draaibare bezel, beschikt het horloge namelijk ook over onder meer een verschroefde kroon, lichtgevende indicatoren en Superluminova, dat licht geeft in het donker. Al met al een zeer compleet horloge dat zowel sportief als stijlvol is.

Het tweede model uit de Nereide 4.0 serie dat we willen benoemen is het Meccaniche Veneziane Nereide 4.0 1302007 horloge. Dit model is wat betreft kleurgebruik het tegenovergestelde van het bovengenoemde model. Doordat het horloge is voorzien van een wit lederen band in combinatie met zwarte accenten (kleuren die ook terugkomen in de wijzerplaat) geeft dit horloge een heel rustig beeld. Ook dit horloge is uitgerust met een automatisch Seiko uurwerk en tot 200 meter waterdicht. Natuurlijk kiest Meccaniche Veneziane ook hier weer voor anti-spiegelend saffierglas. Dit biedt niet alleen extra comfort, ook krasjes zullen niet snel zichtbaar zijn op dit zeer sterke glas. Wat betreft functionaliteiten is dit horloge net zo compleet als het eerste model dat we hebben besproken. Het horloge sluit tot slot met een doornsluiting.

Uit de Meccaniche Veneziane Redentore 3 40 mm serie, belichten we graag het Meccaniche Veneziane Redentore 3 40mm Ref. 1301001 horloge. Dit horloge heeft een wat meer klassieke en ingetogen uitstraling. De combinatie van de edelstalen horlogekast en -band met de witte wijzerplaat zorgen voor een rustig en stijlvol geheel. Dit nieuwe Redentore horloge heeft een 40 mm horlogekast, die met 11,9mm iets dikker is dan de horloges uit de vorige serie. Het horloge is tot 100 meter waterdicht en voorzien van een automatisch uurwerk van Seiko. Het horloge is voorzien van het sterke saffierglas en uitgerust met een datumaanduiding en secondewijzer.

Het laatste horloge uit dezelfde serie is het Meccaniche Veneziane Redentore 3 40mm Ref. 1301006 horloge. Dit horloge is uitgevoerd in een sprekende blauwe kleur in combinatie met edelstaal. Ook hier zien we op de eveneens blauwe lederen horlogeband accenten in de vorm van stiksels, deze zijn uitgevoerd in de kleur wit. Dit horloge is ook weer voorzien van een automatisch Seiko uurwerk en daarnaast tot 100 meter waterdicht. Natuurlijk is ook dit horloge voorzien van een datumaanduiding en secondewijzer. Dit mooie sprekende horloge sluit met een handige doornsluiting.

Meccaniche Veneziane Redentore 1301006 horloge

Natuurlijk zijn de bovengenoemde modellen slechts een greep uit de brede collectie van Meccaniche Veneziane. Er zijn nog vele andere mogelijkheden wat betreft model, serie en kleur en het loont dus zeker de moeite de collectie eens nader te bekijken.

Wanneer je bij ons je Meccaniche Veneziane horloge bestelt, ontvang je deze in de prachtige houten horlogebox en met 2 jaar garantie bij je thuis. Ook voor advies en de beste service kun je bij ons als Officieel dealer van Meccaniche Veneziane terecht.

Watchwinder voor 2 horloges

Geplaatst op 29 april 2021 om 15:08 uur

Als je als liefhebber van automatische horloges een watchwinder wilt gaan kopen moet je voor jezelf eerst jouw eisen duidelijk op een rijtje hebben. Naast merk, kwaliteit en design is ook capaciteit een belangrijk punt. Wanneer je bijvoorbeeld 2 of 3 automatische horloges in bezit hebt, is een watchwinder met een capaciteit voor 2 horloges heel geschikt. Als je echter een grote verzameling hebt zal je een watchwinder met meer ruimte nodig hebben. De voordelen van een watchwinder voor 2 horloges ten opzichte van watchwinders met een grotere capaciteit is bijvoorbeeld het feit dat deze over het algemeen goed betaalbaar zijn en daarnaast dat de designs meestal compact zijn vormgegeven. Dit maakt een watchwinder voor 2 horloges ook toegankelijk voor mensen met een minder breed budget of minder ruimte.

Wanneer je weet dat een watchwinder die geschikt is voor het opwinden van 2 horloges voor jou een goede optie is, dan zal je erachter komen dat deze variant in vele soorten verkrijgbaar is. Deze watchwinders worden door diverse merken aangeboden en er is hierin veel mogelijk wat betreft materiaalkeuze, kwaliteit en bijvoorbeeld soort motor. Bovendien kun je kiezen uit meer basic modellen, maar zijn er ook watchwinders voor 2 horloges verkrijgbaar met verschillende extra functionaliteiten. In dit artikel nemen we 3 watchwinders met een capaciteit voor 2 horloges nader onder de loep.

We beginnen met een watchwinder van het merk Benson. Benson is een Nederlands merk en kenmerkt zich onder meer door de productie van zeer complete, hoogwaardige watchwinders tegen een aantrekkelijke prijs. De watchwinder voor 2 horloges van Benson die we nader toelichten is de Benson Swiss Series Double 2.20 Dark Brown Leather watchwinder. Deze watchwinder is aan de buitenkant bekleed met prachtig bruin leder, waarmee de watchwinder direct een zeer luxe uitstraling krijgt. De watchwinder is afsluitbaar met een glazen deurtje dat de bescherming van de horloges ten goede komt. Deze specifieke watchwinder van Benson is voorzien van de welbekende Zwitserse techniek en bovendien volledig geassembleerd in Nederland. De Swiss made motoren zorgen voor een solide basis en met deze watchwinder kies je dan ook voor pure kwaliteit. Deze watchwinder werkt op stroom via de meegeleverde adapter maar ook op batterijen. Dit heeft als groot voordeel dat het mogelijk is de watchwinder in een kluis te plaatsen. Zo kun je kiezen voor een optimale veiligheid van je horloges en je watchwinder.

De Benson Swiss Series Double 2.20 Dark Brown Leather watchwinder kan worden ingesteld met behulp van het moderne LCD scherm. Zo kun je op eenvoudige wijze de draairichting en het aantal omwentelingen per horloge instellen.  De watchwinder is uitgerust met een speciaal ontwikkeld veiligheidssysteem. Dit zorgt ervoor dat de motor ontkoppelt wanneer er een horloge wordt geplaatst of wanneer er een horloge uit wordt gehaald. Doordat deze watchwinder is voorzien van een ingebouwde LED verlichting, kun je je horloges altijd goed bekijken. Natuurlijk ontbreekt ook de overwind protectie niet.

De tweede watchwinder die we in de spotlight plaatsen is de Paul Design Gentlemen 2+3 Macassar watchwinder. Paul Design is een merk dat afkomstig is uit het Verenigd Koninkrijk en dat zeer hoogwaardige watchwinders aanbiedt tegen een schappelijke prijs. De man achter Paul Design is dan ook een waar vakman met veel ervaring, Paul Chen. Deze specifieke watchwinder van Paul Design biedt niet alleen ruimte om 2 horloges op te winden, maar voorziet daarnaast in extra opbergruimte voor nog 3 horloges. Deze opbergruimte kan natuurlijk ook heel handig zijn voor eventuele andere sieraden of bijvoorbeeld manchetknopen. Op deze manier kun je gemakkelijk al je sieraden bij elkaar bewaren. De Paul Design Gentlemen 2+3 Macassar watchwinder heeft een chique uitstraling door speciaal hout met een prachtige textuur. Dit heeft Paul Design gecombineerd met de kleur zwart, voor een luxe uitstraling. Deze watchwinder is voorzien van twee kwalitatieve Japanse motoren. Verder beschik je met deze watchwinder over alle benodigde draairichtingen en een overwind protectie. Met het touchscreen display stel je onder meer eenvoudig het aantal toeren en draairichting in per horloge individueel. Kortom, met deze watchwinder van Paul Design kies je voor een watchwinder die elk automatisch horloge op de juiste wijze van energie kan voorzien en waar je jarenlang plezier van zult hebben.

De laatste watchwinder die we willen benoemen is afkomstig van het merk Orbita en uiteraard ook weer geschikt voor het opwinden van 2 automatische horloges. Deze Orbita Sparta Bold 2 Black W05527 watchwinder is uitgevoerd in de kleur zwart, maar ook verkrijgbaar in diverse andere kleuren. Wat betreft materiaal is er gekozen voor kunststof. De watchwinder is voorzien van Zwitserse motoren die natuurlijk bekend staan om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. Deze watchwinder biedt ook alle draairichtingen en een overwind protectie. Ook hier zijn de rotoren weer apart instelbaar. Deze watchwinder van Orbita is een eenvoudig model, maar daarmee niet van mindere kwaliteit of minder doeltreffend. Het maakt dat deze watchwinder voor een mooie prijs beschikbaar is, waardoor vrijwel iedere liefhebber kan kiezen voor betaalbare kwaliteit.

Als je op zoekt bent naar een goede watchwinder voor 2 horloges neem dan een kijkje in onze webshop. Wij hebben diverse merken en modellen in verschillende prijsklassen. Uiteraard zijn wij officieel dealer van alle merken en bieden wij de nieuwste collecties, duidelijke garantie en scherpe prijzen. Wij verzenden wereldwijd en buiten de EU BTW vrij. In onze webshop kan je veilig en eenvoudig betalen met jouw creditcard, iDeal, Paypal of gewone bankoverschrijving.

Swiss Kubik Startbox Blue watchwinder

Geplaatst op 22 april 2021 om 11:31 uur

Ben je op zoek naar een watchwinder voor 1 automatisch horloge? Lees dan vooral even verder. Als aanvulling op een mooi horloge van kwaliteit, met een automatisch uurwerk, is een watchwinder onmisbaar. Deze voorziet in de energievoorziening van het horloge wanneer deze niet gedragen wordt. Met andere woorden, waar de natuurlijke beweging van de pols normaliter in de benodigde energie voorziet, neemt een watchwinder dit over wanneer je je horloge niet draagt. Dat een automatisch horloge en een watchwinder een uitstekende combinatie zijn staat vast. Maar wanneer je op zoek gaat naar een goede watchwinder voor jouw geliefde automatische horloge zal je erachter komen dat er veel mogelijkheden zijn. En dat de kans groot is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Door middel van dit artikel zullen we je dan ook een handje helpen.

Swiss Kubik Startbox Blue watchwinder

Wanneer je 1 automatisch horloge hebt zal je aan een watchwinder die geschikt is voor het opwinden van 1 horloge genoeg hebben. Wanneer je echter van plan bent om uit te gaan breiden naar meerdere horloges, of zelfs in het bezit bent van een mooie verzameling, zijn er ook watchwinders verkrijgbaar met ruimte voor een aantal of zelfs een hele verzameling automatische horloges. Voordat je een watchwinder gaat kopen moet je dus bepalen hoeveel horloges je wilt opwinden, rekening houdend met de nabije toekomst.

We richten ons in dit artikel op de liefhebber die een watchwinder zoekt voor het opwinden van één automatisch horloge. Wat betreft de keuze van het merk zal het de liefhebber zeker bekend zijn dat het beste op dit gebied te vinden is in Zwitserland. Zwitserland wordt dan ook niet voor niets gezien als zijnde hét horlogeland pur sang. Een bijzonder mooi Zwitsers watchwinder merk is Swiss Kubik. De Swiss Kubik watchwinders zijn niet voor niets over de gehele wereld bekend en geliefd. Met een watchwinder van Swiss Kubik kies je voor pure kwaliteit, hoogstaande techniek en een sublieme afwerking. Niet alleen vind je binnen de collectie van Swiss Kubik watchwinders met een diverse capaciteit, maar ook wat betreft budget zijn er veel verschillende mogelijkheden. Dit betekent dat je voor een aantrekkelijke prijs al kunt kiezen voor een hoogstaande watchwinder van Swiss Kubik, zonder in te hoeven leveren op de kwaliteit.

Met een Swiss Kubik Startbox watchwinder  kies je voor het instapmodel van Swiss Kubik (voorheen bekend als de Swiss Kubik ABS watchwinders). Deze watchwinders bieden alles wat jouw automatische horloge nodig heeft en zorgen voor een efficiënte en milde wijze van opwinding. Het design is daarentegen simpel, strak en clean. De watchwinders zijn niet uitgerust met allerlei extra functionaliteiten.

De Swiss Kubik Startbox Blue watchwinder is een model dat is uitgevoerd met een fraaie blauw exterieur. Naast deze kleur kun je ook kiezen voor de kleuren zwart, grijs en rood. Wat betreft het materiaal is er voor deze serie watchwinders gekozen voor polyamide. De Swiss Kubik Startbox Blue watchwinder heeft een compact design in een moderne kubusvorm waar dit bijzondere merk bekend om staat. Doordat deze watchwinder klein van stuk is, is het gemakkelijk te plaatsen in welk interieur dan ook. Bovendien werkt de watchwinder tot wel 3 jaar op een set AA batterijen. Deze combinatie van eigenschappen maakt deze watchwinder zeer geschikt om mee te nemen op reis of naar kantoor, maar het is hierdoor ook mogelijk deze in een kluis te plaatsen. Wanneer je dus het liefst kiest voor een optimale veilige plaats voor je horloge, is dit een zeer goede optie.

Natuurlijk is de Swiss Kubik Startbox Blue watchwinder uitgerust met een Zwitserse motor. Deze wordt gezien als het absolute neusje van de zalm op dit gebied. Deze motoren zijn betrouwbaar en duurzaam, maar bovendien ook energiezuinig en stil in gebruik. Hierdoor zal je niet gestoord worden door vervelende en storende geluiden gedurende het opwindproces. De watchwinder is bovendien programmeerbaar en is voorzien van een overwind protectie. Het leuke aan deze Startbox instapmodellen van Swiss Kubik is dat ze betaalbaar zijn en tegelijkertijd ook geschikt zijn voor het opwinden van elk automatische horloge. Het maakt niet uit welk horlogemerk je hebt.

Je kan voor een mooie prijs een watchwinder aanschaffen die op het gebied van kwaliteit en doeltreffende opwinding veel te bieden heeft. Met een Swiss made product, zoals deze Swiss Kubik Startbox Blue watchwinder, weet je te allen tijde zeker dat jouw horloge op tijd blijft lopen en klaar is voor gebruik wanneer jij dat wilt. Bovendien voorkom je stilstand van je horloge en de daarbij behorende eventuele onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave.

Wanneer je een watchwinder zoekt die betrouwbaar en duurzaam is ben je bij Swiss Kubik op het juiste adres. Wanneer je kiest voor een Swiss Kubik Startbox Blue watchwinder, of één van de andere hoogwaardige watchwinders van Swiss Kubik, ontvang je deze thuis met maar liefst 3 jaar garantie. Het feit dat deze garantie gegeven wordt, zegt genoeg over het vertrouwen van Swiss Kubik in haar eigen producten.

Wij zijn officieel dealer van Swiss Kubik watchwinders. Dit betekent dat wij geautoriseerd zijn door het Zwitserse merk haar producten te mogen verkopen. Wij hebben vrijwel alle populaire modellen op voorraad. Elke watchwinder wordt geleverd met garantie, handleiding en stevige verpakking. Bekijk snel de actuele collectie van Swiss Kubik.

Nieuwe Benson Compact watchwinders 2021

Geplaatst op 17 april 2021 om 12:58 uur

Je hebt één of meerdere automatische horloges en die wil je niet stil laten komen te staan. Dit is namelijk onhandig want als je één van die automatische horloges wilt dragen moet je eerst de tijd, datum en eventuele andere instellingen opnieuw instellen. Dit kost tijd en is ongemakkelijk. Je wilt dat jouw automatische horloges altijd gereed zijn om direct te dragen. De oplossing is het gebruik van een watchwinder.

Een watchwinder bootst het dragen van een horloge na en zorgt daarvoor dat energie in het automatische uurwerk van het horloge behouden blijft. De tijd, datum en/of andere functies staan dus altijd goed. Je hoeft het horloge alleen maar uit de watchwinder te halen en om je pols te doen.

Als je één of slechts een paar automatische horloges hebt en je wilt niet teveel geld uitgeven aan een watchwinder maar tegelijkertijd geen concessies wilt doen op gebied van kwaliteit en functionaliteit, dan kom je al snel uit bij het Nederlandse merk Benson Watchwinders.

Benson heeft zich de afgelopen jaren ontwikkelt tot één van de meest populaire watchwinder merken wereldwijd. Inmiddels gebruiken al vele tienduizenden horlogeliefhebbers een Benson watchwinder. Het interessante aan het merk is dat ze watchwinders bieden in diverse prijsklassen. Het merk biedt watchwinders in het hogere prijssegment maar zeker ook modellen die zeer betaalbaar zijn. Een goed voorbeeld is de Benson Compact serie. Deze collectie watchwinders kenmerkt zich door betrouwbare kwaliteit, gebruikersgemak en interessante prijs.

De Benson Compact watchwinders zijn leverbaar voor 1, 2 en 3 automatische horloges. De motoren vormen het hart van de watchwinder en zijn van zeer goede kwaliteit. Benson gebruikt enkel high tech motoren van Japanse oorsprong in deze modellen. Elk horloge wordt aangedreven door één motor waardoor je elk horloge individueel kan instellen qua draairichting en het aantal omwentelingen per dag. Het maakt dus niet uit of je verschillende automatische horloges hebt, je kan ze allemaal tegelijkertijd voorzien van energie. Heb je een Breitling, Seiko en Oris horloge? Je windt ze keurig naast elkaar veilig en professioneel op in een Benson Compact watchwinder.

De Benson Compact Single watchwinders, geschikt voor 1 horloge, werken via een adapter en batterij. Je kan dus simpelweg kiezen of het apparaat aansluit op netstroom via de adapter of een set batterijen plaatst waardoor je deze overal kan neerzetten, zelfs in een kluis. De Benson Compact Double en Triple watchwinders, geschikt voor 2 en 3 horloges, werken puur op netstroom.  

De naam zegt het al, de Benson Compact modellen zijn qua design en vorm compact vormgegeven. Hierdoor passen ze overal, bijvoorbeeld in je woonkamer, slaapkamer, kantoor of hobbyruimte. De watchwinders zijn leverbaar in 7 verschillende uitvoeringen qua kleur en materiaal. Je kan kiezen voor een model dat bedekt is met fraai leder of juist een model dat een houten buitenkant heeft.

Benson Compact Triple 3.WAS watchwinder

De bediening van de Benson Compact Single watchwinders zit aan de achterkant. Hier bevindt zich een LCD schermpje met een drukknop waarmee je eenvoudig de gewenste instellingen kiest. De Benson Compact Double en Triple watchwinders hebben een touchscreen aan de voorkant. Via de bediening kies je de draairichting en het aantal omwentelingen per horloge. Het voordeel van de modellen die geschikt zijn voor het opwinden van 2 en 3 automatische horloges is dat ze zijn uitgerust met LED verlichting. Hierdoor kan je zelfs in het donker jouw horloges zien ronddraaien. Dit is een prachtig gezicht.

Een belangrijk onderdeel is de horlogehouder. Hier plaats je immers het horloge omheen voordat je deze vastklikt in de watchwinder. De horlogehouder is bedekt met een zachte stof en instelbaar qua grootte waardoor je 99% van alle automatische horloges op de houder kan vastmaken. Doordat je de houder vervolgens vastklikt ben je ervan verzekerd dat het horloge veilig is in de watchwinder.

De combinatie van uitstekende kwaliteit, fraaie designs en een interessante prijs is wat deze Benson Compact watchwinders zo populair maakt. Er is vrijwel geen ander merk, met eenzelfde goede reputatie, dat een vergelijkbaar product aanbiedt tegen eenzelfde interessante prijs. Benson heeft met de Compact watchwinders een belangrijke troef in handen. De watchwinders voor 1 horloge beginnen vanaf 169,00 euro en lopen tot 199,00 euro. De watchwinders voor 2 horloges kosten 299,00 euro en de modellen voor 3 horloges kosten 399,00 euro. Uiteraard zijn alle prijzen inclusief 21% BTW.

Wij zijn officieel dealer van Benson. Dit betekent dat wij vrijwel alle modellen op voorraad hebben voor een snelle levering aan onze klanten. Wij leveren elke Benson Compact watchwinder met minimaal 2 jaar garantie, handleiding en adapter. Uiteraard zijn alle modellen zeer goed verpakt. In onze webshop kan je van alle modellen de specificaties en duidelijke foto’s bekijken. Je kan verschillende modellen ook met elkaar vergelijken zodat je precies kunt bepalen welke watchwinder voor jou de beste optie is.

In Nederland verzenden wij gratis en naar het buitenland hebben wij aantrekkelijke verzendtarieven. Buiten de EU leveren wij BTW vrij, dit betekent een deductie van 21% op de prijs. Uiteraard kan je in onze webshop betalen met jouw creditcard, iDeal, Paypal en gewone bankoverschrijving. Neem snel een kijkje op onze website. Heb je vragen of opmerkingen neem dan gerust contact met ons op. Met meer dan 15 jaar ervaring op gebied van watchwinders zijn wij er zeker van jou goed van advies te kunnen voorzien.

Zeppelin horloges | Officieel dealer

Geplaatst op 13 april 2021 om 11:25 uur

Voor de horlogeliefhebber die een stukje nostalgie wel kan waarderen, zijn er verschillende horlogemerken op de markt die ons terugvoeren naar een bijzondere periode of plaats in de geschiedenis. Hiermee weten deze merken de liefde voor historie met de passie voor horloges te verenigen en daarmee de interesse te wekken van menig horlogeliefhebber. Een bijzonder merk dat zich onder deze noemer schaart is het Duitse merk Zeppelin. De naam van dit traditionele merk verwijst naar de uitvinder van de majestueuze Zeppelin, Ferdinand Graff von Zeppelin. Von Zeppelin wordt gezien als een luchtvaartpionier die een zeer belangrijke rol heeft gespeeld in de traditionele luchtvaart. De horloges van het merk Zeppelin zijn dan ook geïnspireerd op de traditionele luchtvaart en de bijzondere historie van het luchtvaartuig de Zeppelin. Of je nu bent geïnteresseerd in quartz-, automatische- of mechanische horloges, je bent bij Zeppelin op het juiste adres. Bovendien zijn de horloges van Zeppelin niet alleen van goede kwaliteit, maar ook nog eens betaalbaar. Met deze goede prijs-/kwaliteitverhouding weet Zeppelin dan ook een breed publiek aan te spreken.

Horloges van Zeppelin zijn ‘made in Germany’ en doen de welbekende Duitse kwaliteit, betrouwbaarheid en degelijkheid, op dit gebied eer aan. Na productie wordt elk Zeppelin horloge uitgebreid bekeken en getest, voordat men tot levering overgaat. Niet alleen kwaliteit, maar ook afwerking en oog voor detail staan hoog in het vaandel bij Zeppelin. De horloges van Zeppelin zijn voorzien van Japanse of Zwitserse uurwerken van uitstekende kwaliteit. Met een horloge van Zeppelin ben je dus verzekerd van een lange levensduur van je horloge. De uitstraling van de horloges van Zeppelin laten zich in het algemeen het best omschrijven als ingetogen en klassiek. De link naar het verleden en de nostalgische insteek komen tot uiting in onder andere de traditionele wijzerplaten, historische details en handgemaakte lederen banden.

De collectie van Zeppelin bestaat uit verschillende mooie en bijzondere series horloges. Allereerst is er de Zeppelin 100 years serie. Deze jubileumcollectie werd in het leven geroepen ter ere van het 100 jarig bestaan van Zeppelin. Binnen deze serie zien we veel diversiteit wat betreft de uitstraling van de horloges. Zo is er keuze uit horloges met een prachtige lederen band, maar er zijn ook horloges verkrijgbaar met een stoere edelstalen band. Verder is er wat betreft het kleurgebruik veel gebruik gemaakt van zwart en wit, maar ook kleuren als donkerbruin en klassiek blauw passeren de revue. Kenmerkend voor de horloges binnen deze serie zijn onder meer de koepelvormige wijzerplaten en eveneens koepelvormige kristallen. Op technisch gebied zien we bij verschillende modellen mooie extra functionaliteiten voorbij komen zoals datumaanduiding, chronograaf functie of een tachy meter.

Een tweede serie horloges binnen de collectie van Zeppelin die zeker het bekijken waard is, is de Zeppelin Hindenburg serie. We zien binnen deze serie horloges met bijvoorbeeld de maanfase aanduiding, maar ook bij verschillende modellen een gangreserve aanduiding. Ook zijn er horloges verkrijgbaar uit deze serie met een glazen bodem. Dit maakt het mogelijk het horloge daadwerkelijk aan het werk te zien, wat voor elke horlogeliefhebber een fascinerend gezicht zal zijn. Ook in deze horlogeserie zien we veel klassieke kleuren terug zoals donkerblauw, donkerbruin, zwart en wit.

Ook de dames zijn vertegenwoordigd binnen de collectie van Zeppelin. Wat denk je bijvoorbeeld van de horloges uit de ‘Princess of the sky’ serie? Zeppelin heeft met deze serie als doel gehad de glamour van de jaren ’20 terug te brengen en daarin is men zeker geslaagd. We zien hier bijzonder elegante horloges die niet alleen om de pols, maar ook aan een ketting gedragen kunnen worden. Kleuren als zwart en wit, zilver en rosé, voeren de boventoon. De designs van de Zeppelin Princess of the sky horloges is sierlijk en bij verschillende modellen uit deze serie zien we uniek vormgegeven wijzerplaten. Wat betreft het materiaalgebruik is er gekozen voor hoogwaardige materialen zoals edelstaal, saffierglas en bijzonder mooi leder. Hiermee heb je dus niet enkel een zeer mooi en stijlvol horloge, maar ook een betrouwbaar en duurzaam stuk in handen.

Kortom, zowel voor dames als heren biedt Zeppelin vele mooie modellen. Ondanks dat deze doorgaans traditioneel en klassiek zijn vormgegeven, biedt Zeppelin ook wat betreft uitstraling veel diversiteit. De kwaliteit van de horloges van Zeppelin is zeer goed en ook met een minder breed budget is het al mogelijk een bijzonder horloge van Zeppelin te dragen. Zeker de horlogeliefhebber met een interesse voor bijzonder elementen uit de geschiedenis, zal het merk Zeppelin weten te waarderen. Je ontvangt je Zeppelin horloge na bestelling thuis in een luxe officiële box, met 2 jaar garantie en gebruiksaanwijzing. Wij hebben als officieel dealer veel horloges van Zeppelin gewoon op voorraad. Mocht een horloge niet op voorraad zijn, dan kunnen wij deze eenvoudig en snel voor je bestellen. Je kunt dus snel van je aankoop gaan genieten wanneer je deze bij ons bestelt.

Nieuwe Davosa Ternos horloges bij BensonTrade

Geplaatst op 7 april 2021 om 10:49 uur

Er zijn verschillende horlogemerken waar je zeer goed kan slagen als je op zoek bent naar een prachtig horloge voor een zeer scherpe prijs. Goede voorbeelden zijn bijvoorbeeld Junkers, Iron Annie maar zeker ook Davosa. Dit laatste horlogemerk is afkomstig uit Duitsland en al jarenlang een merk met een uitstekende reputatie.

Davosa Ternos Diver Ceramic 161.555.04 horloge

Davosa horloges zijn allemaal Swiss made. Dit betekent dat de horloges in Zwitserland worden geproduceerd en een minimum % aan onderdelen bevatten die in Zwitserland geproduceerd worden. Het Swiss made label is op gebied van horloges een predicaat dat staat voor de gegarandeerde herkomst uit Zwitserland, een hoog kwaliteitsniveau en gebruik van goede materialen. Het Swiss made predicaat staat bij elk Davosa horloge onderaan de wijzerplaat aangegeven. Uiteraard gebruikt Davosa voor haar horloges ook uitsluitend Zwitserse uurwerken. Dit is belangrijk omdat het uurwerk van een horloge één van de belangrijkste onderdelen is. Het is dan ook evident dat een uurwerk van goede kwaliteit van grote waarde is.

Het horlogemerk Davosa spreekt ons zo aan omdat ze uitstekende horloges produceren maar het prijspeil nog altijd zeer interessant is. Het merk heeft modellen in haar collectie die bij andere horlogemerken 1.5x of 2x duurder zijn. Daarnaast is Davosa een sympathiek horlogemerk omdat het een relatief klein merk is met veel aandacht voor design, service en after-sales. Ook in dit prijssegment is dit ontzettend belangrijk.

BensonTrade is al ruim 10 jaar officieel dealer van Davosa horloges. Hierdoor hebben wij veel ervaring met de verkoop van dit merk en weten welke modellen het meest populair zijn. De twee series van Davosa die absolute aanraders zijn, zijn de Ternos en Argonautic series. Wij zullen de eerste serie omschrijven en een paar horloges die binnen deze collectie vallen uitlichten.

We beginnen met de Davosa Ternos horloges. Deze serie horloges is uitermate populair vanwege het sportieve design, zeer goede specificaties en fraaie afwerking. Een goed voorbeeld is het Davosa Ternos Diver Ceramic 161.555.05 horloge. Dit horloge beschikt over een automatisch DAV 3021 uurwerk dat in Zwitserland wordt gemaakt. De wijzerplaat is zwart van kleur, maar is ook leverbaar in het blauw (Davosa Ternos Diver Ceramic 161.555.04), grijs en groen. Uiteraard is dit horloge voorzien van saffierglas, geschroefde kroon, draaibare bezel en edelstalen kast en band. Het horloge is tot 200 meter waterdicht waardoor het prima bestand is tegen water en condens. Een leuk detail, dat overgenomen is van Rolex, is de datumloep waardoor je een extra goed zicht hebt op de datum. De horlogekast heeft een doorsnede van 40mm en is 12mm dik. Hierdoor is het horloge niet overdreven groot en past prima om de gemiddelde pols. De edelstalen band verdient extra aandacht want deze bestaat uit een fraaie combinatie van schakels voor een extra sportieve look. De band past zeer comfortabel om de pols doordat de schakels relatief klein en flexibel zijn. Ook moeten we de keramische bezel noemen die vrijwel slijtvast is. Een groot voordeel want als je een horloge draagt is de bezel altijd aan kleine krasjes onderhevig.

Binnen de Ternos collectie heeft Davosa onlangs de Ternos Sixties horloges gepresenteerd. Deze collectie heeft vrijwel dezelfde kenmerken als de gewone Ternos modellen maar hebben een meer retro look van horloges uit de jaren ’60. Steeds meer horlogemerken presenteren horloges met een retro of vintage look als verwijzing naar het verleden. Dit is duidelijk zichtbaar in de details op de wijzerplaat, bezel en wijzers. Davosa heeft met de Ternos Sixties horloges een goede stap gemaakt om de liefhebbers van een modern horloge met een meer retro uitstraling een betaalbaar alternatief te bieden. De Davosa Ternos Sixties horloges zijn leverbaar met een edelstalen band maar ook met een fraaie lederen horlogeband in retro stijl. Dit versterkt het vintage karakter van deze horloges enorm.

Voor de echte professional die nog meer verwacht van een horloge zijn de Davosa Ternos Professional TT en Davosa Ternos Professional GMT horloges een goede keuze. Deze horloges bieden alles wat een standaard Ternos model biedt, maar de TT modellen bieden een waterdichtheid van 500 meter en de GMT modellen bieden een GMT functie waarmee je een tweede tijdzone kan instellen. Ben je een duiker of een fervent fan van watersport dan zijn de Davosa Ternos Professional TT horloges een goede keus met een verhoogde waterdichtheid. Ben je een piloot of vaak aan het reizen voor je werk dan is het Davosa Ternos Professional GMT horloge een uitstekende compagnon.

Het Duitse horlogemerk heeft ontzettend veel leuke modellen en combineert uitstekende kwaliteit met zeer interessante prijzen. Bijvoorbeeld de Ternos modellen beginnen al vanaf 798,00 euro. Voor dit bedrag heb je een Swiss made horloge met goede eigenschappen en een prachtig sportief design. De Davosa Ternos Sixties horloges zijn nog iets goedkoper en beginnen vanaf 698,00 euro. Dat is een ontzettend scherpe prijs. Kortom, bij Davosa koop je betaalbare kwaliteit.

Wij zijn officieel dealer van Davosa horloges. Al meer dan 10 jaar. Daarom bieden wij je zekerheid, snelle levering en goede after-sales. Elk Davosa horloge wordt geleverd met minimaal 2 jaar garantie, chique horlogebox en handleiding. Ben je op zoek naar een model dat niet op onze website staat? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Als officieel dealer kunnen wij alle Davosa horloges leveren.

Ingersoll horloges bij BensonTrade | Uitverkoop!

Geplaatst op 30 maart 2021 om 14:31 uur

Een horlogemerk met een historie en een verhaal zal altijd de interesse blijven wekken. Er is tenslotte niets leukers dan een bijzonder verhaal kunnen vertellen wanneer je een complimentje krijgt over je horloge. Wanneer we het hebben over een horlogemerk dat zijn sporen door de jaren heen heeft weten te verdienen, dan hebben we het over het Amerikaanse merk Ingersoll. Ingersoll werd opgericht door de broers Charles en Robert Ingersoll en werd in 1892 erg bekend doordat zij op de markt kwamen met het zogenaamde ‘dollar watch’. Dit betrof een geautomatiseerde productielijn en het horloge werd in de markt gezet voor één dollar, wat destijds een dagloon betrof. Ingersoll horloges wonnen door de jaren heen populariteit, mede door de samenwerking met bekende namen als Henry Ford en Disney.

Ingersoll horloges zijn inmiddels wereldberoemd en staat tegenwoordig nog steeds bekend om de goede prijs-/kwaliteitverhouding. De visie die de gebroeders Ingersoll bij oprichting voor ogen hadden, is dan ook nog steeds met dit merk verweven. Ingersoll staat voor goede, kwalitatieve horloges voor een aantrekkelijke prijs. Wanneer je een blik werpt op de horloges van Ingersoll, zal je opvallen dat de horloges duurder ogen dan ze daadwerkelijk zijn. Met een Ingersoll horloge haal je dus betaalbare kwaliteit met een stijlvolle look in huis.

Ingersoll IN3105BBKO Chinook horloge

In de collectie van Ingersoll zien we diverse designs voorbijkomen. De betaalbare horloges zijn voorzien van betrouwbare automatische uurwerken. De collectie van Ingersoll bestaat uit verschillende series, van zowel dames- als herenhorloges. Wat met name opvalt in deze collectie, is dat de uitstraling van de horloges over het algemeen klassiek en tegelijkertijd creatief te noemen is. Er is voor de horloges gebruik gemaakt van onder andere verschillende soorten leer, edelstaal en sterk glas. Dit geeft elk horloge stuk voor stuk een chique uitstraling.

We zullen in dit artikel een aantal modellen uit de Ingersoll collectie nader toelichten. Te beginnen met het Ingersoll IN3900 RG Apache horloge. Dit model is een heren horloge met een bruin lederen band. Dit horloge heeft een witte wijzerplaat met rosé en blauwe accenten. Het horloge is uitgerust met verschillende extra functionaliteiten. We hebben het dan over lichtgevende indicatoren, datumaanduiding, secondewijzer en een mooie chronograaf functie. Bijzonder bovendien zijn de 20 edelstenen die in het uurwerk zijn verwerkt.

Het volgende model is het Ingersoll IN3105 BBKO Chinook horloge. Dit horloge is zwart van kleur en heeft een lederen horlogeband met gele stiksels. Ook op de zwarte wijzerplaat komen de gele accenten terug. De horlogekast is uitgevoerd in edelstaal PVD en daarmee zeer sterk en duurzaam. Dit horloge is voorzien van een secondewijzer en is tot 50 meter waterdicht. Dit horloge heeft een wat meer robuuste uitstraling.

Het derde horloge dat we in de spotlight zetten is een dameshorloge. We hebben het dan over het Ingersoll IN 7210 PU Tulalip horloge. Dit horloge is een echte eyecatcher om de pols. Zowel de lederen horlogeband als het uurwerk zijn uitgevoerd in een sprekende kleur paars. Met de 40 edelstenen die verwerkt zijn in het uurwerk heeft dit horloge een zeer luxe uitstraling. Dit elegante dameshorloge is voorzien van een glazen bodem, lichtgevende indicatoren en een secondewijzer. Dit horloge is tot 30 meter waterdicht.

Het volgende horloge dat absoluut in dit rijtje thuishoort is het Ingersoll IN1211 SL Corondo horloge. Dit bijzondere horloge is uitgerust met de maanfase, wat de echte liefhebber zeker zal kunnen waarderen. Dat is echter nog niet alles. Dit horloge heeft namelijk ook nog diverse andere extra functionaliteiten, namelijk een secondewijzer, lichtgevende indicatoren, datumaanduiding, een glazen bodem en een chronograaf functie. De zwart lederen horlogeband en edelstalen horlogekast maken het plaatje compleet.

Het laatste horloge dat we benoemen is het Ingersoll IN1816 BK Arkansas horloge. Dit horloge heeft een zwart lederen band en een eveneens zwart uurwerk met witte en rode accenten. Ook in de stiksels van de horlogeband komen de rode accenten terug. Dit maakt dit een sportief horloge. Wat betreft de functionaliteiten biedt dit horloge datumaanduiding, secondewijzer, lichtgevende indicatoren en een mooie chronograaf functie.

Al met al een mooie opsomming van bijzondere modellen uit de Ingersoll collectie. Wat betreft stijl, uitstraling en kleurgebruik is het merk door de diversiteit mensen met verschillende persoonlijke smaken te bedienen. Natuurlijk heeft het merk Ingersoll nog vele andere mooie modellen te bieden dan diegenen die we hierboven genoemd hebben.

Wanneer je geïnteresseerd bent geraakt in dit mooie merk, kijk dan eens in onze collectie Ingersoll horloges. In onze webshop vind je verschillende mooie modellen van Ingersoll, die nu ook nog eens tegen een zeer aantrekkelijke prijs verkrijgbaar zijn. BensonTrade biedt namelijk verschillende modellen van Ingersoll met een mooie korting aan. Wanneer je een Ingersoll horloge bij BensonTrade bestelt, ontvang je deze met 2 jaar garantie in een luxe officiële box. Natuurlijk ontbreekt ook de duidelijke handleiding niet. Neem dus snel een kijkje in de webshop van BensonTrade en grijp je kans! Wij leveren alle modellen die op onze website staan uit voorraad, dus je hebt jouw aankoop snel in huis!

Glycine Airman DC 4 Vintage GL0072 Purist horloge

Geplaatst op 22 maart 2021 om 17:21 uur

Er zijn bepaalde horloges op de markt die bij vele horloge liefhebbers en verzamelaars op het verlanglijstje staan. Dit kan te maken hebben met wat het merk of het specifieke horloge op technisch gebied te bieden heeft maar bijvoorbeeld ook met een uniek ontwerp of een mooi verhaal achter een horloge. Daarnaast zijn er natuurlijk gelimiteerde modellen op de markt die een horloge direct al extra interessant maken doordat het altijd uniek en bijzonder blijft. Vaak gaat het bij dit soort horloges om de uitstekende kwaliteit van een horlogemerk. In dit artikel nemen we zo’n mooi merk en een specifiek model horloge van dit merk eens onder de loep. Het gaat dan om het horlogemerk Glycine. Glycine biedt een mooie collectie Swiss made horloges van uitermate hoge kwaliteit. Glycine is een merk met een rijke historie en produceert al meer dan 100 jaar bijzonder mooie en kwalitatieve horloges. Het is één van onze favoriete horlogemerken. Doordat het merk al zo lang op de markt is, heeft het veel ervaring en kennis opgedaan qua productie, afwerking en service. Glycine weet dan ook als geen ander wat bij een goed horloge niet mag ontbreken. De oprichter van het merk, Eugene Meylan, was iemand die enkel voor perfectie ging. Dit is door de jaren heen een leidraad gebleven voor Glycine, met als resultaat betrouwbare, duurzame horloges die door velen geliefd zijn. Een Glycine horloge mag eigenlijk niet ontbreken in de collectie van een horlogeverzamelaar.

Glycine Airman DC 4 Vintage GL0072 Purist horloge

Glycine wist zich door de jaren heen steeds verder te ontwikkelen en staat bekend vanwege haar technische innovatie. Zij zetten op dit gebied dan ook regelmatig de toon. Na WOII brachten zij voor het eerst automatische horloges en chronometers op de markt. Hierna ontwikkelden zij het horlogemodel dat tot op de dag van vandaag het paradepaardje van Glycine is gebleven, het zogenaamde ‘Airman’ model. Dit horloge wist erg populair te worden en dat is niet voor niets. Het Glycine Airman horloge is zowel op technisch gebied als wat betreft de uitstraling een top exemplaar uit de Glycine collectie. Dit is specifiek het Glycine Airman DC 4 Vintage GL0072 Purist horloge. Dit horloge weet direct de blik te vangen. Dit model is een echt pilotenhorloge pur sang en biedt bovendien vrijwel alles wat je maar kunt wensen als zijnde horlogeliefhebber. Maar ook voor de echte verzamelaar is dit een stuk dat eigenlijk niet mag ontbreken in de verzameling. De Glycine Airman Purist Edition is uitgerust met een Swiss made automatisch uurwerk, wat natuurlijk tot de besten behoort. Verder is het horloge tot maar liefst 100 meter waterdicht en biedt verscheidene extra functionaliteiten. We noemen bijvoorbeeld een datumaanduiding en een secondewijzer, maar ook lichtgevende indicatoren, een draaibare bezel en verschroefde kroon. Deze eigenschappen maken van dit bijzondere horloge een absoluut stukje vakwerk, dat geheel compleet is.

Wat betreft uitstraling weet Glycine met dit model traditie en retro feilloos te combineren met een luxe en stijlvolle uitstraling. Dit maakt dat dit horloge een stoere uitstraling heeft met een knipoog naar het verleden. Wat betreft materiaalgebruik heeft men bij Glycine gekozen voor een Nato horlogeband en een edelstalen kast. Wat betreft het glas is er gekozen voor het extreem sterke saffierglas waar niet snel krasjes in zullen komen. De horlogeband sluit je gemakkelijk met een handige doornsluiting. Qua kleur is er bij dit horloge veel gebruik gemaakt van zwart in combinatie met lichtere index accenten. Dit horloge is passend bij zowel een zakelijke- als een sportieve- of meer casual outfit waardoor het voor liefhebbers met een verschillende persoonlijke smaak zeer passend kan zijn. Met dit bijzondere Glycine Airman DC 4 Vintage GL0072 Purist horloge kies je voor een historisch design voorzien van de hoogstaande moderne techniek van tegenwoordig. Een combinatie die veel liefhebbers zeker zal weten aan te spreken.

Met de Glycine Airman DC 4 Vintage GL0072 Purist horloge kies je bovendien voor pure kwaliteit. Dit horloge zal met het Zwitsers hart en de combinatie van hoogwaardige materialen die zijn gebruikt, gegarandeerd een lange levensduur tegemoet gaan. Voor de verzamelaar met een passie voor automatische horloges en horlogemerken met een geschiedenis, mag het Airman model zeker niet in de collectie ontbreken. Een horloge als dit is tijdloos en dus altijd draagbaar. Je koopt een horloge als dit voor nu en voor de toekomst. Het streven naar perfectie van de oprichter en van het merk Glycine zelf, komen zeer duidelijk terug in dit model. Het is dan ook het absolute pareltje van de collectie. Natuurlijk kent de collectie van Glycine nog vele andere bijzondere horloges, die ook zeker het bekijken waard zijn.

Als officieel dealer van Glycine horloge bieden wij je een ruime collectie, duidelijke service en aantrekkelijke prijzen. Wanneer je het Glycine Airman DC 4 Vintage GL0072 Purist horloge bij ons wilt bestellen, of natuurlijk een ander mooi Glycine model uit de collectie, dan krijg je hierbij 2 jaar garantie. Uiteraard zorgen wij ervoor dat je pakje netjes verpakt bij jou bezorgd wordt. Je ontvangt je horloge in een luxe officiële box en met een duidelijke handleiding. Wacht dus niet langer en kies voor jouw favoriete Glycine horloge!

Fortis horloges uitverkoop | hoge kortingen

Geplaatst op 17 maart 2021 om 18:20 uur

Fortis Dornier GMT 402.35.41 horloge

Iedere horloge fan stelt andere eisen aan een horloge. Zo zal voor de meeste mensen de kwaliteit, het type uurwerk, de prijs en natuurlijk de uitstraling van het horloge een belangrijke rol spelen. Maar de sportieveling bijvoorbeeld zal nog hogere eisen stellen aan een aan te schaffen horloge. Hier speelt natuurlijk ook onder meer schokbestendigheid en robuustheid een rol. Dat vraagt net even dat beetje extra van een horloge en niet elk merk maakt horloges die hiervoor zijn geschikt. Wanneer je op zoek bent naar een sterk, robuust horloge dat tegen een stootje kan, is het Duitse merk Fortis meer dan het overwegen waard. De Latijnse betekenis van Fortis is sterk en robuust. Het merk doet zijn naam dan ook zeker eer aan. Met een Fortis horloge kun je als sportieveling de wereld aan!

De Swiss made horloges van Fortis zijn voorzien van een Zwitsers automatisch uurwerk, waarmee een solide basis is gelegd. Fortis werd opgericht door Walter Vogt en produceert al kwalitatief zeer goede horloges sinds 1912. Daardoor heeft het merk veel ervaring en kennis opgedaan op dit gebied. Het is dan ook één van de oudste horlogemerken ter wereld. Fortis was de eerste die automatische horloges produceerde in massaproductie. Daarnaast is het merk beroemd geworden doordat het de eerste was met waterbestendige horloges. Bovendien was Fortis de eerste met een waterdichte mechanische alarmchronometer. Genoeg redenen dus om Fortis horloges zeer innovatief te noemen. Het merk weet dan ook als geen ander wat een goed horloge in zich moet hebben.

Bijzonder aan Fortis is ook dat het een samenwerking is aangegaan met Russische kosmonauten. Uit deze samenwerking is de ‘Cosmonauts serie’ van Fortis ontstaan. Deze serie horloges is al vanaf 1994 standaard uitrusting van de Russische kosmonauten. Dit zegt uiteraard heel veel over de kwaliteit van de horloges van Fortis. De horloges moeten voor dit doel natuurlijk letterlijk onder zeer hoge druk kunnen presteren. Aan deze kwaliteit is jaren van ontwikkeling en testen vooraf gegaan. Elk horloge van Fortis is voorzien van extreem sterk saffierglas en heeft daarnaast een comfortabele lederen band of stoere edelstalen band. Verder biedt het merk verschillende mooie extra functionaliteiten.

We zullen er in dit artikel een paar mooie Fortis horloges uitlichten die we echt even onder de loep willen nemen voor je. Te beginnen met het Fortis Dornier GMT 402.35.41 horloge. Dit bijzondere Dornier pilotenhorloge is een stukje techniek van de bovenste plank en daarmee zeer geavanceerd. Het horloge is tot maar liefst 200 meter waterdicht en uiteraard voorzien van het extreem sterke saffierglas. Daarnaast heeft het horloge een prachtige zwart lederen horlogeband, met als sportief accent mooie blauwe stiksels. Ook op de zwarte wijzerplaat zien we dezelfde blauwe accenten terugkomen met daarnaast groene aspecten. Deze combinatie geeft het horloge een sportieve uitstraling. Op technisch gebied heeft dit horloge alles te bieden dat je maar kunt wensen. Allereerst beschikt dit horloge over een uitgebreide chronograaf functie. Bovendien is het horloge voorzien van een GMT functie, secondewijzer, lichtgevende indicatoren en een verschroefde kroon. Met het Superluminova dat oplicht in het donker, is dit een zeer compleet en bijzonder horloge te noemen. Uiteraard wordt het hart van dit Fortis Dornier GMT 402.35.41 horloge gevormd door een Swiss made automatisch uurwerk.

Het tweede horloge dat we graag even in de spotlight willen zetten, is het Fortis Marinemaster 670.17.41 horloge. Dit is een origineel duikhorloge, dat voor elke duiker, zwemmer of snorkelaar een absolute aanrader is. Maar ook als je hem hiervoor niet wilt gebruiken, is dit een tophorloge. Dit model is tot 200 meter waterdicht en is voorzien van een verschroefde kroon en draaibare bezel. Ook dit horloge is voorzien van Superluminova, zodat je op elk moment de tijd kunt raadplegen. Bijzonder mooi is de ‘Fortis Submarine’ gravure op de achterkant van de horlogekast. Uiteraard is dit horloge ook uitgerust met een Swiss made uurwerk, dat wat betreft kwaliteit ongeëvenaard is. Uiteraard beschikt het horloge over de basisfunctionaliteiten zoals een secondewijzer, datumaanduiding en lichtgevende indicatoren. Wat betreft uitstraling en kleur is dit horloge overwegend zwart met witte accenten en daardoor tijdloos. De horlogeband is gemaakt van kunststof. De uitstraling van dit horloge is stoer en robuust. Het is een horloge voor de sportieve man.

Het is wel duidelijk dat je met een Fortis horloge een zeer degelijk en betrouwbaar stuk techniek in handen hebt, waar je in elke situatie op zult kunnen rekenen. Bijkomend voordeel is ook, dat hoewel Fortis wat betreft kwaliteit niet onder doet voor duurdere merken, het merk veel betaalbaarder is. Je kiest met een Fortis horloge dus niet alleen voor kwaliteit, maar ook voor een zeer scherpe prijs.

Bovendien hebben wij verschillende modellen van Fortis op voorraad met een mooie korting. Dit is dus het uitgelezen moment om te kiezen voor onbetwiste kwaliteit, voor een zeer aantrekkelijke prijs! Je ontvangt je Fortis horloge in een luxe officiële box, met 2 jaar garantie. Uiteraard zorgen wij ervoor dat jouw horloge stevig verpakt wordt verzonden.

Nieuwe Benson Black Series watchwinders 2021

Geplaatst op 10 maart 2021 om 08:05 uur

Een merk dat high end watchwinders produceert tegen zeer aantrekkelijke prijzen is het Nederlandse Benson. Wereldwijd staat Benson bekend vanwege de uitstekende kwaliteit en functionaliteit die het merk biedt. Sinds de lancering van de Black Series in 2016 heeft het merk de harten van de horlogeliefhebber die zijn automatische horloges niet wilt laten stilstaan gestolen. Inmiddels gebruiken vele tienduizenden horlogeliefhebbers een Benson watchwinder voor het opwinden van hun geliefde automatische horloges. Het wereldwijde succes van Benson is begonnen na de lancering van de Black Series. De Benson Black Series watchwinders laten zich het best omschrijven als luxe, elegant en functioneel. Functionaliteit is een belangrijke waarde voor Benson, want het merk wilt dat de watchwinders geschikt zijn voor het opwinden van elk type automatisch horloge, ongeacht horlogemerk of horlogemodel. Benson zorgt ervoor dat al haar watchwinders naar wens ingesteld kunnen worden door de draairichting en het aantal omwentelingen per dag te bepalen. Hierdoor is een Benson Black Series watchwinder uitermate geschikt voor het opwinden van horloges van Omega, Tag Heuer, Rolex, Patek en vele anderen.

Benson Black Series 6.16.BL Limited Edition watchwinder

In dit artikel schrijven we over de vele voordelen die een Benson Black Series watchwinder biedt. Daarna schrijven we over de nieuwste generatie Black Series die in 2021 gelanceerd is. Op welke onderdelen zijn de watchwinders verbeterd? Welke nieuwe modellen zijn er beschikbaar?

De Benson Black Series watchwinders zijn gemaakt van hout en zijn geschikt voor het opwinden van 2, 4, 6 of 8 automatische horloges. Daarnaast hebben ze een extra opbergruimte voor andere horloges. De deur heeft een glazen doorkijk zodat je de automatische horloges altijd kunt zien. Dit wordt versterkt door de ingebouwde LED verlichting. Dit geeft een fraai zicht op de ronddraaiende horloges. Dit is niet alleen functioneel maar vooral een prachtige aanblik. De watchwinder staat op 4 edelstalen poten hetgeen een extra luxe effect geeft. De achterkant van de watchwinder is voorzien van een USB aansluiting zodat je via de watchwinder ook jouw mobiele telefoon of een ander apparaat kan opladen.

Het belangrijkste is natuurlijk dat de watchwinder automatische horloges opwindt. Hierdoor blijft een automatisch horloge lopen en hoef je niet telkens de tijd en datum opnieuw in te stellen. Dit kost tijd en is onhandig. Daarnaast moet je voor het instellen van een automatisch horloge de kroon openen en sluiten. De kroon van een horloge is één van de meest fragile onderdelen, en wil je liever niet regelmatig moeten openen en sluiten. Het gebruik van een watchwinder zorgt dus ook voor het behoud van automatische horloges. De Benson Black Series winden elk automatische horloge in stijl en luxe op. Laten we wat meer vertellen over de technische eigenschappen van deze watchwinders. De Benson Black Series watchwinders hebben een touchscreen waarmee je elke rotor individueel kan instellen qua draairichting en aantal omwentelingen per dag (TPD: turns per day). Daarnaast bedien je de LED verlichting en de speedwinding (ook wel powerwinding genoemd) via het touchscreen. Het touchscreen is uiteraard verlicht waardoor je het ook gemakkelijk in het donker kan bedienen. De powerwinding functie zorgt voor een snelle opwinding in een korte periode waardoor de automatische horloges in een kort tijdsbestek volledig worden opgewonden. Het voordeel hiervan is dat wanneer je niet veel tijd hebt je het horloge snel opwindt zodat je het ook snel kan dragen.

De Benson Black Series watchwinders draaien volgens een programma. Het programma houdt in dat de rotor een paar minuten ronddraait en vervolgens pauzeert. Hierna wordt het draaien hervat. Hierdoor wordt natuurlijke polsbeweging nagebootst, immers je bent zelf ook niet altijd in beweging. Door het programma en de pauze tussen het ronddraaien wordt de veer in het automatische uurwerk gespannen en daarna ontspannen, waardoor er nooit overbelasting van de veer kan optreden. Deze beveiliging die elke Benson Black Series watchwinder heeft noemt men overwind protectie. Door deze beveiliging kan je elk automatisch horloge, ongeacht merk of model, veilig opwinden in een Benson Black Series watchwinder.

Speciale aandacht verdienen de flexibele horlogehouders die Benson gebruikt in haar watchwinders. Deze horlogehouders zijn geschikt voor elk type horloge, groot of klein. Ze zijn geschikt voor horloges met een langere horlogeband en voor horloges met een korte horlogeband. De horlogehouders met daarop het horloge klik je vast in de watchwinder zodat het horloge vastzit tijdens het draaien. Dit is belangrijk met betrekking tot de veiligheid van de horloges. Deze constructie zorgt ervoor dat een houder met horloge nooit uit de watchwinder kan vallen met risico op schade. De horlogehouders zijn voorzien van een zachte stof die ook aan de binnenkant van de watchwinder zelf is aangebracht. Hierdoor zijn automatische horloges altijd veilig binnenin een Benson Black Series watchwinder.

De nieuwe generatie Benson Black Series watchwinders die begin dit jaar (2021) zijn gelanceerd zijn voorzien van betere motoren, een nieuw type touchscreen en nieuw deurmechanisme. Daarnaast besteed Benson nog meer aandacht aan de afwerking van de watchwinders. Dit resulteert in een high end watchwinder collectie van uitstekende kwaliteit. De nieuwe generatie watchwinders heeft ook nieuwe Limited Edition watchwinders. Deze modellen zijn beschikbaar in de varianten blauw en walnoot en geschikt voor het opwinden van 2, 4, 6 en 8 automatische horloges. Deze Benson Black Series Limited Edition watchwinders zijn gelimiteerd op 250 stuks wereldwijd en individueel genummerd door middel van een edelstalen plaatje aan de binnenkant. Tezamen met het feit dat de Benson Black Series watchwinders met de hand zijn gemaakt hebben we het hier over zeer speciale watchwinders. Zeker wanneer we kijken naar de prijzen, want het prijsniveau van Benson is zeer aantrekkelijk. De prijs/kwaliteit verhouding van Benson zien we eigenlijk nergens anders.

Wij hebben al diverse voordelen van de Benson Black Series watchwinders genoemd. Maar hier houdt het niet bij op want Benson heeft nog meer aantrekkelijke eigenschappen. De exclusiviteit van een Benson Black Series watchwinder wordt benadrukt door het meegeleverde certificaat en fraaie verpakking. Uiteraard ontbreekt een adapter (geschikt voor alle landen) en handleiding niet. Elke Benson Black Series watchwinder wordt geleverd met minimaal 2 jaar internationale garantie.

Ben je op zoek naar een high end watchwinder van uitstekende kwaliteit? En wil je geen enorme bedragen uitgeven? Neem dan eens een kijkje in de Benson Black Series watchwinder collectie.