Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinder kluis

Geplaatst op 6 september 2022 om 16:48 uur

De horlogeliefhebber kent het probleem dat zijn automatische horloges stil komen te staan wanneer je ze niet draagt. Hiervoor is een handige oplossing, de watchwinder. Maar wat als je jouw automatische horloges ook volledig veilig wilt opbergen? De meeste watchwinders dienen puur voor het opwinden van automatische horloges en bieden geen bescherming tegen diefstal. De oplossing voor het tegelijkertijd opwinden en veilig bewaren van automatische horloges is een watchwinderkluis. Eigenlijk zegt het woord het al, dit is een kluis met ingebouwde watchwinders.

Het merk Benson produceert sinds enige jaren watchwinderkluizen die uitermate populair zijn vanwege de kwaliteit, functionaliteit en bescherming van de horloges. Het merk heeft onlangs de nieuwe Benson Black Series Safe modellen geïntroduceerd die geschikt zijn voor 3 en 6 automatische horloges.

Benson Black Series Watchwinder kluis

De kluis is compact vormgegeven en relatief licht waardoor deze vrijwel overal geplaatst kan worden. Uiteraard kan de watchwinderkluis gefixeerd maken via de meegeleverde bouten. De deur opent zich via het moderne fingerprint systeem waarmee je eenvoudig en snel de deur opent. Uiteraard is er ook een fysieke sleutel om de deur te openen. De binnenkant van de kluis is voorzien van zachte stof voor optimale bescherming van de horloges.

Qua opwinding is er keuze uit twee modellen, één watchwinderkluis voor 3 automatische horloges en één watchwinderkluis voor het opwinden van 6 automatische horloges. De watchwinderkluis voor 3 automatische horloges heeft een extra lade voor het opbergen van andere horloges, sieraden of documenten.

Elk horloge kan volledig individueel ingesteld worden qua draairichting en aantal omwentelingen per dag. Hierdoor is deze kluis geschikt om elk automatisch horloge, ongeacht merk of model, professioneel en veilig op te winden. De flexibele horlogehouders zorgen er bovendien voor dat je het horloge eenvoudig fixeert op de houder en vervolgens vastklikt in de watchwinder. Hierdoor draait het horloge veilig rond, zonder enige risico om eruit te vallen. Dit zien we nog weleens bij watchwinders die gebruikmaken van kussentjes waarop je een horloge plaatst.

De Benson Black Series Safe modellen zijn voorzien van de nieuwste techniek. Zoals besproken hebben de kluizen een fingerprint systeem. Maar ook een modern touchscreen om de watchwinders in te stellen en LED verlichting ontbreekt niet. Dit maakt deze watchwinderkluizen zeer bijzonder omdat er eigenlijk geen concurrentie is op dit prijsniveau.

Wanneer je meerdere automatische horloges hebt die je graag opgewonden en bovendien veilig wilt houden is een watchwinderkluis een aanrader. Je combineert het beste van twee werelden. Bekijk snel onze collectie kluizen. Het aanbod is beperkt qua voorraad.