Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Cornavin horloge, Zwitserse kwaliteit in modern jasje

Geplaatst op 13 september 2022 om 13:33 uur

De rijke horlogegeschiedenis van Zwitserland is niet alleen heel bijzonder en interessant, maar daarnaast ook wereldberoemd. Vele bekende horlogemerken die we vandaag de dag kennen vinden hun oorsprong in Zwitserland. Denk aan Breitling, Rolex, Omega en Tag Heuer. Maar ook andere merken die wellicht iets minder bekend zijn. Een van deze merken is het aansprekende en toonaangevende horlogemerk Cornavin. Cornavin is al sinds 1922 actief binnen de horlogerie en daarmee al een eeuw een gevestigde naam. Het merk werd opgericht in Genève en werd bovendien vernoemd naar het meest centrale district van deze stad.

Kenmerkend voor de Cornavin horloges zijn de tijdloze designs. De collectie van Cornavin herbergt zowel klassieke, moderne als sportieve modellen. We kunnen dan ook wel stellen dat deze diversiteit binnen de collectie een sterke eigenschap van het merk is, waarmee Cornavin een brede doelgroep weet aan te spreken. De unieke horlogekasten die zeer herkenbaar zijn voor Cornavin, zijn door hen ontworpen en gepatenteerd en vallen op door een zeer goed oog voor detail. Ieder horloge afkomstig uit de collectie van Cornavin, wordt met de hand geassembleerd door vaktechnici die hun vak verstaan. De passie voor het vak is dan ook duidelijk terug te zien in ieder afzonderlijk ontwerp. Het merk gaat voor niets anders dan perfectie en zorgt ervoor dat ieder horloge uitgebreid wordt getest voordat het eindresultaat het bedrijf verlaat. Cornavin is er trots op het Swiss made label te mogen voeren. Hieraan zijn strenge eisen en voorwaarden verbonden. Hiermee wordt de kwaliteit van de horloges gewaarborgd en weet men met een Swiss made horloge altijd zeker dat het van uitmuntende kwaliteit is. Cornavin kiest dan ook niet alleen voor het inzetten van enkel vakmensen, maar kiest ook alleen de meest hoogwaardige materiaalsoorten uit voor hun horloges. De horloges van Cornavin onderscheiden zich dan ook door perfectie, hoogwaardig materiaalgebruik en een sublieme afwerking.

Graag zetten we een aantal horloges met een diverse uitstraling van Cornavin in het zonnetje, te beginnen met de Cornavin Bellevue CO 2013-2003. Dit horloge is afkomstig uit de Cornavin Bellevue serie en heeft een klassieke en elegante uitstraling. Het horloge is voorzien van een prachtige bruine lederen horlogeband, welke afsluitbaar is met een doornsluiting. De wijzerplaat van dit model is zilver van kleur en voorzien van rosékleurige details. Daarnaast is dit horloge voorzien van saffierglas, dat uiterst sterk is en de vorming van krasjes voorkomt. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van edelstaal en is met een dikte van 6mm en doorsnede van 38 mm, klein van stuk te noemen. Het horloge is tot 50 meter waterdicht. De basis van het horloge is het Swiss made quartz uurwerk. Deze geeft de tijd zeer nauwkeurig weer en is goed bestand tegen schokken en stoten.

Een tweede horloge uit de collectie van Cornavin is de Cornavin Downtown 3H CO 2021-2005. Dit horloge heeft een geheel andere uitstraling dan het voorgenoemde model. Het is zeer herkenbaar door de uniek gevormde horlogekast, die gemaakt is van edelstaal. De horlogekast van dit model heeft een doorsnede van 41 mm en een dikte van 10 mm en is dus ook een stuk groter dan die van de Cornavin Bellevue CO 2013-2003. De Cornavin Downtown 3H CO 2021-2005 is voorzien van een zeer mooie kalfslederen horlogeband in de kleur zwart. Dit horloge sluit met een vouwsluiting, wat het design een extra chique uitstraling geeft. De wijzerplaat van dit model is eveneens zwart. Door de combinatie van de zwarte wijzerplaat met de zwarte horlogeband, heeft dit horloge een rustige uitstraling. Uiteraard is ook dit horloge voorzien van een Swiss made quartz uurwerk. Het horloge biedt tot slot een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren en is tot 50 meter waterdicht.

Als laatste noemen we graag de Cornavin Downtown Sport C0-2012-2020R. Dit horloge is uitgevoerd in een levendige kleur blauw en daarmee zeer aansprekend. De blauwe horlogeband is gemaakt van rubber, wat het goed bestand maakt tegen water en daardoor bovendien comfortabel te dragen is. Het horloge is tot maar liefst 100 meter waterdicht. Dit horloge heeft verder een eveneens blauwe wijzerplaat, die door het 3d effect meteen de aandacht trekt. Dit horloge sluit met een doornsluiting en is voorzien van saffierglas. De horlogekast is vervaardigd uit edelstaal en heeft een dikte van 11 mm en een doorsnede van 45mm. Het hart van dit horloge wordt gevormd door een Swiss made quartz uurwerk. Daarnaast heeft dit horloge ook op technisch gebied verschillende mooie extra’s te bieden. Zo beschik je met dit model over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Dan zijn we er echter nog niet, want daarnaast is dit horloge ook uitgerust met een verschroefde kroon, mooie chronograaf functie en een stopwatch functie. Een zeer compleet model dus.

Wij bieden in onze webshop verschillende unieke horloges van Cornavin in de uitverkoop, waaronder de 3 bovengenoemde modellen. Je kunt nu dus kiezen voor een horloge van Swiss made kwaliteit en een unieke uitstraling, tegen een extra aantrekkelijke prijs. Bekijk dus direct ons mooie aanbod in de webshop! Ieder Cornavin horloge wordt door ons geleverd met een handleiding en 2 jaar garantie in een luxe officiële box. Doordat de Cornavin Downtown- en Bellevue modellen zijn gelimiteerd op 999 stuks wereldwijd, kies je hiermee bovendien voor een extra bijzonder stuk.