Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Locman horloge | Italiaans design

Geplaatst op 5 december 2021 om 11:49 uur

Wat is jouw favoriete horlogemerk? Heb je een voorkeur voor Zwitserse horloges, of horloges die in Duitsland, Frankrijk of Italië worden geproduceerd? Uit dit laatste land komt het interessante horlogemerk Locman. Dit merk bestaat al langere tijd en is in Italië één van de meest populaire horlogemerken. Locman horloges bieden dan ook een perfecte combinatie van kwaliteit en design. Het leuke aan de horloges van dit Italiaanse merk is dat ze ook betaalbaar zijn.

Locman Montecristo 41mm 0542A01S-00BKORSO horloges

Locman is gevestigd op het Italiaanse eiland Elba. De vraag rijst waarom Locman absoluut een kwaliteitsmerk is? Laten we dit uitleggen. Om te beginnen heeft het merk speciale rechten voor de horlogeproductie van het Italiaanse leger. Zowel de luchtmacht als de marine in Italië weten de horloges van Locman zeer te waarderen. Een tweede gegeven dat de kwaliteit van de Locman horloges weet te bevestigen is het feit dat het merk het populairste horlogemerk van het land is.

Locman staat bekend vanwege het gebruik van zeer hoogwaardige materialen voor hun horlogekasten. Het gaat dan om het gebruik van materialen als carbon fibre en titanium. Carbon fibre heeft als eigenschap dat het zeer sterk en robuust is. Daarnaast geeft het ieder horloge een sportieve en moderne uitstraling. Titanium biedt als voordeel dat het erg licht van gewicht is. Je kunt je voorstellen dat een horloge dat weinig weegt erg prettig is om te dragen. Titanium wordt ook veelvuldig toegepast in de vliegtuigindustrie. Dit zegt wel iets over de betrouwbaarheid van dit materiaal dat Locman gebruikt voor haar horloges. Beide materialen zorgen ervoor dat de Locman horloges een enorm hoog draagcomfort hebben. Doordat de horlogekasten vrij licht van gewicht zijn heb je nauwelijks door dat je een horloge om je pols draagt.

Wanneer we de collectie van Locman onder de loep nemen valt het verder op dat er is gekozen voor het gebruik van zowel quartz uurwerken als automatische uurwerken. Dit heeft als voordeel dat het merk er elke horlogeliefhebber mee aanspreekt, doordat er voor iedere persoonlijke voorkeuren modellen voldoende zijn om uit te kiezen. Kenmerkend verder voor de horloges van Locman is dat voor veel modellen is gekozen voor het gebruik van aansprekende kleuren. Dit maakt dat een Locman horloge over het algemeen heel goed te herkennen is en een geheel eigen identiteit heeft. Daarnaast biedt Locman overigens ook voldoende modellen die weliswaar de echte Locman uitstraling hebben, maar dan uitgevoerd in de wat meer neutrale kleurstellingen.

Al enthousiast geworden over dit exceptionele merk? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Locman heeft namelijk veel nieuwe modellen toegevoegd aan de collectie. Het gaat dan om hele mooie series van de speciale Montecristo designs, die het meest populair en als een waar icoon zijn voor het Italiaanse merk. Om je een idee te geven van wat je kunt verwachten van deze nieuwe modellen van Locman, bespreken we in dit artikel graag 2 nieuwe modellen die wij ook aan onze webshop hebben toegevoegd.

Het eerste model dat we in de spotlight zetten, is het Locman Montecristo Carbon 0545C09S-CYCBWHSK horloge. Dit horloge heeft een zwarte horlogeband, gemaakt van rubber. De wijzerplaat is eveneens grotendeels zwart, met een mooi patroon. In de accenten op de wijzerplaat zien we de welbekende toevoeging van kleur door Locman, uitgevoerd in de kleur geel. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van carbon en heeft een doorsnede van 41mm en dikte van 14mm. De Locman Montecristo Carbon 0545C09S-CYCBWHSK is uitgerust met een automatisch uurwerk wat de echte liefhebber zeker zal kunnen waarderen. Verder is het horloge tot 100 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. Met de secondewijzer, datumaanduiding en lichtgevende indicatoren biedt Locman een heel compleet en kwalitatief horloge.

Het tweede model uit de collectie van Locman dat onze aandacht trok is het Locman Montecristo 41mm 0542A02S-00BLWHSB horloge. Dit horloge is zeer kleurrijk. Hij is uitgevoerd in een mooie helderblauwe kleur. Dit geldt zowel voor de horlogeband als voor de wijzerplaat. De horlogeband is gemaakt van rubber en sluit met een vouwsluiting. Dit horloge is voorzien van een quartz uurwerk. Hoewel de voorkeur van de echte liefhebber kan liggen bij een automatisch uurwerk, biedt een quartz uurwerk ook vele voordelen. Zo is deze beter bestand tegen schokken en stoten en geeft het de tijd nauwkeuriger weer. Wat betreft het glas is er gekozen voor het gebruik van saffierglas. Dit is zeer sterk en biedt dus een goede bescherming voor jouw horloge. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van een combinatie van edelstaal en titanium en heeft een doorsnede van 41mm en een dikte van 14mm. Wanneer we kijken naar een stukje techniek is dit horloge van Locman weer echt een pareltje te noemen. Naast een secondewijzer, datumaanduiding en lichtgevende indicatoren, biedt dit horloge namelijk ook nog een mooie chronograaf functie. In een notendop kunnen we dit horloge omschrijven als een design met een modern en sportief karakter, dat zowel bij een casual- als een zakelijke outfit zeer goed zal passen.

Met een Locman horloge kies je voor pure kwaliteit en stijl om je pols. Een horloge van dit kaliber heeft een lange levensduur en zal bovendien alle ogen op zich weten te richten.  Wil jij zo’n eyecatcher om de pols? Bekijk snel de collectie Locman horloges op onze website. Als officieel dealer van Locman hebben wij een fraaie collectie op voorraad en direct leverbaar.

Bestel nu jouw favoriete Locman horloge eenvoudig en snel bij ons in de webshop. Ieder Locman horloge wordt geleverd met 2 jaar garantie, handleiding en is mooi verpakt in een luxe officiële box. Wellicht draag jij deze Kerstdagen een fraai Locman horloge om jouw pols.