Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Iron Annie horloges | Collectie 2022

Geplaatst op 11 januari 2022 om 14:28 uur

Iron Annie is een Duits horlogemerk dat valt onder het moederbedrijf Pointtec, waartoe ook het merk Zeppelin behoort. Pointtec is een bedrijf dat met zijn horloges mensen weet terug te voeren naar vervlogen tijden uit met name de luchtvaartindustrie. Voor iedere horlogeliefhebber die eveneens een passie heeft voor vliegtuigen en/of historie, is Iron Annie dan ook zeker een zeer interessant merk. De naam van het bekende merk is afkomstig van het JU52 vliegtuig met registratie D-AQUI. Deze werd destijds door de Amerikanen Iron Annie gedoopt vanwege zijn betrouwbaarheid en robuustheid. Dit zien we dan ook nu terug in de Iron Annie horloges.

Iron Annie 5977-4 horloge

De collectie voor 2022 van Iron Annie weet liefhebbers met een diverse persoonlijke voorkeur goed van dienst te zijn. Dit geldt voor zowel de uitstraling als voor het soort uurwerk. Het merk biedt namelijk variërende designs, maar ook diverse soorten uurwerken, namelijk automatische-, mechanische- en quartz uurwerken van Zwitserse of Japanse makelij. Ieder horloge van Iron Annie wordt met de grootste precisie met de hand vervaardigd in Duitsland. Duitsland staat natuurlijk bekend als een land waar zeer degelijke producten vandaan komen en dit geldt zeker ook voor de horloges van Iron Annie. Iron Annie biedt bovendien horloges met een uiterst goede prijs-/kwaliteitverhouding en doordat het een kleiner bedrijf is heeft men extra aandacht voor kwaliteit en afwerking. Dit komt dan ook duidelijk tot uiting in ieder eindproduct.

De collectie van Iron Annie is onderverdeeld in verschillende series. We zullen uit een aantal van deze bijzondere series een horloge nader belichten. We beginnen met een horloge uit de populaire Bauhaus serie. De horloges in deze serie zijn geïnspireerd op de Bauhaus kunststroming en vallen met name op door de eenvoudige en minimalistische designs en dunne horlogekasten. Verder is er ook binnen deze serie wel variatie te zien wat betreft uitstraling en uurwerken. Het horloge dat we uit deze serie specifiek willen benoemen is de Iron Annie Bauhaus 5096-2. Dit horloge is verkrijgbaar met een lederen horlogeband of Milanese edelstalen horlogeband, dit geldt overigens voor alle Iron Annie Bauhaus horloges. Wanneer je bij aanschaf kiest voor een lederen horlogeband, is deze uitgevoerd in de kleur zwart met eveneens zwart stiksel. Deze sluit dan met behulp van een doornsluiting.

De wijzerplaat van de  Iron Annie Bauhaus 5096-2 is zwart van kleur en voorzien van goudkleurige en witte accenten. Voor wat betreft het glas is hier gekozen voor K1 mineraalglas en de horlogekast is gemaakt van edelstaal. Verder is deze 12 mm dik en heeft een doorsnede van 41 mm. Het horloge is tot 50 meter waterdicht en is uitgerust met een quartz uurwerk van het Zwitserse merk ETA. Tot slot heeft dit horloge nog wat mooie extra functionaliteiten te bieden. Zo is het horloge uitgerust met een secondewijzer, datumaanduiding, lichtgevende indicatoren en als kers op de taart een mooie chronograaf functie.

Het tweede model dat we beschrijven is afkomstig uit een andere serie van iron Annie. Het gaat om de Iron Annie Jubilaumsmodell 5902-2. De horloges uit de Jubileumsmodell serie zijn speciaal ontworpen voor het 30 jarig jubileum van Pointtec en daarmee extra bijzonder. Binnen deze serie vinden we enkel horloges met een mechanisch uurwerk. De Iron Annie Jubilaumsmodell 5902-2  is eveneens verkrijgbaar met een bijzonder mooie zwarte lederen band of een Milanese edelstalen horlogeband. De wijzerplaat van dit horloge is uitgevoerd in de kleur zwart met witte wijzers. De horlogekast is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 13mm en doornsnede van 43 mm. Dit horloge sluit met een doornsluiting en is tot 50 meter waterdicht. Verder is dit horloge voorzien van zeer sterk saffierglas. Het mechanische uurwerk is afkomstig van het merk ETA. Dit horloge biedt bovendien een datumaanduiding, secondewijzer, lichtgevende indicatoren en een gangreserve aanduiding.

Het laatste model uit de collectie van Iron Annie dat we nader belichten is de Iron Annie Amazonas 5977-4. Het horloge komt uit de Iron Annie Amazonas serie. Dit horloge heeft een klassieke en wat retro uitstraling, met de combinatie van een bruin lederen band en klassiek blauwe wijzerplaat. De goudgekleurde accenten en een heldere tint blauw waarin de maanfase aanduiding gedeeltelijk is uitgevoerd geven de wijzerplaat een stijlvolle en elegante look. De horlogekast is hier eveneens vervaardigd uit edelstaal en heeft een dikte van 10 mm en een doornsnede van 36 mm. Bij dit horloge is er gekozen voor een quartz uurwerk. Naast de maanfase aanduiding biedt dit horloge een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren.

Kortom, 3 modellen van Iron Annie met een sprekende uitstraling, van hoge kwaliteit en met een diversiteit in het soort uurwerk. Natuurlijk bieden wij in onze webshop nog vele andere Iron Annie modellen.

BensonTrade is officieel dealer van Iron Annie en wij leveren vrijwel ieder horloge van dit Duitse merk uit voorraad. Zo kunnen wij je extra snel van dienst zijn en kan jij snel genieten van je aankoop.