Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Ingersoll horloges | Hoge kortingen!

Geplaatst op 3 oktober 2019 om 15:44 uur

In dit artikel schrijven we over Ingersoll horloges. Deze horloges zijn speciaal en wereldwijd bekend. Reden voor ons om wat meer informatie te geven over dit leuke horlogemerk. Ingersoll is één van de oudste Amerikaanse horlogemerken en is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen twee broers, die samen de Ingersoll watch company opgericht hebben.  Robert H. Ingersoll en zijn broer Charles worden gezien als de pioniers van de horloge industrie in de Verenigde Staten en op het gebied van innovatie en vernieuwing in de horlogebranche . Zij wilden zich niet richten op een kleine groep liefhebbers, maar op het grote publiek. De Ingersoll horloges moesten van goede kwaliteit zijn en tegelijkertijd betaalbaar blijven, zodat het voor een ieder toegankelijk was. Daarnaast wilden zij in ontwikkeling blijven en dit heeft onder andere geresulteerd in bijzondere en vernieuwende horloges door de tijd heen.

Ingersoll horloges

Ingersoll wist in 1892 haar naam op de kaart te zetten door de productie van het zogenaamde ‘Dollar watch’ middels een geautomatiseerde productielijn. Dit horloge werd verkocht voor een dollar, wat destijds een dagloon was en werd immens populair. Ingersoll staat verder bekend als het merk dat in 1919 horloges op de markt bracht met radiolite (glow in the dark) en militaire horloges ontwikkelde in samenwerking met het leger. In samenwerking met Disney ontwikkelden zij daarnaast het eerste karakterhorloge met Mickey Mouse. Ook bekende namen als Henry Ford en de 24e president  Theodore Roosevelt worden geassocieerd met een Ingersoll horloge. Henry Ford door een vruchtbare samenwerking en Theodore Roosevelt  doordat hij bekend stond als ‘de man die uit het land komt waar Ingersoll horloges worden gemaakt.

In 2016 vindt een herlancering van het merk plaats. Een nieuwe collectie waarin het gedachtegoed van de twee broers opnieuw werd gevangen. Vandaag de dag biedt Ingersoll nog steeds betaalbare horloges van prima kwaliteit. In de collectie zien we zowel automatische- als quartz uurwerken in leuke designs. Ingersoll biedt een uitermate veelzijdige collectie. Zowel qua kleur als design en uitstraling is Ingersoll van alle markten thuis. De collectie bevat eveneens zowel dames- als herenhorloges. Kenmerkend echter bij elk horloge van Ingersoll zijn de betrouwbaarheid, de perfecte afwerking en het gebruik van goede materialen. Denk hierbij aan edelstaal, gehard mineraalglas en leder. Als officieel dealer bieden wij u een mooi assortiment Ingersoll horloges. Wij leveren deze met twee jaar garantie in een luxe horlogebox. Momenteel hebben we veel leuke Ingersoll horloges beschikbaar met een aantrekkelijke korting.