Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinder voor 8 horloges

Geplaatst op 24 juli 2021 om 17:09 uur

Als je een automatisch horloge draagt, bijvoorbeeld van Rolex, Omega, Breitling of IWC, dan ken je het probleem dat het stil komt te staan als je het niet draagt. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat en jouw fraaie horloge liever thuis laat, of als je andere automatische horloges hebt die je ook graag draagt en dus afwisselt. Stilstand is niet goed voor een automatisch horloge, vooral niet als het langer duurt. De oplossing is een watchwinder. Deze horlogeaccessoire zorgt ervoor dat één of meerdere automatische horloges ronddraaien en daardoor energie verkrijgen en behouden. Hierdoor blijven de horloges lopen en geven ze de juiste tijd en datum aan. Een watchwinder is vooral handig wanneer je meerdere automatische horloges hebt. In dit artikel schrijven we over een watchwinder voor 8 horloges.

Een watchwinder met een grotere capaciteit is ideaal als je meerdere horloges hebt. Een watchwinder voor 8 horloges bijvoorbeeld is een uitstekende accessoire als je een verzameling hebt van zo’n 8 tot 10 horloges. Met een watchwinder van kwaliteit hoef je nooit meer bang te zijn dat jouw horloges stil komen te staan. Dit kan namelijk vervelende gevolgen hebben, zoals onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave bijvoorbeeld. De echte liefhebber en verzamelaar zal het beste willen voor zijn geliefde horloges. Een kwalitatief goede watchwinder is dus belangrijk.

Wanneer een watchwinder voor 8 horloges een geschikte variant voor jou is dan heb je de keuze uit verscheidene mooie merken die een watchwinder met deze capaciteit in de collectie hebben. Een watchwinder voor 8 horloges is over het algemeen wat groter van vorm en wordt daarmee al echt een soort interieurstuk. Des te belangrijker is het dat deze niet alleen functioneel, maar daarnaast ook in esthetisch opzicht aantrekkelijk is. Gelukkig denken vrijwel alle merken die watchwinders van kwaliteit bieden dan ook niet alleen na over wat een watchwinder in technisch opzicht aantrekkelijk maakt, maar besteedt men ook veel zorg en aandacht aan de vormgeving. Dit varieert in modellen met een zeer luxe uitstraling en een uniek design, tot meer strakke en moderne ontwerpen. Voor een ieder wat wils dus.

In dit artikel zullen we een drietal watchwinders bespreken die geschikt zijn voor het opwinden van 8 automatische horloges. Te beginnen met het mooie merk Benson en dan specifiek de Benson Black Series 8.16. Deze watchwinder biedt niet alleen de mogelijkheid tot het opwinden van 8 horloges, maar heeft daarnaast ook nog opbergruimte voor maar liefst 6 extra horloges. Deze opbergruimte is af te sloten met een luxe soft close deksel. De watchwinder is gemaakt van bijzonder mooi hout en uitgevoerd in de kleur zwart. Op technisch gebied heeft deze watchwinder ook heel wat te bieden. We beginnen met moderne touchscreen waarmee je onder andere de draairichting en het aantal rotaties per dag kunt instellen. Het voordeel dat de Benson Black Series 8.16.B watchwinder biedt is dat je dit per rotor kan doen. Je kan dus het ene horloge anders opwinden dan de anderen.

Daarnaast biedt dit model een ingebouwde LED verlichting voor een optimaal zicht op jouw horloges. Naast een overwind protectie biedt dit model ook een speedwinding functie waarmee jouw horloges in korte tijd kunnen worden opgewonden. Het hart van deze watchwinder wordt gevormd door Japanse motoren van uitstekende kwaliteit. Tot slot is deze watchwinder voorzien van een USB aansluiting. Kortom, de Benson Black Series 8.16.B watchwinder is een zeer compleet model en geschikt om elk merk en type horloge op te winden. Bovendien staat Benson erom bekend betaalbare kwaliteit te bieden, met deze watchwinder kies je dus voor een goede prijs-/kwaliteitverhouding.

Zwitserse kwaliteit is ongeëvenaard en daarmee wereldwijd beroemd. Het Zwitserse merk Swiss Kubik is dan ook een begrip op het gebied van de high-end watchwinder en heeft op technisch gebied dan ook heel wat te bieden. Kenmerkend voor de watchwinders van Swiss Kubik zijn onder meer de kubusvormige designs en het gebruik van verschillende mooie materialen zoals hout en leer. Voor een watchwinder voor 8 horloges is de Swiss Kubik 8 W Leather Black SK08.CV001 Plexi nog vrij compact van vorm. Dit kan een groot voordeel zijn als je niet zoveel ruimte hebt, of het belangrijk vindt dat je je watchwinder gemakkelijk kunt verplaatsen. Uiteraard is deze watchwinder voorzien van Swiss made motoren. Deze motoren zijn niet alleen zeer krachtig maar daarnaast ook energiezuinig. Bovendien doen ze hun werk in stilte waardoor deze watchwinder ook prima op je slaapkamer of op je werkplek te plaatsen is. Ook deze Swiss Kubik watchwinder functioneert op netstroom of batterijen. Je kan zelf kiezen. Doordat deze Swiss Kubik 8 W Leather Black SK08.CV001 Plexi watchwinder ook op batterijen functioneert kan je deze ook plaatsen in een kluis. De watchwinder gaat tot wel 3 jaar mee op een set batterijen.

Deze watchwinder van Swiss Kubik is zwart van kleur en aan de buitenkant bekleed met leder. Verder zorgen de optionele plexiglaasjes voor bescherming tegen invloeden van buitenaf, zoals vocht, stof en vuil. De watchwinder biedt bovendien een instelbaar aantal toeren en een overwind protectie en is instelbaar via USB aansluiting. Dit zorgt voor een optimaal gebruiksgemak.

Een andere watchwinder voor 8 horloges is de Heisse & Söhne Meranto 70019-135.11. Heisse & Söhne is een Duits merk dat naast een hoogstaande techniek en verbluffende kwaliteit ook een gevoel van luxe weet over te brengen. Heisse & Söhne heeft dan ook een zeer uitgebreide collectie luxueuze watchwinders met een diverse capaciteit. Het leuke van dit merk is dat ze veel keuze hebben uit luxe afwerkingsniveaus en designs. Hierdoor kan je precies die watchwinder kiezen die het beste bij jouw horlogeverzameling en interieur past.

De Heisse & Söhne Meranto 70019-135.11 watchwinder is afkomstig uit de nieuwste Meranto serie van dit mooie merk. De zwart met Meranto uitgevoerde kast is voorzien van een stoffen binnenkant. Samen met het glazen deurtje zorgt dit voor een zeer stijlvol geheel en voor een optimale bescherming tegen beschadiging en onnodige slijtage van je horloges. De watchwinder is te bedienen met behulp van het LCD scherm. Je kunt op deze manier onder andere de draairichting en het aantal rotaties per dag instellen per horloge specifiek. Verder is deze watchwinder voorzien van een ingebouwde LED verlichting, wat ervoor zorgt dat je op elk gewenst moment je horloges goed in beeld hebt. Dit zal elke verzamelaar of liefhebber zeker weten te waarderen.

De Heisse & Söhne Meranto 70019-135.11 watchwinder biedt tevens een overwind protectie. Daarnaast is deze watchwinder uitgerust met een sleep mode. Dit maakt het mogelijk jouw horloges tijdelijk rust te gunnen door ze net onder het optimale niveau van opwinding te houden. Deze watchwinder werkt door middel van een adapter. Met de Heisse & Söhne Meranto 70019-135.11 kies je voor luxe ten top en perfecte kwaliteit!

Kortom, wanneer je op zoek bent naar een watchwinder voor 8 horloges is er genoeg keus! De hierboven genoemde modellen bieden alles wat je nodig hebt maar zijn toch verschillend. Niet alleen qua design en prijs maar zeker ook qua uitstraling en formaat. Ga je voor praktisch en Zwitserse kwaliteit dan kies je voor Swiss Kubik. Kies je voor meer luxe en een zeer scherpe prijs dan kom je uit bij de Benson Black Series 8.16.B watchwinder. Wil je een meer klassiek vormgegeven model en vind je een houten afwerking fraai? Dan is de Heisse & Söhne Meranto collectie zeker het bekijken waard.

Neem eens een kijkje in onze webshop. Wij bieden je de beste merken, 15 jaar ervaring en snelle levering. Heb je een vraag of opmerking? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met goed advies.