Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

De voordelen van Italiaanse horloges

Geplaatst op 22 september 2020 om 11:13 uur

De meest bekende horlogemerken zoals Breitling, Rolex, IWC en Tag Heuer komen uit Zwitserland. Dit land is nog altijd het horlogeland bij uitstek. Dit is van oudsher zo ontstaan en zal ook in de toekomst niet snel veranderen. De Zwitsers hebben een uitstekende naam opgebouwd op gebied van kwaliteit, design en uitstraling. Hierdoor zijn de Zwitserse horloges nog altijd enorm populair en kent iedereen de meest bekende Zwitserse horlogemerken. Het zijn veelal luxe merken die geassocieerd worden met klasse en luxe.

Locman Aeronautica horloge

Toch zijn er veel horlogemerken uit andere landen die niet onderdoen voor de bekende Zwitserse horlogemerken. Ook in Frankrijk, Duitsland, Japan en Italië produceren ze prachtige horloges die zich op gebied van kwaliteit zeker kunnen meten met Zwitserse horlogemerken. In dit blog zullen we ingaan op Italiaanse horloges. Italië heeft een paar prachtige merken waarvan we enkele in onze webshop aanbieden. Wat zijn de voordelen van Italiaanse horloges?

Design

Het eerste voordeel van Italiaanse horloges, en wellicht het meest belangrijke voordeel, is het design. Er is eigenlijk geen land ter wereld waarvan de inwoners zo’n ontzettend goed gevoel hebben voor design. Niet alleen op gebied van horloges hebben de Italianen een oog voor detail en design. Vooral op gebied van mode en auto’s is Italië een begrip. Je kan denken aan merken zoals D&G, Armani, Ferrari en Lamborghini. Iedereen kent deze merken.

Op gebied van horloges is Italië steeds meer succesvol aan het worden. Merken zoals Sector, Meccaniche Veneziane en Locman zijn aansprekende horlogemerken. Het horlogemerk Sector zit in het wat lagere prijssegment, maar produceert prima horloges met een sportief karakter. Locman en Meccaniche Veneziane zitten in het middensegment qua prijs. Locman is een merk dat zich focust op een geheel eigentijds design met veel verschillend kleurgebruik. Meccaniche Veneziane is een nieuwkomer en zeer populair door hun stoere en sportieve horloges. Vooral de Nereide horloges met hun Rolex look verkopen erg goed. Ook het merk Strumento Marino komt uit Italië. Dit merk biedt een goede mix van Italiaans design en betaalbare prijzen. Maar vergeet naast de Italiaanse horloges ook niet de watchwinders van Scatola del Tempo. Watchwinders met een enorm fraaie uitstraling en typisch Italiaans design. Ideaal om een automatisch horloge op te winden.

Design is enorm belangrijk voor Italiaanse horlogemerken. Hiermee kunnen ze zich onderscheiden van andere merken. Dit werkt ook door in het materiaalgebruik. De Italiaanse horlogemerken kiezen voor de beste materialen, niet alleen voor de horloges zelf maar ook voor de handleiding en verpakking.

Kwaliteit

Het tweede voordeel van Italiaanse horloges is de goede kwaliteit. Waar Zwitserse horlogemerken de naam hebben goede kwaliteit te leveren hebben Italiaanse horloges dit zeker ook. Veelal omdat deze Italiaanse horlogemerken ook gebruik maken van Zwitserse uurwerken, zowel automatisch als quartz. Hierdoor is kwaliteit gegarandeerd. Wat goedkopere merken zoals Sector maken ook gebruik van Japanse uurwerken, bijvoorbeeld van Miyota. De horloges van Meccaniche Veneziane zijn beschikbaar met Zwitsers uurwerk en met Japans uurwerk. Dit hangt af van de exacte serie. De laatste series zijn allemaal voorzien van een automatisch Japans uurwerk omdat deze iets goedkoper zijn maar kwalitatief vrijwel niet onderdoen aan een Zwitsers uurwerk.

Kortom, ook bij Italiaanse horloges is kwaliteit een belangrijk aspect. Kwaliteit die wordt gegarandeerd door gebruik te maken van Zwitserse of Japanse uurwerken.

De meeste Italiaanse horloges zijn voorzien van een edelstalen horlogekast, saffierglas en fraaie horlogeband. Dit zijn eigenlijk de meest belangrijke onderdelen, naast het uurwerk, van een horloge. Tevens geven alle merken minimaal 2 jaar garantie op hun horloges.

Prijs

Als laatste belangrijke voordeel van Italiaanse horloges willen we de prijs noemen. Zwitserse merken hebben de naam en daarvoor betaal je een prijs. Zwitserse horloges zijn in regel wat duurder dan horloges uit andere landen. Uiteraard krijg je daarvoor een horloge van uitstekende kwaliteit, maar je betaalt ook een gedeelte voor de naam en historie.

Italiaanse horloges hebben vaak een erg goede prijs/kwaliteitverhouding en zijn zeker aantrekkelijker geprijsd dan Zwitserse horloges. Dit is een groot voordeel. De horloges van Meccaniche Veneziane zijn een goed voorbeeld. Deze horloges bieden eigenlijk alles wat de grote bekende horlogemerken bieden, echter hanteert Meccaniche Veneziane een veel aantrekkelijker prijsniveau. Hierdoor is een dergelijk horloge veel meer bereikbaar dan een Rolex, Breitling of Oris horloge. Uiteraard hebben deze merken al jarenlang bewezen fantastische horloges te maken, terwijl Meccaniche Veneziane slechts enkele jaren bestaat. Toch neemt dit niet weg dat je van een Meccaniche Veneziane horloge ontzettend veel plezier kunt hebben voor een bescheiden prijs.

Als je op zoek bent naar een horloge met een fraai design, gemaakt van goede materialen en voor een aantrekkelijke prijs dan moet je zeker eens bij een paar Italiaanse horlogemerken kijken. Wij zijn persoonlijk erg fan van Meccaniche Veneziane. Simpelweg omdat ze schitterende horloges maken die kwalitatief erg goed zijn. Daarnaast bieden ze saffierglas, draaibare lunette, een waterdichtheid van 200 meter, geschroefde kroon en een comfortabele horlogeband. De sportieve designs van het merk spreken een groot publiek aan, en zeker ons!

Neem eens een kijkje bij de Italiaanse horlogemerken Locman, Meccaniche Veneziane, Sector en Strumento Marino. Bij al deze merken hebben we diverse modellen met een aantrekkelijke korting die kan oplopen tot wel 40%.