Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

De beste watchwinder voor 1 horloge van 2022

Geplaatst op 24 december 2021 om 15:16 uur

Net zo goed als een visser niet zonder hengel kan is een watchwinder voor de liefhebber en verzamelaar van automatische horloges eveneens onmisbaar. Een automatisch horloge dankt zijn charme en aantrekkingskracht onder meer door de uiting van het pure vakmanschap van de ambachtelijke horlogemaker. Bij een automatisch horloge komt namelijk de fascinerende werking van de klok heel duidelijk naar voren, dat door elke liefhebber gewaardeerd zal worden.

Een horloge met een automatisch uurwerk functioneert dan ook niet met behulp van een batterij zoals een quartz horloge, maar door middel van beweging. Met deze beweging wordt de benodigde energie opgewekt om ervoor te zorgen dat het horloge kan blijven lopen. Normaliter wordt een automatisch horloge voorzien in deze behoefte door middel van de natuurlijke beweging van de pols. Wanneer je een automatisch horloge echter niet draagt kan een watchwinder deze voorziening overnemen. Zo kun je één horloge of meerdere horloges in de watchwinder plaatsen wanneer je deze niet draagt, zonder bang te hoeven zijn dat deze stil komt te staan. Je hoeft je dus geen zorgen te maken wanneer je je horloge een keertje niet draagt en dat is erg prettig. Behalve namelijk dat het erg vervelend is wanneer je je horloge niet direct kunt gebruiken wanneer je dit wenst, kan stilstand voor nog meer nadelen zorgen. Zo kan dit een onnauwkeurigheid veroorzaken in tijd- en datumweergave en zorgen voor onnodige slijtage.

Naast de bewegingsfunctie biedt een goede watchwinder nog verschillende andere voordelen. Zo heb je met een kwalitatief model ook direct een veilige opbergplaats voor jouw horloges en zorgt de watchwinder er ook voor dat de olieverdeling binnenin het uurwerk goed is. Kortom, of je nu 1 of meerdere automatische horloges in het bezit hebt, een watchwinder van kwaliteit is absoluut een slimme investering. Wanneer je op zoek gaat naar een passend exemplaar, is het slim je hier eerst goed in te verdiepen. Er zijn namelijk modellen verkrijgbaar van verscheidene merken in verschillende prijsklassen. Wat voor de ene liefhebber zeer passend is, hoeft dat voor een ander niet te zijn. Daarnaast zijn er ook op het gebied van design, uitstraling en gebruikscomfort veel keuzemogelijkheden waar je over na moet denken. Een beetje hulp bij je zoektocht is dan ook geen overbodige luxe. In dit artikel zullen we daarom 3 verschillende watchwinders bespreken uit verschillende prijsklassen, stuk voor stuk van zeer goede kwaliteit. De modellen die we uitlichten zijn speciaal geschikt voor de liefhebber met 1 of 2 automatische horloges in het bezit, met een opwindcapaciteit voor een enkel horloge.

Een eerste watchwinder die we willen benoemen is de Benson Compact 1.17. Black Leather. Benson is een bijzonder mooi merk van Nederlandse bodem. Het merk staat erom bekend horlogeaccessoires aan te bieden die opvallen door de goede prijs-/kwaliteit verhouding. Met een watchwinder van Benson kies je voor hoge kwaliteit en een prettig gebruikerscomfort, tegen een aantrekkelijke prijs. De Benson Compact 1.17. Black Leather is zoals de naam al doet vermoeden compact van vorm. Dit heeft als groot voordeel dat deze makkelijk te plaatsen en verplaatsen is. Deze horlogeaccessoire biedt dus ruimte voor het opwinden van 1 horloge en is uitgevoerd in de kleur zwart. Het exterieur van deze watchwinder is gemaakt van leder, wat dit model een moderne en luxe uitstraling geeft. Ook voor het interieur is gekozen voor de kleur zwart, waarmee ieder horloge direct in het oog zal springen.

De Benson Compact 1.17. Black Leather is voorzien van een Japanse motor van hoge kwaliteit. Deze motoren bieden diverse voordelen. Zo zijn ze energiezuinig en daarmee duurzaam. Bovendien zijn ze in staat hun werk in stilte uit te voeren, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor storende geluiden. Dit model van Benson is werkzaam met adapter en met batterijen. Je beschikt verder met deze watchwinder over alle draairichtingen en een overwind protectie. Kortom, met deze horlogeaccessoire kies je voor betaalbare kwaliteit en een stijlvol design. Een hele mooie keuze!

Een tweede model dat we nader belichten is de Swiss Kubik Startbox Black, afkomstig uit de collectie van het Zwitserse merk Swiss Kubik. Ook dit model is compact vormgegeven en uitgevoerd in de kleur zwart, waarmee het in ieder interieur passend is. Deze horlogeaccessoire biedt eveneens de capaciteit voor het opwinden van 1 horloge. Deze watchwinder is gemaakt van polyamide en is voorzien van een Zwitserse motor. Deze Swiss made motoren staan op dit gebied bekend als het neusje van de zalm, ze zijn dan ook niet alleen zeer krachtig, maar daarnaast bovendien stil in gebruik. Met deze Swiss Kubik watchwinder wind je moeiteloos ieder type en merk automatisch horloge op. Je kiest met deze horlogeaccessoire voor Swiss made kwaliteit, voor een schappelijke prijs. Dit model van Swiss Kubik wordt dan ook gezien als een instapmodel. Hiermee heb je alles dat je nodig hebt om jouw automatische horloges van de benodigde energie te voorzien, zonder allerlei toeters en bellen.

Het laatste model dat we bespreken is er één van het luxe merk Bernard Favre, namelijk de Bernard Favre Planet Silver watchwinder. De modellen van Bernard Favre zijn een kunstwerk op zich en daarmee een klasse apart. Met een Bernard Favre watchwinder kun je er zeker van zijn dat alle ogen op jouw horloge en deze fraaie horlogeaccessoire gericht zullen zijn. Voor iedereen is het een fascinerend gezicht hoe het automatische horloge wordt opgewonden in deze horlogeaccessoires van Bernard Favre. Het horloge draait hierbij om zijn eigen as, als ware het een planeet, vandaar ook de bijzondere naam van deze watchwinders. De Bernard Favre Planet Silver watchwinder straalt pure luxe uit. Dit model is gemaakt van onder andere edelstaal. De zilverkleurige ringen in combinatie met de zwarte voet geven deze chique horlogeaccessoire een zeer stijlvolle uitstraling. Door de glazen stolp die over de watchwinder geplaatst kan worden, wordt dit nog eens benadrukt. Bovendien zorgt deze er ook voor dat vocht, stof en vuil niet bij jouw horloge kunnen komen.

Deze watchwinder van Bernard Favre is uitgerust met een motor van Zwitserse makelij, waarmee een zeer solide en duurzame basis is gelegd. Doordat dit exemplaar bovendien beschikt over een ingebouwde accu is het ook mogelijk deze in een kluis te plaatsen voor een extra veilig gevoel. Deze horlogeaccessoire biedt diverse opwindprogramma’s en een overwind protectie. De LED indicator geeft de status van de watchwinder weer en opladen is mogelijk met behulp van de USB aansluiting.  Met dit model van Bernard Favre kies je voor een high end watchwinder. Niet alleen op het gebied van techniek, maar ook wat betreft materiaalgebruik en design is dit een absoluut unieke horlogeaccessoire te noemen.

Het is duidelijk, wanneer je het beste wilt voor jouw horloges, kies je voor het gebruik van een goede watchwinder. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende prijssegmenten in uiteenlopende designs. Wanneer je een watchwinder wilt aanschaffen, neem dan eens een kijkje in onze webshop. Wij zijn zeer ervaren op dit gebied en bovendien officieel dealer van verscheidene gerenommeerde merken. Wij kunnen dan ook een ieder voorzien van een goed advies op dit gebied wanneer nodig. Welke vraag je ook hebt, wij hebben een passend antwoord. In onze webshop vind je naast de 3 bovengenoemde watchwinders nog vele andere merken en modellen. Wij bieden voor iedere liefhebber van automatische horloges een passende watchwinder!