Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Waar koop je de beste Davosa horloges?

Geplaatst op 18 september 2019 om 14:31 uur

Meer dan 200 jaar geleden speelde het vak van de horlogemaker een belangrijke rol voor de boeren in de heuvels van de Jura tussen Genève en Basel. Om meer inkomen te vergaren en tegelijkertijd de lange wintermaanden te overbruggen leerden veel boeren in dit gebied dit vak. Voor de familie Hasler is dit ambacht uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf. Abel Frederique Hasler begon in 1981 met de productie van een kleine oplage handgemaakte zilveren horlogekasten. Hij weet de passie voor het vak van horlogemaker door te geven aan zijn zoons, waaronder Paul Hasler. Deze begint in eerste instantie een eenmanszaak en gaat later een samenwerkingsverband aan met zijn broer David Hasler. Hiermee werd de basis gelegd voor een bloeiend bedrijf dat zich steeds verder ontwikkelde en naam opbouwde binnen de horlogerie.

Davosa Ternos GMT horloge

In 1987 begint het bedrijf Hasler met de productie van een gelimiteerde oplage van Davosa horloges. In deze tijd is de vraag naar mechanische horloges weer toegenomen en Davosa blijkt een groot succes. Het merk wordt daarom blijvend opgenomen in het assortiment van Hasler. Davosa wordt voor het eerst gezien op de grote horlogebeurs in Basel in 1998.

Davosa staat vandaag de dag bekend als een niche merk voor de liefhebber. Het Duitse horlogemerk biedt zowel automatische- als mechanische- en quartz horloges voorzien van Zwitserse uurwerken van zeer goede kwaliteit. Er wordt exclusief gebruik gemaakt van uurwerken van ETA en Valjoux, welke tot de beste in de wereld behoren. De collectie van Davosa bestaat uit allerlei collecties en designs. De uitstraling van de verschillende horloges binnen de collectie is zeer divers te noemen, waarmee een brede doelgroep wordt aangesproken. Van een prachtige edelstalen band tot een vintage lederen band, van een klassieke tot een moderne of stoere uitstraling, bij Davosa kunt u voor dit alles terecht.

Verschillende Davosa horloges in de collectie bieden mooie extra’s zoals een keramische bezel, helium escape valve of SuperLuminova, dat oplicht in het donker. Naast de hoge kwaliteit en diversiteit is Davosa ook nog eens heel betaalbaar. BensonTrade levert de horloges van Davosa in een luxe officiële box, met twee jaar garantie en handleiding.