Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Swiss made Glycine horloge collectie 2020

Geplaatst op 19 november 2019 om 08:09 uur

Als horlogeliefhebber of verzamelaar kiest men over het algemeen niet zomaar een horloge uit. Behalve natuurlijk hoge kwaliteit, uitstraling en type uurwerk, speelt bij veel liefhebbers ook het verhaal achter het merk en soms zelfs bij een specifiek horloge een rol. Een mooi merk met een lange historie dat al meer dan een eeuw horloges produceert in Bienne, Zwitserland is Glycine. De oprichter van dit merk, dat onder andere naam maakte met hun pilotenhorloges, is horlogetechnicus Eugène Meylan. Meylan stond erom bekend te streven naar perfectie en compromisloos te werk te gaan. Zowel in esthetisch opzicht als op het gebied van techniek ging Meylan enkel voor het beste van het beste. Eugène Meylan ontwikkelde onder andere zeer nauwkeurige uurwerken voor dameshorloges. Daarna volgden diverse andere grootste ontwikkelingen van het Zwitserse merk. WOII was een moeilijke periode voor de industrie, maar Glycine horloges wisten deze te overleven en na de oorlog direct weer vol in te zetten.

Glycine Vintage DC 4 GL0072 purist

Glycine presenteert horloges met een stoere designs, voorzien van Swiss made automatische uurwerken van hoge kwaliteit. Het merk is tegelijkertijd betaalbaar gebleven en hiermee toegankelijk voor een breed publiek. Een belangrijk onderdeel van de filosofie van Glycine is het aanbieden van duurzame en betrouwbare horloges tegen een redelijke prijs. Een combinatie van een mooie kwaliteit, design, historie en scherpe prijzen maakt Glycine dan ook een aantrekkelijk horlogemerk voor zowel de liefhebber als de professional.

Het absolute pronkstuk van het merk zijn de Glycine Airman Vintage horloges, voor deze serie horloges wordt Glycine dan ook internationaal geprezen. Het Airman horloge werd op de markt gebracht in 1953 en werd direct enthousiast ontvangen. De Airman horloges zijn onder andere voorzien van datumaanduiding, draaibare bezel en GMT functie. Een volwaardig en exceptioneel pilotenhorloge waarvan wereldwijd dankbaar gebruikt wordt gemaakt.

BensonTrade biedt een ruim aanbod aan Glycine horloges in het assortiment. Naast de bekende ‘Airman’ horloges vindt u diverse andere horloges van het vooraanstaande merk in de webshop van BensonTrade, waaronder de Glycine Combat Classic en Combat Sub. Verschillende horloges kunt u bestellen met een mooie korting. De horloges worden geleverd met twee jaar garantie in een luxe officiële horlogebox.