Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Nieuwe Benson Black Series watchwinders 2021

Geplaatst op 10 maart 2021 om 08:05 uur

Een merk dat high end watchwinders produceert tegen zeer aantrekkelijke prijzen is het Nederlandse Benson. Wereldwijd staat Benson bekend vanwege de uitstekende kwaliteit en functionaliteit die het merk biedt. Sinds de lancering van de Black Series in 2016 heeft het merk de harten van de horlogeliefhebber die zijn automatische horloges niet wilt laten stilstaan gestolen. Inmiddels gebruiken vele tienduizenden horlogeliefhebbers een Benson watchwinder voor het opwinden van hun geliefde automatische horloges. Het wereldwijde succes van Benson is begonnen na de lancering van de Black Series. De Benson Black Series watchwinders laten zich het best omschrijven als luxe, elegant en functioneel. Functionaliteit is een belangrijke waarde voor Benson, want het merk wilt dat de watchwinders geschikt zijn voor het opwinden van elk type automatisch horloge, ongeacht horlogemerk of horlogemodel. Benson zorgt ervoor dat al haar watchwinders naar wens ingesteld kunnen worden door de draairichting en het aantal omwentelingen per dag te bepalen. Hierdoor is een Benson Black Series watchwinder uitermate geschikt voor het opwinden van horloges van Omega, Tag Heuer, Rolex, Patek en vele anderen.

Benson Black Series 6.16.BL Limited Edition watchwinder

In dit artikel schrijven we over de vele voordelen die een Benson Black Series watchwinder biedt. Daarna schrijven we over de nieuwste generatie Black Series die in 2021 gelanceerd is. Op welke onderdelen zijn de watchwinders verbeterd? Welke nieuwe modellen zijn er beschikbaar?

De Benson Black Series watchwinders zijn gemaakt van hout en zijn geschikt voor het opwinden van 2, 4, 6 of 8 automatische horloges. Daarnaast hebben ze een extra opbergruimte voor andere horloges. De deur heeft een glazen doorkijk zodat je de automatische horloges altijd kunt zien. Dit wordt versterkt door de ingebouwde LED verlichting. Dit geeft een fraai zicht op de ronddraaiende horloges. Dit is niet alleen functioneel maar vooral een prachtige aanblik. De watchwinder staat op 4 edelstalen poten hetgeen een extra luxe effect geeft. De achterkant van de watchwinder is voorzien van een USB aansluiting zodat je via de watchwinder ook jouw mobiele telefoon of een ander apparaat kan opladen.

Het belangrijkste is natuurlijk dat de watchwinder automatische horloges opwindt. Hierdoor blijft een automatisch horloge lopen en hoef je niet telkens de tijd en datum opnieuw in te stellen. Dit kost tijd en is onhandig. Daarnaast moet je voor het instellen van een automatisch horloge de kroon openen en sluiten. De kroon van een horloge is één van de meest fragile onderdelen, en wil je liever niet regelmatig moeten openen en sluiten. Het gebruik van een watchwinder zorgt dus ook voor het behoud van automatische horloges. De Benson Black Series winden elk automatische horloge in stijl en luxe op. Laten we wat meer vertellen over de technische eigenschappen van deze watchwinders. De Benson Black Series watchwinders hebben een touchscreen waarmee je elke rotor individueel kan instellen qua draairichting en aantal omwentelingen per dag (TPD: turns per day). Daarnaast bedien je de LED verlichting en de speedwinding (ook wel powerwinding genoemd) via het touchscreen. Het touchscreen is uiteraard verlicht waardoor je het ook gemakkelijk in het donker kan bedienen. De powerwinding functie zorgt voor een snelle opwinding in een korte periode waardoor de automatische horloges in een kort tijdsbestek volledig worden opgewonden. Het voordeel hiervan is dat wanneer je niet veel tijd hebt je het horloge snel opwindt zodat je het ook snel kan dragen.

De Benson Black Series watchwinders draaien volgens een programma. Het programma houdt in dat de rotor een paar minuten ronddraait en vervolgens pauzeert. Hierna wordt het draaien hervat. Hierdoor wordt natuurlijke polsbeweging nagebootst, immers je bent zelf ook niet altijd in beweging. Door het programma en de pauze tussen het ronddraaien wordt de veer in het automatische uurwerk gespannen en daarna ontspannen, waardoor er nooit overbelasting van de veer kan optreden. Deze beveiliging die elke Benson Black Series watchwinder heeft noemt men overwind protectie. Door deze beveiliging kan je elk automatisch horloge, ongeacht merk of model, veilig opwinden in een Benson Black Series watchwinder.

Speciale aandacht verdienen de flexibele horlogehouders die Benson gebruikt in haar watchwinders. Deze horlogehouders zijn geschikt voor elk type horloge, groot of klein. Ze zijn geschikt voor horloges met een langere horlogeband en voor horloges met een korte horlogeband. De horlogehouders met daarop het horloge klik je vast in de watchwinder zodat het horloge vastzit tijdens het draaien. Dit is belangrijk met betrekking tot de veiligheid van de horloges. Deze constructie zorgt ervoor dat een houder met horloge nooit uit de watchwinder kan vallen met risico op schade. De horlogehouders zijn voorzien van een zachte stof die ook aan de binnenkant van de watchwinder zelf is aangebracht. Hierdoor zijn automatische horloges altijd veilig binnenin een Benson Black Series watchwinder.

De nieuwe generatie Benson Black Series watchwinders die begin dit jaar (2021) zijn gelanceerd zijn voorzien van betere motoren, een nieuw type touchscreen en nieuw deurmechanisme. Daarnaast besteed Benson nog meer aandacht aan de afwerking van de watchwinders. Dit resulteert in een high end watchwinder collectie van uitstekende kwaliteit. De nieuwe generatie watchwinders heeft ook nieuwe Limited Edition watchwinders. Deze modellen zijn beschikbaar in de varianten blauw en walnoot en geschikt voor het opwinden van 2, 4, 6 en 8 automatische horloges. Deze Benson Black Series Limited Edition watchwinders zijn gelimiteerd op 250 stuks wereldwijd en individueel genummerd door middel van een edelstalen plaatje aan de binnenkant. Tezamen met het feit dat de Benson Black Series watchwinders met de hand zijn gemaakt hebben we het hier over zeer speciale watchwinders. Zeker wanneer we kijken naar de prijzen, want het prijsniveau van Benson is zeer aantrekkelijk. De prijs/kwaliteit verhouding van Benson zien we eigenlijk nergens anders.

Wij hebben al diverse voordelen van de Benson Black Series watchwinders genoemd. Maar hier houdt het niet bij op want Benson heeft nog meer aantrekkelijke eigenschappen. De exclusiviteit van een Benson Black Series watchwinder wordt benadrukt door het meegeleverde certificaat en fraaie verpakking. Uiteraard ontbreekt een adapter (geschikt voor alle landen) en handleiding niet. Elke Benson Black Series watchwinder wordt geleverd met minimaal 2 jaar internationale garantie.

Ben je op zoek naar een high end watchwinder van uitstekende kwaliteit? En wil je geen enorme bedragen uitgeven? Neem dan eens een kijkje in de Benson Black Series watchwinder collectie.