Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Glycine Airman DC 4 Vintage GL0072 Purist horloge

Geplaatst op 22 maart 2021 om 17:21 uur

Er zijn bepaalde horloges op de markt die bij vele horloge liefhebbers en verzamelaars op het verlanglijstje staan. Dit kan te maken hebben met wat het merk of het specifieke horloge op technisch gebied te bieden heeft maar bijvoorbeeld ook met een uniek ontwerp of een mooi verhaal achter een horloge. Daarnaast zijn er natuurlijk gelimiteerde modellen op de markt die een horloge direct al extra interessant maken doordat het altijd uniek en bijzonder blijft. Vaak gaat het bij dit soort horloges om de uitstekende kwaliteit van een horlogemerk. In dit artikel nemen we zo’n mooi merk en een specifiek model horloge van dit merk eens onder de loep. Het gaat dan om het horlogemerk Glycine. Glycine biedt een mooie collectie Swiss made horloges van uitermate hoge kwaliteit. Glycine is een merk met een rijke historie en produceert al meer dan 100 jaar bijzonder mooie en kwalitatieve horloges. Het is één van onze favoriete horlogemerken. Doordat het merk al zo lang op de markt is, heeft het veel ervaring en kennis opgedaan qua productie, afwerking en service. Glycine weet dan ook als geen ander wat bij een goed horloge niet mag ontbreken. De oprichter van het merk, Eugene Meylan, was iemand die enkel voor perfectie ging. Dit is door de jaren heen een leidraad gebleven voor Glycine, met als resultaat betrouwbare, duurzame horloges die door velen geliefd zijn. Een Glycine horloge mag eigenlijk niet ontbreken in de collectie van een horlogeverzamelaar.

Glycine Airman DC 4 Vintage GL0072 Purist horloge

Glycine wist zich door de jaren heen steeds verder te ontwikkelen en staat bekend vanwege haar technische innovatie. Zij zetten op dit gebied dan ook regelmatig de toon. Na WOII brachten zij voor het eerst automatische horloges en chronometers op de markt. Hierna ontwikkelden zij het horlogemodel dat tot op de dag van vandaag het paradepaardje van Glycine is gebleven, het zogenaamde ‘Airman’ model. Dit horloge wist erg populair te worden en dat is niet voor niets. Het Glycine Airman horloge is zowel op technisch gebied als wat betreft de uitstraling een top exemplaar uit de Glycine collectie. Dit is specifiek het Glycine Airman DC 4 Vintage GL0072 Purist horloge. Dit horloge weet direct de blik te vangen. Dit model is een echt pilotenhorloge pur sang en biedt bovendien vrijwel alles wat je maar kunt wensen als zijnde horlogeliefhebber. Maar ook voor de echte verzamelaar is dit een stuk dat eigenlijk niet mag ontbreken in de verzameling. De Glycine Airman Purist Edition is uitgerust met een Swiss made automatisch uurwerk, wat natuurlijk tot de besten behoort. Verder is het horloge tot maar liefst 100 meter waterdicht en biedt verscheidene extra functionaliteiten. We noemen bijvoorbeeld een datumaanduiding en een secondewijzer, maar ook lichtgevende indicatoren, een draaibare bezel en verschroefde kroon. Deze eigenschappen maken van dit bijzondere horloge een absoluut stukje vakwerk, dat geheel compleet is.

Wat betreft uitstraling weet Glycine met dit model traditie en retro feilloos te combineren met een luxe en stijlvolle uitstraling. Dit maakt dat dit horloge een stoere uitstraling heeft met een knipoog naar het verleden. Wat betreft materiaalgebruik heeft men bij Glycine gekozen voor een Nato horlogeband en een edelstalen kast. Wat betreft het glas is er gekozen voor het extreem sterke saffierglas waar niet snel krasjes in zullen komen. De horlogeband sluit je gemakkelijk met een handige doornsluiting. Qua kleur is er bij dit horloge veel gebruik gemaakt van zwart in combinatie met lichtere index accenten. Dit horloge is passend bij zowel een zakelijke- als een sportieve- of meer casual outfit waardoor het voor liefhebbers met een verschillende persoonlijke smaak zeer passend kan zijn. Met dit bijzondere Glycine Airman DC 4 Vintage GL0072 Purist horloge kies je voor een historisch design voorzien van de hoogstaande moderne techniek van tegenwoordig. Een combinatie die veel liefhebbers zeker zal weten aan te spreken.

Met de Glycine Airman DC 4 Vintage GL0072 Purist horloge kies je bovendien voor pure kwaliteit. Dit horloge zal met het Zwitsers hart en de combinatie van hoogwaardige materialen die zijn gebruikt, gegarandeerd een lange levensduur tegemoet gaan. Voor de verzamelaar met een passie voor automatische horloges en horlogemerken met een geschiedenis, mag het Airman model zeker niet in de collectie ontbreken. Een horloge als dit is tijdloos en dus altijd draagbaar. Je koopt een horloge als dit voor nu en voor de toekomst. Het streven naar perfectie van de oprichter en van het merk Glycine zelf, komen zeer duidelijk terug in dit model. Het is dan ook het absolute pareltje van de collectie. Natuurlijk kent de collectie van Glycine nog vele andere bijzondere horloges, die ook zeker het bekijken waard zijn.

Als officieel dealer van Glycine horloge bieden wij je een ruime collectie, duidelijke service en aantrekkelijke prijzen. Wanneer je het Glycine Airman DC 4 Vintage GL0072 Purist horloge bij ons wilt bestellen, of natuurlijk een ander mooi Glycine model uit de collectie, dan krijg je hierbij 2 jaar garantie. Uiteraard zorgen wij ervoor dat je pakje netjes verpakt bij jou bezorgd wordt. Je ontvangt je horloge in een luxe officiële box en met een duidelijke handleiding. Wacht dus niet langer en kies voor jouw favoriete Glycine horloge!