Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Iron Annie horlogecollectie 2024

Geplaatst op 18 juni 2024 om 14:54 uur

Ben jij een liefhebber van fraaie luxe horloges en tegelijkertijd een bewonderaar van de indrukwekkende luchtvaartgeschiedenis? Dan is dit het artikel voor jou! Wij vertellen je namelijk graag meer over een Duits horlogemerk dat horloges van kwaliteit als geen ander met een vleugje nostalgie weet te combineren, met daarbij een knipoog naar de historie van de luchtvaart.

Iron Annie 5018-4

We hebben het dan over een horlogemerk onder de vleugels van de horlogeproducent Pointtec, die naast dit horlogemerk ook merken als Zeppelin en Junkers onder zijn hoede heeft. In dit artikel zetten we graag het merk Iron Annie in de spotlight. De naam Iron Annie verwijst naar de JU-52 vliegtuigen met registratie D-AQUI die tijdens de hoogtijden hiervan door de Amerikanen uit bewondering ‘Iron Annie’ werden gedoopt. De vliegtuigen kregen deze naam door hun robuuste inborst en betrouwbare karakter. Ook de horloges van het horlogemerk Iron Annie staan bekend om hun degelijkheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. Hiermee is een passende link gelegd. Bovendien weet het merk je met zijn fraaie en bijzondere designs terug te voeren naar de tijden van weleer. De collectie van Iron Annie is niet alleen uitgebreid, maar zeker ook divers te noemen. Zo vinden we binnen de collectie van Iron Annie verschillende series horloges, met ieder zijn eigen kenmerkende eigenschappen wat betreft uitstraling. Ook wat betreft het soort uurwerk kun je bij Iron Annie alle kanten op. Zo herbergt de collectie van het merk horloges met quartz-, mechanische- en automatische uurwerken. Doordat Iron Annie bovendien een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding weet te bieden, betaal je bij dit merk nooit teveel. De collectie van Iron Annie horloges is door al deze positieve eigenschappen interessant te noemen voor een breder publiek.

Een fraai voorbeeld van een aansprekend horloge uit de collectie van Iron Annie, is de Iron Annie Bauhaus 5018-4. De Bauhaus serie van Iron Annie herbergt horloges die zijn geïnspireerd door de Bauhaus kunststroming. Bij deze stroming voeren eenvoud en minimalisme de boventoon. Dit komt dan ook tot uiting in het design van de Iron Annie Bauhaus 5018-4, het horloge heeft een rustige uitstraling. Dit maakt het horloge gemakkelijk te combineren met verschillende stijlen en kleuren kleding. De rustige uitstraling van het horloge neemt echter niet weg dat je met dit model kiest voor een echte blikvanger om de pols. Het horloge is voorzien van een uiterst fraaie lichtbruine lederen horlogeband, die sluit met een doornsluiting. De horlogekast van het horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 14 mm en een doorsnede van 42 mm. De wijzerplaat van het horloge is zilver van kleur en op subtiele wijze verfraaid met bruine details. Verder is dit horloge voorzien van K1 mineraalglas en tot 50 meter waterdicht. In de basis van het horloge vinden we een hoogwaardig Swiss made automatisch uurwerk van het merk ETA (Valjoux 7750), dat door de doorzichtige bodem te bewonderen is. Ook wanneer we kijken naar de functionaliteiten is er bij dit horloge aan alles gedacht. Zo beschik je met dit model over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren, maar ook over een mooie chronograaf functie. Al met al is de Iron Annie Bauhaus 5018-4 voor iedere liefhebber van fraaie klassiek horloges een uitstekende keuze, zeker aangezien deze ook nog eens tegen een scherpe prijs verkrijgbaar is.

Een tweede model van Iron Annie waarover we je graag meer vertellen, is de Iron Annie Amazonas 5994-2. De inspiratie voor de Iron Annie Amazonas horloges komt van de historische luchtvaart van passagiers en vracht in Zuid-Amerika. De Iron Annie Amazonas 5994-2 is voorzien van een zwarte lederen horlogeband met lichter gekleurde stiksels, die sluit met een doornsluiting. Het horloge heeft daarnaast een horlogekast met een dikte van 13mm en een doorsnede van 41mm, die is gemaakt van edelstaal. De Iron Annie Amazonas 5994-2 is verder voorzien van K1 mineraalglas en net als het voorgaande model tot 50 meter waterdicht. De wijzerplaat van het horloge is zwart van kleur, met de mooie maanfase indicatie als stralend middelpunt. Dit model van Iron Annie is uitgerust met een Swiss made quartz uurwerk van ETA (ETA G10.962EO), wat betekent dat dit horloge functioneert met behulp van een batterij. Ook dit horloge biedt verder verschillende mooie extra’s. Zo is de Iron Annie Amazonas 5994-2 voorzien van een datumaanduiding, secondewijzer, lichtgevende indicatoren en chronograaf.

Natuurlijk zijn de genoemde modellen slechts een klein voorbeeld van alle mogelijkheden binnen de collectie van Iron Annie. Smaakt het naar meer? Bekijk dan nu ons uitgebreide aanbod Iron Annie horloges bij ons in de webshop.

Alle horloges van het merk worden door ons als officieel dealer geleverd met twee jaar garantie, duidelijke handleiding en luxe officiële box. Bovendien kunnen wij vrijwel altijd uit voorraad leveren, waardoor wij je snel van dienst kunt zijn en je binnen korte tijd kunt gaan genieten van je nieuwe aanwinst. Ga daarom nu naar onze webshop en kies voor jouw favoriete Iron Annie horloge!