Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Eone Time horloges voor blinde en slechtziende mensen

Geplaatst op 16 augustus 2022 om 12:18 uur

Horlogemerken vinden we in grote getalen. Ieder horlogemerk heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen. Toch zijn er ook horlogemerken die op dit gebied met kop en schouders boven andere merken weten uit te stijgen, doordat zij zo uniek zijn dat iedereen de designs van het merk overal zal kunnen herkennen.

Een horlogemerk dat niet alleen vanwege een uniek design op dit gebied opvalt, maar daarnaast ook een belangrijke maatschappelijke functie vervult, is het horlogemerk Eone Time. Eone Time is een merk dat afkomstig is uit de Verenigde Staten. Het merk werd in 2013 opgericht met behulp van een Kickstarter campagne waarmee meer dan 15x het beoogde bedrag werd opgehaald.

Het unieke design van de horloges van Eone Time is bedoeld om te kunnen worden gedragen door zowel mensen met als zonder visuele handicap. Waar mensen met een visuele beperking voorheen vaak afhankelijk waren van horloges die de tijd hardop uitspreken wanneer ze werden geraadpleegd, kunnen ook zij nu met respect voor hun privacy hun horloge raadplegen. De mensen bij Eone Time hebben zeer goed nagedacht over het ontwerp van de horloges. Door de verhoogde markeringen en de kogellagers die in verzonken sporen bewegen kan iedereen die dat wil op elk gewenst moment zien of voelen hoe laat het is.

De Eone Time Bradley, het horloge waarmee het merk na de Kickstarter campagne als eerste op de markt kwam is niet alleen een handig hulpmiddel voor het raadplegen van de tijd. Eone Time wilde een horloge ontwerpen dat voor iedereen te raadplegen zou zijn, maar het moest bovendien ook modieus en stijlvol zijn wat betreft uitstraling. Het Eone Time horloge is dan ook een horloge dat zowel bij een casual, als zakelijke of sportieve outfit goed passend is. Het design van het horloge is zeer herkenbaar maar door onder andere diversiteit in kleurgebruik en materiaalsoorten voor de horlogeband weet het merk toch veel variatie te bieden. Ook als we kijken naar de horlogekast weet Eone Time te spelen met kleur. Zo zien we binnen de collectie horloges met horlogekasten in zwart, rosé- en zilverkleur. Wat betreft horlogebanden zien we bijvoorbeeld kleuren als geel, aqua, zwart, grijs, zilver en rosé. Materialen als canvas, leder en edelstaal PVD passeren op dit gebied de revue. Eone Time weet hiermee mensen met een diverse persoonlijke voorkeur te bedienen.

We vertellen je graag meer over enkele afzonderlijke Eone Time Bradley horloges, te beginnen met de Eone Time Bradley Canvas Mustard. Dit specifieke model heeft een horlogeband gemaakt van nato, uitgevoerd in een sprekende gele kleur. De horlogeband sluit met een doornsluiting. De horlogekast van dit horloge heeft een dikte van 11 mm en een doorsnede van 40mm. Hij is vervaardigd uit titanium. Dit materiaal heeft als belangrijke eigenschappen dat het niet alleen zeer sterk is, maar daarnaast ook licht van gewicht. Dit zorgt dan weer voor een optimaal draagcomfort, je voelt hiermee nauwelijks dat je een horloge draagt. De Eone Time Bradley Canvas Mustard is uitgerust met een Swiss made quartz uurwerk. Een quartz uurwerk functioneert door middel van een batterij en is uiterst punctueel in de weergave van de tijd.

Een tweede horloge afkomstig uit de collectie van Eone Time, is de Eone Time Bradley Mesh Rose Gold II. Dit horloge is opvallend, doordat het in zijn geheel is uitgevoerd in de kleur rosé/goud. De horlogeband is daarbij gemaakt van edelstaal PVD en de horlogekast net als bij het vorige model van titanium. Ook dit horloge heeft een horlogekast met een dikte van 11mm en een doorsnede van 40mm. Het hart van dit horloge wordt gevormd door een Swiss made quartz uurwerk. Tot slot sluit dit horloge met een vouwsluiting. Met een vouwsluiting kies je voor een horloge met een extra luxe uitstraling, doordat het geheel mooi in elkaar overvloeit. Bovendien is een vouwsluiting extra veilig, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je je horloge zult verliezen.

Eone Time Bradley Mesh Rose Gold II

De twee bovengenoemde modellen uit de Eone Time collectie, zijn natuurlijk slechts een kleine greep uit de verschillende varianten van de Eone Time Bradley modellen die er beschikbaar zijn. Je weet met een Eone Time horloge in ieder geval zeker dat je kiest voor een horloge met een zeer karakteristieke uitstraling en een unieke tijdsweergave. Of je nu visueel beperkt bent of niet, een horloge van Eone Time is altijd een uitstekende keuze. Met een Eone Time horloge heb je een echte eyecatcher om de pols, waar alle ogen op gericht zullen zijn.

De collectie van Eone Time is absoluut uniek in Nederland. Wij zijn er dan ook trots op dat wij de eerste waren die als officieel dealer in Nederland en België deze horloges konden leveren. Wij hebben bovendien de meest uitgebreide collectie van dit merk op voorraad om jouw nieuwe aanwinst snel te kunnen leveren. Ieder Eone Time horloge wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie in een luxe officiële box.