Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Davosa Argonautic horloges

Geplaatst op 21 januari 2022 om 15:48 uur

Een goed horloge is vaak meer dan slechts een horloge. Het is net datgene wat een outfit afmaakt en je kunt er eindeloos mee combineren en variëren. Een horloge is voor een man vaak hét sieraad. Daarnaast kan een horloge ook fungeren als verzamelstuk. Zeker een horloge of horlogemerk met een bijzonder verhaal of limited edition is hiervoor geschikt. Er zijn dan ook niet voor niets vele verzamelaars die horloges in het bezit hebben die om een bepaalde reden extra bijzonder zijn.

Davosa Argonautic Carbon horloge

Het kan ook zo zijn dat je een verzameling horloges hebt om bij iedere gelegenheid of outfit een passend horloge te kunnen dragen. Hoewel er steeds meer landen horloges van fenomenale kwaliteit leveren, staat Zwitserland toch wel echt bekend als zijnde het horlogeland pur sang. Niet voor niets herbergt Zwitserland vele horlogemerken die een lange geschiedenis of bijzonder verhaal met zich meedragen.

Een voorbeeld van een Duits horlogemerk dat zijn oorsprong vond in Zwitserland, met bovendien een bijzondere historie, is het merk Davosa. Davosa werd geboren in de Zwitserse Jura. Hier begon Abel Frederic Hasler het verhaal van het merk in 1881, toen hij startte met het maken van horloges van kwaliteit. Dit ambacht werd vervolgens van vader op zoons doorgegeven, waarmee zij verder borduurden op het werk van hun vader. En met succes. In 1993 begon de firma Hassler met de productie van Davosa horloges. Het merk heeft hiermee door de jaren heen steeds weer gekozen voor kwaliteit en perfectie, met de prachtige collectie Davosa horloges van nu tot gevolg. Het werd bovendien erg populair toen het automatische horloge opnieuw steeds meer fans kreeg. Davosa maakt gebruik van de welbekende Zwitserse uurwerken van topkwaliteit van merken als ETA en Sellita. Hiermee is ieder horloge van Davosa is voorzien van een duurzaam en betrouwbaar hart, waarmee je kiest voor een duurzaam horloge.

Binnen de collectie van Davosa vallen onder meer de gelimiteerde collecties op. Doordat Davosa ervoor kiest van bepaalde horloges een beperkt aantal op de markt te brengen, zijn deze stukken uniek om de pols. Een mooie en bijzondere serie horloges binnen de collectie van Davosa is de Davosa Argonautic serie. De horloges binnen deze serie zijn zeer aansprekend en hebben een sportieve uitstraling. Dit komt onder meer door het gebruik van kleuren als geel en oranje. De wijzerplaten van de Argonautic horloges zijn goed afleesbaar en overzichtelijk. De horloges zijn verder standaard voorzien van extreem sterk saffierglas en een verschroefde bodem. Dit maakt dat deze horloges zeker tegen een stootje kunnen.

Een bijzonder mooi horloge uit de Argonautic serie van Davosa is de Davosa Argonautic 161.498.25. Dit horloge is voorzien van een zwarte rubberen horlogeband en is maar liefst tot 300 meter waterdicht. Het horloge is verder uitgerust met een Swiss made automatisch uurwerk van het merk ETA. Dit horloge biedt daarnaast diverse extra’s. Zo is het horloge voorzien van een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Bovendien biedt het horloge een draaibare bezel en helium ventiel. De horlogekast van het horloge is vervaardigd uit edelstaal en de wijzerplaat is uitgevoerd in de kleur zwart met witte accenten. Dit horloge sluit met een vouwsluiting.

Een tweede Argonautic model is de Davosa Argonautic 161.498.70. Dit horloge is een opvallende verschijning te noemen door de zwarte wijzerplaat met gele accenten. De horlogeband is bij dit horloge gemaakt van edelstaal, wat het geheel een stoere en robuuste uitstraling geeft. Uiteraard is ook dit horloge voorzien van het welbekende zeer sterke saffierglas en een verschroefde bodem. Het horloge is net als het vorige model tot 300 meter waterdicht en daarmee uitermate geschikt voor de echte sportieveling. Het uurwerk waar dit horloge mee is uitgerust is eveneens van Zwitserse origine en van het merk ETA. Ook dit horloge biedt diverse extra’s, zoals lichtgevende indicatoren, datumaanduiding, secondewijzer en een draaibare bezel.

Last but not least noemen we de Davosa Argonautic Carbon Limited Edition 161.589.65. Dit horloge heeft een geheel andere uitstraling dan de twee eerder genoemde modellen. Davosa lanceert elk jaar een bijzondere limited edition horloge serie. Deze horloges zijn meestal binnen enkele weken of maanden volledig uitverkocht. Davosa heeft onlangs de Argonautic Carbon Limited Edition horloges uitgebracht. Er zijn twee edities waarbij het ene exemplaar een gele index heeft en de andere een oranje index. Beide modellen zijn extreem bijzonder vanwege de materialen (carbon kast), moderne looks en zeer interessante prijs. De Davosa Argonautic Carbon Limited Edition 161.589.65 is geheel zwart van kleur, op de accenten op de wijzerplaat na. Deze zijn uitgevoerd in de kleur oranje en vallen dan ook goed op. Dit horloge is een speciale uitgave vanwege het 140 jarige bestaan van Davosa en hiermee een extra bijzonder stuk. Het horloge is bovendien gelimiteerd tot 140 stuks wereldwijd, wat het horloge absoluut uniek maakt. Verder is de horlogeband van dit horloge gemaakt van rubber en de horlogekast van carbon. Dit horloge beschikt eveneens over een datumaanduiding, secondewijzer, lichtgevende indicatoren en een draaibare bezel. Het horloge sluit tot slot met een vouwsluiting. Dit horloge kost 1.198,00 euro (incl. BTW).

De bovengenoemde 3 modellen zijn slechts een greep uit de collectie van Davosa. Wanneer je jezelf tot de sportievelingen rekent, zit je bij de horloges uit de Davosa Argonautic en Ternos series helemaal goed.

BensonTrade is officieel dealer van Davosa en wij leveren ieder Davosa horloge met 2 jaar garantie, originele horlogedoos en duidelijke handleiding. Wij helpen je bovendien graag wanneer er vragen zijn. Neem dan ook nu een kijkje in de webshop en vind jouw favoriete Davosa horloge!