Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Binnenkort in onze collectie: Locman horloges

Geplaatst op 22 augustus 2021 om 16:47 uur

Italiaanse horloges, nog altijd zeer populair en trendy! Horloges uit Italië hebben altijd prachtige designs en zijn stijlvol. Een goed voorbeeld van een horlogemerk uit Italië is Locman. Dit merk produceert al enkele decennia kwalitatief zeer goede horloges. Horlogeliefhebbers die weleens in Italië zijn geweest kennen het merk zeker. Locman horloges onderscheiden zich door hun eigentijdse ontwerpen, sportieve uitstraling en kleurige accenten op de wijzerplaten en horlogebanden.

Wat maakt een Locman horloge zo leuk? Laten we dit Italiaanse horlogemerk eens nader uitlichten.

Technologie, innovatie, Italiaans design en passie zijn de waarden waarop de identiteit van Locman is gebaseerd. Het concept van luxe dat door de horloges van het merk wordt uitgedragen is betaalbaar en geschikt voor elke horlogeliefhebber.

Locman horloges worden gemaakt op het eiland Elba, op slechts enkele meters van de zee, hetgeen een inspiratie is voor het merk. Locman, als Toscaans merk, nam de beslissing om haar oorsprong te benadrukken en een 100% Italiaans horlogemerk te creëren dat opvalt in een internationale markt die wordt gedomineerd door grote Zwitserse horlogemerken. Met dit in gedachten zijn bepaalde strategische allianties gevormd, zoals de samenwerking met Ducati om horlogecollecties te creëren voor fans van motorrijden en Italiaans design. Locman werkt nauw samen met het Italiaanse Ministerie van Defensie en de Premiership (Engels voetbal) en produceert horloges voor de strijdkrachten, Special Forces en met name de voor de Italiaanse marine.

Het verhaal van Locman horloges is nauw verbonden met dat van de oprichter en voorzitter Marco Mantovani, die in 1961 werd geboren in Marina di Campo op het eiland Elba. Samen met Fulvio Locci richtte hij in 1986 het horlogemerk Locman op. Locman begon als een ontwerpbureau voor enkele van de grote Zwitserse horlogemerken voordat het een horlogeproductiebedrijf met eigen merk werd. Eind jaren '80 werd Genesi, een gerenommeerde Milanese horlogefabriek die al sinds de jaren vijftig actief was, de productiepartner van LOCMAN, waardoor het bedrijf in Italië geproduceerde hoogwaardige horloges kon aanbieden tegen prijzen die ver onder die in Zwitserland lagen. Dankzij Genesi en zijn technische expertise waagde Locman de sprong en begon met het ontwerpen en produceren van horloges onder zijn eigen label. Het eerste Locman horloge was volledig met de hand gemaakt, met onderdelen in goud en doornwortel, een kostbaar hout dat typisch is voor Elba en het mediterrane struikgewas. Op dat moment treedt Claudio Fanucchi toe tot Locman als aandeelhouder. In 1990 kocht Carlo Crocco, eigenaar van het prestigieuze merk Hublot uit Genève (nu onderdeel van de LVMH-groep) een belang in Locman en bood aan zijn producten over de hele wereld te distribueren. Dit was een ideale groeimogelijkheid voor het Toscaanse merk.

In 1996, tijdens een van zijn regelmatige bezoeken aan Amerika, wachtte Marco Mantovani bij een douanekantoor op een klein Caribisch eiland toen hij een oude foto van de vuurtoren bij Punta Polveraia op Elba zag. Het was een moment dat hem diep raakte. Marco was duizenden kilometers verwijderd van de plaatsen en mensen van wie hij hield, en die paar minuten waren beslissend. In die tijd verdeelde hij zijn tijd tussen Milaan, Zwitserland en zijn regelmatige reizen over de hele wereld. Maar zijn echte thuis was op Elba, waar Locman een filiaal en een winkel had behouden.

Bij zijn terugkeer in Italië besloot Mantovani de controle over het bedrijf terug te nemen, dat weer 100% Italiaans was, en de belangrijkste productielocatie te verplaatsen naar Marina di Campo, op een steenworp afstand van de zee. Twee oude vrienden kwamen bij het bedrijf, Giuseppe Pea uit Brescia en Ben Feigenbaum uit Miami.

De verkoop van horloges kende een sterke groei, vooral in de Verenigde Staten. Het ontwerp, de kleuren en het gebruik van innovatieve materialen zoals aluminium, soms gecombineerd met diamanten, waren de sleutel tot het wereldwijde succes van het bedrijf. De vraag overtrof de productiecapaciteit en Locman horloges werden zeer gewild bij internationale sterren: Jennifer Lopez, Sharon Stone, Nicole Kidman en Elton John zijn slechts enkele van de persoonlijkheden die zijn gefotografeerd met horloges die op Elba zijn gemaakt.

In december 2000 trad Hopa SPA, een grote Italiaanse financiële onderneming en een belangrijke aandeelhouder van onder andere Telecom Italia toe tot het aandelenkapitaal van Locman. Voor Locman betekende deze komst een belangrijke verandering in het tempo, zowel op het gebied van bestuur als op het gebied van internationale investeringen. Het was in deze context dat prestigieuze samenwerkingen begonnen met de Italiaanse strijdkrachten, wat leidde tot de lancering van collecties met de emblemen van de Air Force, de Folgore Paratroopers en de Navy. In 2002 werd Locman de officiële leverancier van de Engelse Premiership en zijn producten werden later door president Berlusconi gekozen om te worden gebruikt als diplomatieke geschenken aan verschillende staatshoofden en internationale delegaties.

Er werd verder geïnvesteerd in nieuwe technologieën en op Baselworld 2003 presenteerde Locman het eerste horloge ter wereld met een kast van koolstofvezel. Het resultaat van deze ontwikkelingen is de Stealth Titanium en Carbon collectie die een grote hit is bij het publiek. 2010 was het jaar waarin het nieuwe Montecristo-model werd gelanceerd, een nieuwe mijlpaal voor Locman op het gebied van erkenning en productiekwaliteit. Met zijn sportieve, maritieme geest is de Montecristo horlogecollectie een waar icoon van de Italiaanse uurwerken geworden.

Locman horloges zijn wereldwijd bekend en geliefd. Echte horlogeliefhebbers kennen het Italiaanse merk en velen die in Italië op vakantie gingen kwamen met een Locman horloge om hun pols terug. Momenteel heeft Locman een hele fraaie collectie van uitstekende horloges met quartz of automatisch uurwerk. De modellen kenmerken zich door een sportieve uitstraling en hoogwaardige materialen. Het leuke aan een Locman horloge is echter de unieke prijs/kwaliteit verhouding. Er zijn maar weinig horlogemerken in Europa die een dergelijke kwaliteit combineren met interessante prijs.

Wij zullen binnenkort Locman presenteren op onze websites. Als officieel dealer zullen wij de nieuwste collecties op voorraad hebben. Wij bieden een snelle levering, scherpe prijzen en uitstekende aftersales. Draag jij binnenkort een fraai Locman horloge uit Italië?