Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson Swiss Series watchwinders

Geplaatst op 31 oktober 2020 om 07:34 uur

Het Nederlandse watchwinder merk Benson lanceerde in 2016 haar Black Series watchwinders die momenteel tot de beste watchwinders in deze prijsklasse behoren. Het merk biedt allerlei voordelen ten opzichte van andere merken waarbij vooral de prijs/kwaliteit verhouding uniek is. Benson watchwinders bieden alle functies die je nodig hebt om een automatisch horloge, ongeacht merk of type, op te winden zodat het niet meer stil komt te staan.

Benson Swiss Series Triple 3.20 Red Leather watchwinder

De Benson Black Series watchwinders zijn vanaf de introductie een groot succes. Met meer dan 250 verkooppunten wereldwijd worden deze watchwinders verkocht door de beste juweliers en webshops. Daarnaast produceert Benson watchwinders voor diverse bekende Zwitserse en Duitse horlogemerken. Het succes van de Black Series zorgt ervoor dat Benson heeft gekeken naar wat de liefhebbers van automatische horloges nog meer zou kunnen interesseren. Het antwoord is simpel, een watchwinder met Zwitserse techniek voor liefhebbers van Swiss made horloges. Hierdoor heb je een perfecte match tussen een watchwinder met Zwitserse techniek en horlogemerken van Zwitserse afkomst zoals bijvoorbeeld Rolex, Breitling, Omega, Oris, Tag Heuer, IWC en vele anderen.

Zwitserland staat aangeschreven als het horlogeland pur sang. Echter produceren ze in Zwitserland ook uitstekende motoren die bijvoorbeeld gebruikt worden in watchwinders. Bekende merken die gebruik maken van Zwitserse motoren zijn  Swiss Kubik, Bernard Favre en RDI. Benson staat nu ook in dit rijtje met de nieuwe Swiss Series van dit Nederlandse merk.

De Benson Swiss Series watchwinders maken gebruik van Zwitserse motoren en mechanische techniek. Deze motoren zijn extreem sterk, duurzaam en vrijwel geluidloos. Daarom geeft Benson op haar Swiss Series watchwinders 3 jaar garantie. De Zwitserse motoren bieden de gebruiker de mogelijkheid om hun horloges in 9 programma’s op te winden. Uiteraard is gekozen voor alle draairichtingen (rechtom, linksom en afwisselend) en de meest voorkomende TPD (turns per day) zodat alle automatische horloges van energie kunnen worden voorzien. Hierdoor is de Benson Swiss Series watchwinder geschikt voor alle horlogemerken.

De watchwinders functioneren op netstroom via de bijgeleverde adapter en hebben een zeer laag energieverbruik. De watchwinder kan ook functioneren op batterijen. Op een set batterijen kan de watchwinder tot 6 maanden functioneren. Dit is ideaal wanneer je de watchwinder in een kluis wilt zetten of op reis wilt meenemen.

De horlogehouder waar je het horloge op plaatst is van zacht materiaal en buigt mee met de vorm van het horloge. De horlogehouder is in te stellen qua formaat van het horloge en de polsomvang. Hierdoor kunnen allerlei formaten horloges eenvoudig op de horlogehouder geplaatst worden. De horlogehouder met het horloge wordt gemakkelijk in de watchwinder geklikt zodat deze veilig op zijn plaats zit. Hierdoor kan het horloge er niet uitvallen, wat wel kan gebeuren bij een watchwinder met kussentjes of losse horlogehouders. Het veilig opwinden van jouw automatische horloges is van groot belang voor Benson.

Het design van deze watchwinders is modern, stijlvol en compact. De Benson Swiss Series komen in vier varianten qua capaciteit, een model voor het opwinden van één automatisch horloge, een model voor twee automatische horloges, een model voor drie automatische horloges en een model voor het opwinden van vier automatische horloges. Van alle modellen zijn er diverse varianten qua materiaal en kleur. De watchwinders zijn leverbaar in hout en echt leder. Dit leder heeft een speciale afwerking en is met de hand gestikt voor een prachtig optisch effect. De watchwinder met lederen uitvoering is leverbaar in de kleuren donkerbruin en lichtbruin. Daarnaast zullen er diverse Limited Editions beschikbaar zijn. Van deze gelimiteerde modellen worden slechts 250 stuks geproduceerd per model. Elke watchwinder is individueel genummerd, gemaakt van leder en leverbaar in blauw, wit, groen en rood.

Benson heeft voor haar Swiss Series gekozen voor de beste materialen; Zwitserse motoren, een high end display, mineraalglas, origineel leder en edelstaal. Kwaliteit en duurzaamheid staan centraal bij de Swiss Series watchwinders. De schitterende afwerking en hoogstaande functionaliteit maken deze watchwinders zeer compleet.

Elke Benson Swiss Series watchwinder wordt met de hand vervaardigd in Nederland. Dit gebeurt tijdens een uitgebreide procedure waarbij functionaliteit en kwaliteit worden getest. De watchwinders worden geleverd met 3 jaar garantie, certificaat en handleiding. De watchwinder is verpakt inclusief adapter in een fraaie verpakking.