Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Automatische horloges

Geplaatst op 12 juli 2022 om 14:32 uur

Ondanks de opkomst van de smartwatch blijft een authentiek horloge voor de echte liefhebber een grote aantrekkingskracht behouden. Natuurlijk biedt een smartwatch verschillende mooie functies, maar met een horloge dat gemaakt is door de hand van een kundig horlogemaker draag je een uniek sieraad om de pols.

Een horloge is daarmee een uiting van karakter en persoonlijke smaak. Natuurlijk zijn er vele liefhebbers en zelfs verzamelaars van horloges binnen deze categorie, die ieder zo hun eigen voorkeur hebben wat betreft uitstraling, techniek en het soort uurwerk. Er zijn namelijk horloges verkrijgbaar met een quartz-, mechanisch- of automatisch uurwerk.

Een quartz horloge is een horloge dat functioneert middels een batterij. Het voordeel is de punctualiteit van dit uurwerk en het feit dat deze goed bestand is tegen schokken en stoten. Een mechanisch uurwerk werkt door middel van opwinding en een automatisch uurwerk wordt door middel van beweging van de benodigde energie voorzien. Het horloge met een automatisch uurwerk heeft voor vele liefhebbers de voorkeur. Dit komt doordat hierin de werking van de klok en de hand van de vakman in zijn meest pure vorm tot uiting komt. Niet voor niets zijn er veel hoogwaardige automatische horloges op de markt met een doorzichtige bodem. Deze zorgt er namelijk voor dat de echte liefhebber zijn automatische horloge aan het werk kan zien. Dit is absoluut een fascinerend gezicht.

Zoals gezegd is een automatisch horloge afhankelijk van beweging. Waar het horloge wordt voorzien van de benodigde energie door de natuurlijke beweging van de pols wanneer het horloge gedragen wordt is er voor de momenten dat je hem niet draagt ook een mooie oplossing voorhanden. Je kunt op dit moment jouw automatische horloge in een watchwinder plaatsen, waar het alsnog van de benodigde beweging wordt voorzien. Dit gebeurt veelal door middel van rotatie. Met een watchwinder heb je bovendien direct een veilige opbergplaats voor jouw horloge voorhanden, twee vliegen in één klap dus! Wij bieden in onze webshop een breed assortiment aan automatische horloges van topkwaliteit en de daarmee onlosmakelijk verbonden watchwinders. In dit artikel geven we je graag twee voorbeelden van automatische horloges. Deze zijn niet alleen van uiterst goede kwaliteit, maar hebben ook een geheel eigen tijdloze uitstraling. Hiermee zijn ze perfect geschikt voor de moderne man van vandaag.

Het eerste horloge waar we je graag meer over vertellen is de Tag Heuer Aquaracer CAP2111.BA0833 van het Zwitserse horlogemerk Tag Heuer. Tag Heuer is al bijna 150 jaar actief binnen de horlogerie en heeft daarmee zeer veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van horloges van topkwaliteit. Het merk heeft door de jaren heen dan ook naar niets anders gestreefd dan perfectie. De Tag Heuer Aquaracer CAP2111.BA0833 is hiervan een goed voorbeeld. Dit horloge is voorzien van een edelstalen horlogeband en -kast. De horlogekast van het horloge heeft een dikte van 15 mm en een doorsnede van 42mm. De horlogeband is mooi afgewerkt met een vouwsluiting. De wijzerplaat van dit model is wit van kleur en voorzien van zilverkleurige details. Het horloge is daarnaast voorzien van saffierglas, dat als extreem sterk bekend staat. Dit model van Tag Heuer is voorzien van een Swiss made automatisch uurwerk en het horloge is tot maar liefst 300 meter waterdicht. Dit robuuste design is dan ook uitermate geschikt voor de echte sportieveling. Het horloge biedt bovendien verschillende mooie extra functionaliteiten. Je beschikt met dit model namelijk over een datumaanduiding, secondewijzer, lichtgevende indicatoren, draaibare bezel, verschroefde kroon en een chronograaf functie. Met dit horloge koop je met recht een compleet plaatje.

Tag Heuer Aquaracer CAP2111.BA0833

Het tweede horloge waarmee we je graag kennis laten maken, is afkomstig van het Italiaanse merk Meccaniche Veneziane. Meccaniche Veneziane streeft ernaar met ieder horloge hoogwaardige kwaliteit te leveren in combinatie met een stukje Italiaanse klasse. Bovendien weet het merk de horloges betaalbaar te houden, waardoor ze toegankelijk zijn voor een breed publiek. De Meccaniche Veneziane Nereide GMT Ardesia PVD is een mooi voorbeeld van een aansprekend design uit de collectie van het merk. Het horloge is voorzien van een zwart lederen horlogeband, afgewerkt met lichter gekleurde stiksels. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van edelstaal PVD en heeft een dikte van 14 mm en een doorsnede van 42mm. De wijzerplaat van dit model is uitgevoerd in de kleur zwart en voorzien van rode, blauwe en witte accenten. Dit geeft dit horloge een sportieve uitstraling. Verder is dit design voorzien van saffierglas en sluit het horloge met een doornsluiting. Dit horloge van Meccaniche Veneziane is voorzien van een Swiss made automatisch uurwerk en tot wel 200 meter waterdicht. Daarnaast is dit model voorzien van Côtes de Genève. Ook aan allerlei mooie extra’s is bovendien gedacht. Zo biedt dit horloge een datumaanduiding, secondewijzer, lichtgevende indicatoren, draaibare bezel, verschroefde kroon en een GMT functie. Tot slot is dit horloge voorzien van Superluminova, dat licht geeft in het donker.

Met de twee bovengenoemde horloges hebben we twee pareltjes uit ons uitgebreide assortiment voor je uitgelicht. Wanneer je een liefhebber bent van automatische horloges is het zeker de moeite waard een kijkje te nemen in onze webshop. Scoor dus nu jouw favoriete automatische horloge en maak deze compleet met een passende watchwinder!


17-07-2022 Laco horloge