Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Zwitserse horloges | Swiss made horloges

Geplaatst op 15 augustus 2019 om 07:57 uur

Zwitserland wordt niet voor niets gezien als het land van de horlogerie. Het land kent een lange en bijzondere historie op het gebied van dit wereldwijd gewaardeerde ambacht. Door de jaren heen hebben horlogemerken uit Zwitserland dan ook veel ervaring en kennis op kunnen doen. Het land herbergt veel zeer bekwame vaktechnici en heeft diverse innovaties op het gebied op haar naam staan. Een Zwitsers horloge is betrouwbaar, degelijk en van zeer hoge kwaliteit en vervaardigd met passie en uiterste precisie. Het Swiss made label is belangrijker dan ooit!

Fortis Cockpit horloge

Wanneer een horlogemerk het predicaat ‘Swiss made’ mag voeren, zegt dit veel over de kwaliteit, oorsprong en duurzaamheid van het product. Een ‘Swiss made’ horloge moet voldoen aan verschillende strenge eisen en voorwaarden. De oorsprong van het ‘Swiss made’ predicaat vinden we in 1971. In dit jaar werden de eisen en voorwaarden opgesteld, waarop in 1995 nog een wijziging volgde. Let wel, deze standaard is een minimum standaard. Er is dus nog steeds verschil in kwaliteit mogelijk tussen de diverse Zwitserse merken. De verschillen komen voornamelijk tot uiting in de productiewijze en het materiaalgebruik. Uiteraard is merkbeleving ook belangrijk, je betaalt nu immer meer voor een Breitling horloge dan voor een Epos horloge. Desalniettemin levert Epos prachtige horloges die qua techniek niet onderdoen. Wel is de prijs veel interessanter.  

Waaraan moet een echt Zwitsers horloge dan voldoen? In ieder geval moet het uurwerk van het horloge uit Zwitserland afkomstig zijn en daar ook zijn ingebouwd in de horlogekast. Verder is er onder meer de eis dat de laatste inspecties moeten worden uitgevoerd binnen Zwitserland. Bovendien moet minimaal 60% van de gemaakte ontwikkelingskosten binnen Zwitserland zijn uitgegeven.

BensonTrade biedt een ruim aanbod aan mooie Zwitserse merken zoals Epos, Fortis en Glycine. Absoluut kwaliteitshorloges voorzien van Swiss made automatische uurwerken. BensonTrade is officieel dealer van diverse Zwitserse horlogemerken en wij leveren deze horloges in een luxe officiële horlogedoos en altijd met minimaal twee jaar garantie.