Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Wat is een automatisch horloge?

Geplaatst op 23 augustus 2019 om 09:04 uur

Voor de horlogeliefhebber die gefascineerd is door de werking van de authentieke klok en de techniek achter een horloge is een automatisch horloge vaak de ultieme keuze. Een automatisch horloge werkt in tegenstelling tot een quartz horloge niet op batterij, maar op beweging. De specifieke beweging van de pols zorgt ervoor dat het horloge van de benodigde energie wordt voorzien om te kunnen blijven lopen. Het vervangen van een batterij is bij een automatisch horloge dus niet nodig. Dit type uurwerk is zeer effectief  en wordt veelal gebruikt in duurdere horloges. Het automatisch horloge is een uithangbord voor vele Zwitserse horlogemerken.

Doordat een automatisch horloge geen batterij nodig heeft, bent u in principe verzekerd van een werkend horloge wanneer het genoeg in beweging is. Toch zijn er ook voor een automatisch horloge de nodige voorzorgen vereist. Wanneer u het horloge draagt wordt het zoals gezegd door de polsbeweging voorzien van energie. Wanneer u deze niet draagt, is het nodig het horloge op een andere manier van deze beweging te voorzien. Dit kan door middel van het gebruik van een watchwinder. Een watchwinder bootst de beweging van de pols na, waardoor uw horloge ook wanneer u het niet draagt gewoon blijft lopen en daarnaast beschermt blijft tegen invloeden van buitenaf.

Fortis Dornier horloge

Een automatisch horloge van hoge kwaliteit  is vervaardigd met de hand van een vakman, waarbij gebruik gemaakt wordt van hoogwaardige materialen. Denk hierbij aan edelstaal, saffierglas, fijn leder maar ook aan goud en carbon. Voorbeelden van merken met dit soort horloges zijn Tag Heuer, Laco en Fortis. Verschillende horlogemerken hebben ook modellen in de collectie waarbij er zicht geboden wordt op het uurwerk door middel van een doorkijkbodem,  zoals Iron Annie, Epos en Junkers. Deze doorkijkbodem biedt de mogelijkheid een stukje van de bijzondere techniek achter de werking van het horloge te bekijken. Voor de echte liefhebber zeker van toegevoegde waarde in een automatisch horloge.

BensonTrade biedt een ruime collectie automatische horloges van hoge kwaliteit van verschillende gerenommeerde merken. Uiteraard met minimaal 2 jaar garantie, verpakt in originele horlogebox en handleiding. Wij verzenden wereldwijd via PostNL, DPD of Fedex.