Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

RSC horloges voor de echte piloot

Geplaatst op 6 november 2019 om 14:36 uur

Het horlogemerk RSC (Ronald Steffen Creations) is ontstaan door de fascinatie voor WOI van de Belgische horlogedesigner Ronald Steffen. Hij laat zich voor zijn ontwerpen dan ook inspireren door verschillende luchtvaartuigen die een rol hebben gespeeld in WOI. Wanneer een specifiek luchtvaartuig hem aanspreekt, start hij met een schets. Het eerste design van zijn hand is geïnspireerd op de Sopwith Camel, een legendarisch vliegtuig welke een belangrijke rol heeft gespeeld in WOI. Naar aanleiding van dit ontwerp, vond Ronald Steffen inspiratie in andere luchtvaartuigen. Mustangs en Spitfires, maar ook straaljagers, helikopters en vrachtvliegtuigen.

Voor de liefhebber van pilotenhorloges zijn de RSC horloges zeer interessant. Het merk heeft dan ook een uiterst goede naam opgebouwd op dit gebied. De ontwerpen van de pilotenhorloges zijn geïnspireerd op de  bekende Squadrons welke ingezet werden in WOI (van zowel Engeland, Frankrijk, België als Nederland), dit is op verschillende manieren terug te zien in de designs. Om te beginnen zijn de Squadron logo’s en waarheidsgetrouwe accenten verwerkt in de designs van de pilotenhorloges. Maar ook de oversized en robuuste ontwerpen zelf doen terugdenken aan de tijd van weleer.

RSC 403 horloge

De bijzondere modellen worden geproduceerd in een beperkte oplage van 250 stuks, hiermee heeft de liefhebber een absoluut uniek en exceptioneel stuk in handen. Samen met het bijzondere verhaal achter de horloges en de kwaliteit die RSC biedt, is een RSC horloge een mooie keuze voor elke liefhebber. RSC horloges zijn daarnaast betaalbaar en bieden dan ook een uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding.

De collectie van RSC herbergt diverse stijlen en edities. BensonTrade biedt diverse RSC horloges aan met mooie kortingen. Bijvoorbeeld een aantal horloges uit de Engelse serie van RSC ‘Vickers’. Deze horloges kenmerken zich door de oversized kast en de aanduiding ‘U.K. Royal Flying Corps’.  De Vickers quartz horloges zijn voorzien van een Miyota uurwerk. Een andere serie die door BensonTrade met korting wordt aangeboden is de Franse serie ‘Spad’ XIII. Kenmerkend zijn de PVD zwarte horlogekast, donkergrijze wijzerplaat en ‘Aeronautique Militaire’ aanduiding. De fraaie lederen band maakt het geheel af. Ook deze horloges zijn voorzien van een Miyota quartz uurwerk. Naast deze twee series vindt u bij BensonTrade nog verschillende andere horloges van RSC met korting.

BensonTrade levert de horloges van RSC met twee jaar garantie in een luxe officiële horlogebox.