Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Iron Annie horloges | Duits horlogemerk

Geplaatst op 12 september 2019 om 10:20 uur

Duitsland staat bekend om de degelijkheid, betrouwbaarheid en kwaliteit van de productie van diverse producten, waaronder ook horloges. Een Duits familiebedrijf dat naam heeft gemaakt in de productie van kwalitatief goede en bijzondere horloges met een verhaal is Pointtec. Pointtec heeft verschillende merken in haar collectie, waaronder de nostalgische merken Zeppelin en Junkers. Ook het merk Iron Annie wordt geproduceerd door Pointtec. Dit merk is nieuw op de Nederlandse markt en zeker het bekijken waard.

Iron Annie 5902-4

Net zoals bij Junkers en Zeppelin, schuilt er een bijzondere historie achter het Duitse merk Iron Annie. De inspiratie voor het merk vinden we in de legendarische vliegtuighistorie. De naam ‘Iron Annie’ is afkomstig van het vliegtuig JU-52 met het kenteken D-AQUI welke een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de luchtvaart. De Amerikanen noemden dit vliegtuig uit bewondering ‘Iron Annie’ en deze naam weet de kenmerken van het vliegtuig feilloos te benadrukken. Robuustheid, betrouwbaarheid en technische innovatie zijn belangrijke eigenschappen van zowel het vliegtuig van weleer, als van de tijdloze Iron Annie horloges van vandaag.

Iron Annie biedt een zeer ruim assortiment van zowel dames- als herenhorloges in veel verschillende designs. Zo vinden we onder andere retro horloges, pilotenhorloges en Bauhaus modellen in de uitgebreide collectie. Behalve de hoge kwaliteit en diversiteit aan designs bieden Iron Annie horloges ook een uitermate goede prijs-/kwaliteitsratio. Het merk is namelijk zeer betaalbaar, u bestelt al een Iron Annie horloge vanaf 199 euro.

Iron Annie heeft zowel quartz-, als mechanische- en automatische horloges in het assortiment. Er worden voor de horloges enkel kwaliteitsuurwerken gebruikt van zowel Zwitserse als Japanse afkomst. In de collectie van Iron Annie zijn er verschillende series te onderscheiden. Zo is de Bauhaus serie geïnspireerd op de Bauhaus kunststroming, waarin minimalisme een grote rol speelt. Dit is dan ook doorgevoerd naar de Bauhaus horlogemodellen. Een andere serie van Iron Annie is de ‘Jubliaumsmodell serie’, speciaal ontworpen ter ere van het 30-jarig bestaan van Pointtec. De modellen in deze serie zijn gelimiteerd en daarmee extra bijzonder. De uitstraling van deze modellen is stijlvol en klassiek te noemen. De Iron Annie Amazonas serie vindt haar inspiratie in de luchtvaarthistorie van zowel vracht als passagiers in Zuid-Amerika. De uitstraling van deze designs wordt het best omschreven als klassiek en nostalgisch. Verschillende modellen van Iron Annie zijn verkrijgbaar met een prachtige lederen band of een Milanese edelstalen horlogeband.

Als officieel dealer van Iron Annie horloges leveren wij elk Iron Annie horloge in een luxe horlogebox en met twee jaar internationale garantie. Uiteraard krijgt u ook een handleiding bij het horloge. Wij hebben de gehele Iron Annie horlogecollectie op voorraad en verzenden wereldwijd.