Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Iron Annie Bauhaus horloges | Duitse kwaliteit

Geplaatst op 27 februari 2024 om 14:40 uur

Wanneer je op zoek bent naar een fraai en stijlvol horloge, dat bovendien van goede kwaliteit is, zit je bij de Zwitserse horlogemerken altijd goed. Daarnaast is het echter ook een uitstekend idee om een kijkje te nemen bij de verschillende Duitse horlogemerken.

Iron Annie Bauhaus horloge

Zo biedt de horlogeproducent Pointtec fraaie Duitse horlogemerken als Junkers, Zeppelin en Iron Annie. Deze horlogemerken kenmerken zich door een onderscheidend design, een vleugje nostalgie, een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding en een zeer diverse collectie. De diversiteit binnen de collecties van de genoemde merken uit zich onder meer door horloges te bieden met een verschil in uitstraling, maar ook door horloges te bieden met verschillende soorten uurwerken. Zo kun je binnen deze collecties terecht voor horloges met een quartz uurwerk, deze horloges zijn werkzaam met behulp van een batterij. Daarnaast vind je hier echter ook horloges met een mechanisch uurwerk (handmatige opwinding) en horloges met een automatisch uurwerk (functioneren door middel van de beweging van jouw pols). Doordat het aanbod zo groot is en de horloges bovendien niet alleen van hoge kwaliteit, maar daarnaast ook betaalbaar zijn, spreken de collecties van zowel Junkers als Zeppelin en Iron Annie een breed publiek aan.

In dit artikel gaan we specifiek in op het horlogemerk Iron Annie. De naam van dit bijzondere horlogemerk vindt zijn inspiratie in de JU52 vliegtuigen met registratie D-AQUI die door de Amerikanen vol bewondering ‘Iron Annie’ werden gedoopt, door hun robuuste en betrouwbare karakter. Ook de horloges binnen de collectie van Iron Annie staan op hun beurt bekend om hun betrouwbaarheid en degelijkheid. Om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden binnen de collectie van Iron Annie, vertellen we je graag meer over enkele horloges van dit interessante merk. We beginnen met een horloge afkomstig uit de Iron Annie Bauhaus serie. De horloges die uit deze serie komen zijn geïnspireerd op de zogenaamde Bauhaus kunststroming, waarbij eenvoud en minimalisme de boventoon voeren. De Iron Annie Bauhaus 5056-3 is hier een mooi voorbeeld van. Dit horloge is voorzien van een bruine lederen horlogeband, die zeer fraai is afgewerkt. Deze horlogeband sluit met een doornsluiting. De horlogekast van het horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 11mm en een doorsnede van 40 mm. De wijzerplaat van het horloge heeft een klassiek blauwe kleur, wat een zeer mooie combinatie is met de donkere bruine tint van de horlogeband. Het horloge is daarnaast voorzien van K1 mineraalglas en tot 50 meter waterdicht. De Iron Annie Bauhaus 5056-3 is verder voorzien van een Swiss made automatisch uurwerk van het merk ETA (ETA 2824-2 / SW 200), die zorgt voor een zeer betrouwbare basis. Je beschikt met dit horloge van Iron Annie tot slot over een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren.

Een tweede model horloge uit de collectie van Iron Annie, is afkomstig uit de Amazonas serie. We hebben het over de Iron Annie Amazonas 5934-2. De horloges uit de Amazonas serie vinden hun inspiratie in de historische luchtvaart van zowel passagiers als vracht in Zuid Amerika. De Iron Annie Amazonas 5934-2 is voorzien van een zwarte lederen horlogeband, die is afgewerkt met een fraai bruin stiksel. Deze horlogeband sluit met een doornsluiting. De wijzerplaat van dit horloge is zwart van kleur en eveneens voorzien van bruine details. De horlogekast is gemaakt van edelstaal en heeft een doorsnede van 41mm en een dikte van 9mm. Verder is de Iron Annie Amazonas 5934-2 voorzien van sterk K1 mineraalglas en tot 50 meter waterdicht. Het hart van het horloge wordt gevormd door een hoogwaardig quartz uurwerk van het merk Ronda (Ronda 6004.D). Ook dit fraaie horloge van Iron Annie biedt zowel een datumaanduiding, als een secondewijzer en lichtgevende indicatoren.

Een derde en laatste design van Iron Annie waarmee we je graag nader kennis laten maken, is de Iron Annie Flight Control 5122-3. Dit is een zeer fraai voorbeeld van een prachtig retro pilotenhorloge uit de collectie van Iron Annie. Dit horloge is voorzien van een zeer mooie bruin lederen horlogeband, die sluit met een doornsluiting. Deze horlogeband is verfraaid met lichter gekleurde stiksels, mooi passend bij het retro karakter van dit horloge. De horlogekast van het horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 9mm en een doorsnede van 42mm, wat dit tot een robuust ogend horloge maakt. Dit is één van de kenmerkende eigenschappen van een traditioneel pilotenhorloge. Het horloge is verder voorzien van saffierglas, dat bekend staat als zijnde extreem sterk. Dit zorgt ervoor dat er niet snel krasjes op het glas te zien zullen zijn. De wijzerplaat van het horloge is beige van kleur en voorzien van zwarte accenten. Dit horloge is uitgerust met een hoogwaardig uurwerk (SII NE86) en verschillende extra functionaliteiten. Zo beschik je met dit horloge over een datumaanduiding, secondewijzer, lichtgevende indicatoren en mooie chronograaf functie.

Naast de drie bovengenoemde modellen vind je nog vele andere mooie horloges van Iron Annie bij ons in de webshop. Wij leveren deze horloges in een luxe officiële box met 2 jaar garantie. Bekijk nu de mogelijkheden in onze webshop en kies ook voor betaalbare kwaliteit!