Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Iron Annie Bauhaus horloges

Geplaatst op 15 september 2021 om 20:00 uur

Als officieel dealer van veel verschillende horlogemerken zijn er altijd wel een paar merken die we bijzonder leuk en interessant vinden. Bijvoorbeeld een horlogemerk dat een originele eigen stijl heeft qua design of een merk dat juist aanspreekt door sublieme kwaliteit. Er zijn ook horlogemerken die deze beide elementen hebben. Iron Annie is zo’n merk. In dit artikel schrijven we over dit Duitse horlogemerk dat relatief jong is maar ontzettend hard op weg is één van de meest populaire merken te worden in Duitsland. Maar de Iron Annie horloges zijn niet alleen in Duitsland een succes, ook hier in Nederland merken wij veel enthousiasme van kopers die een exemplaar van dit merk hebben gekocht.

Voor echte kwaliteit op het gebied van horloges vind je niet alleen in Zwitserland, maar ook in Duitsland enorm veel aansprekende horlogemerken. De Duitse producten staan bekend om hun betrouwbaarheid, robuustheid en degelijkheid. Zo ook de horloges van het Duitse horlogemerk Iron Annie. Iron Annie biedt naast kwaliteit ook diversiteit in haar collectie. Bovendien staat het merk bekend om de uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding die zij weten te leveren. Met een horloge van Iron Annie kies je voor betaalbare kwaliteit.

Iron Annie is nog een betrekkelijk jong merk te noemen en valt onder het moederbedrijf Pointtec, net als de bekende merken Junkers en Zeppelin. Ondanks dat Iron Annie nog niet zo heel erg lang bestaat biedt het merk toch een stukje historie en nostalgie. Dit komt doordat je met de horloges van Iron Annie wordt teruggevoerd naar de tijden van weleer betreffende de luchtvaartgeschiedenis. De naam Iron Annie refereert ook aan de JU52 vliegtuigen met registratie D-AQUI, deze vliegtuigen werden destijds door de Amerikanen Iron Annie gedoopt. Iron Annie biedt met zijn horloges dezelfde kwaliteit en robuustheid als waar deze vliegtuigen destijds bekend om stonden.

Iron Annie Bauhaus 5018-4 horloge

De horlogecollectie van Iron Annie bestaat uit verschillende series horloges. Er is een serie die daaruit springt, namelijk de Iron Annie Bauhaus serie. Voor deze serie horloges liet Iron Annie zich inspireren door de Bauhaus kunststroming. Kenmerkend voor deze stroming is minimalisme en ingetogen designs. Dit is dan ook duidelijk terug te zien aan de horloges in de Bauhaus serie van Iron Annie. Natuurlijk zien we ook bij de Bauhaus horloges de kwaliteit en perfecte afwerking terug, waar Iron Annie bekend om staat. De Iron Annie horloges uit de Bauhaus serie worden eveneens met de hand gemaakt in Duitsland, door horlogetechnici die hun vak verstaan. Deze serie biedt niet alleen diversiteit wat betreft uitstraling, ook als we kijken naar het soort uurwerk biedt Iron Annie horloges voor iedere persoonlijke voorkeur. In de Bauhaus serie vinden we dan ook horloges met zowel mechanische- als quartz- en automatische uurwerken. Ieder Iron Annie Bauhaus horloge is bovendien verkrijgbaar met een bijzonder mooie lederen- of Milanese edelstalen horlogeband.

Een bijzonder model afkomstig uit de Bauhaus serie is het Iron Annie Bauhaus 5066-1 horloge. Bij dit horloge is zeer duidelijk het ingetogen karakter van de Bauhaus invloed te zien. De wijzerplaat is wit van kleur en oogt rustig. Wanneer er gekozen wordt voor een lederen band, wordt dit horloge geleverd met een zwarte band. Het horloge is tot 50 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. De horlogekast is gemaakt van edelstaal en heeft een doorsnede van 41 mm. Verder is er gekozen voor het gebruik van K1 mineraalglas en is dit horloge uitgerust van een automatisch uurwerk van Miyota. Bijzonder om te benoemen is ook de glazen bodem waarover dit horloge beschikt. Hiermee kan de echte horlogeliefhebber zijn horloge aan het werk zien. Dit model beschikt bovendien over verschillende extra functionaliteiten, zoals een secondewijzer, datumaanduiding en lichtgevende indicatoren. Daarnaast beschikt het horloge ook over een gangreserve aanduiding.

Een tweede Bauhaus model dat zeker het bekijken waard is, is het Iron Annie Bauhaus 5056-1 horloge. Dit horloge heeft eveneens die minimalistische uitstraling. Het horloge kenmerkt zich verder door een klassiek en stijlvol design, met een witte overzichtelijke wijzerplaat. Wanneer gekozen wordt voor een lederen horlogeband, is deze uitgevoerd in de kleur zwart. De Iron Annie Bauhaus 5056-1 is verder tot 50 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. De horlogekast van dit horloge is gemaakt van edelstaal en heeft een doorsnede van 40 mm en een dikte van 11 mm. Ook dit horloge is voorzien van een automatisch uurwerk, maar in dit geval van het Zwitserse merk ETA. De extra functionaliteiten waar dit horloge over beschikt zijn een secondewijzer, datumaanduiding en lichtgevende indicatoren.

Een derde en laatste model uit de Bauhaus collectie dat we graag uitlichten is het Iron Annie Bauhaus 5018-2 horloge. Dit horloge heeft een meer retro uitstraling. De wijzerplaat van dit horloge is zwart en de lederen horlogeband is donkerbruin. Ook dit horloge is voorzien van een automatisch uurwerk van ETA. Het horloge is tot 50 meter waterdicht en sluit met een doornsluiting. De horlogekast heeft een doorsnede van 42 mm. Verder biedt dit horloge ook een mooie doorkijkbodem, voor de echte liefhebber. Naast een secondewijzer, datumaanduiding en lichtgevende indicatoren, beschik je met dit horloge ook over een mooie chronograaf functie.

De drie bovengenoemde modellen van Iron Annie, zijn natuurlijk slechts een greep uit de uitgebreide collectie. Wij bieden in onze webshop een mooi assortiment Iron Annie horloges aan, waaronder de bijzondere Bauhaus modellen. Het is zeker de moeite waard eens een kijkje te nemen wanneer je op zoek bent naar een horloge van kwaliteit met een geschiedenis en uniek verhaal. De combinatie met Duitse kwaliteit is één van de voordelen van een Iron Annie Bauhaus horloge.

Wanneer je in onze webshop een Iron Annie horloge bestelt, ontvang je deze in een luxe officiële box met 2 jaar garantie. Met een horloge van Iron Annie ben je verzekerd van kwaliteit en een uniek design. Als officieel dealer hebben wij de meest populaire modellen op voorraad en direct leverbaar. Als jij op zoek bent naar een Duits horloge met een fraaie en unieke uitstraling dan moet je zeker de Iron Annie horloges eens bekijken. De kans is groot dat jij binnenkort met een prachtig horloge om je pols jaloerse blikken krijgt van andere horlogeliefhebbers.