Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Eone Time horloges 2024

Geplaatst op 4 augustus 2024 om 11:25 uur

Ben jij een liefhebber van bijzondere horloges? Er zijn verschillende horlogemerken die zich op de één of andere manier op bijzondere wijze weten te onderscheiden van andere horlogemerken. Dit maakt deze merken extra interessant voor de echte liefhebber van luxe en unieke horloges.

In dit artikel zetten we graag een horlogemerk in de spotlight, dat zich op meerdere vlakken weet te onderscheiden. We hebben het dan over het merk Eone Time, een merk afkomstig uit de Verenigde Staten. Eone Time werd bedacht en opgericht door Hyungsoo Kim, die hiermee een belangrijk doel voor ogen had. Doordat hij in privékringen had gezien hoe mensen met een visuele beperking nog eens extra beperkt werden doordat zij geen passend horloge konden dragen, ontwikkelde hij de ambitie horloges te ontwerpen die door zowel mensen met- als zonder visuele beperking gedragen zouden kunnen worden. Waar de bestaande horlogemodellen voor blinden en slechtzienden destijds vaak een onaantrekkelijk design hadden, of de privacy van de gebruiker aantastten door de tijd hardop uit te spreken, wilde Hyungsoo Kim horloges ontwerpen die zowel functioneel waren als aantrekkelijk vormgegeven.

Om zijn doel te bereiken richtte hij in 2013 het horlogemerk Eone Time op met behulp van een Kickstarter Campagne. Hiermee werd meer dan 15x het beoogde bedrag opgehaald, wat deze campagne tot een groot succes maakte.

De Eone Time horloges zijn uniek vormgegeven. Kenmerkend voor de horloges van het merk is het zogenaamde ‘Ball-bearing’ systeem. Hiermee kan de gebruiker de tijd op de tast aflezen, waardoor ook mensen met een visuele beperking gebruik kunnen maken van deze horloges. Het design van de horloges van Eone Time is door het ‘Ball bearing’ systeem extra bijzonder en eveneens zeer aantrekkelijk voor mensen zonder visuele handicap. Dit systeem is niet voorzien van de traditionele wijzers, maar van twee magnetische ballen die langs de rand van het horloge bewegen om de tijd aan te geven. De tijd kan daardoor op de tast worden afgelezen. Hiermee heeft Eone Time het mogelijk gemaakt dat zowel blinden en slechtzienden als mensen zonder visuele handicap een fraai en stijlvol horloge kunnen dragen. Mensen met een visuele handicap kunnen bovendien door het bijzondere systeem van de Eone Time horloges in privacy de tijd raadplegen.

Eone Time Mesh Silver horloge

Eone Time combineert met de horloges uit de collectie functionaliteit met een elegant en stijlvol design, waarmee de horloges aantrekkelijk zijn voor iedere liefhebber en/of verzamelaar van luxe horloges. Het eerste model van het merk Eone Time is de Eone Time Bradley. Dit model is vernoemd naar de legerofficier Bradley Snyder, die zijn zicht verloor in Afghanistan in 2011. Snyder ging daarna als echte doorzetter echter niet bij de pakken neer zitten, maar zette alles op alles en wist als zwemmer tijdens de Paralympics in 2012 zilveren en gouden medailles in de wacht te slepen. Dit verhaal achter het Eone Time Bradley model, maakt deze horloges extra fascinerend. Ondanks dat het horlogemodel zeer herkenbaar is, weet men  bij Eone Time toch diversiteit te creëren en hiermee menig liefhebbers en/of verzamelaars van luxe horloges aan te spreken. Zo herbergt de collectie van Eone Time horloges met horlogebanden gemaakt van verschillende materialen en uitgevoerd in tal van kleurstellingen. Zo zijn er bijvoorbeeld Eone Time Bradley horloges verkrijgbaar met horlogebanden gemaakt van edelstaal, canvas en leder. Uitgevoerd in kleuren als geel, blauw en olijfgroen, maar ook bijvoorbeeld in zwart of beige, zorgen de horlogebanden van Eone Time dat zowel de liefhebber met een meer ingetogen smaak, als diegene met een voorkeur voor een opvallende kleur, terecht kan bij het merk. De horlogekasten van de horloges van Eone Time zijn gemaakt van titanium, een materiaalsoort die ook veelvuldig wordt gebruikt in de vliegtuigindustrie. Doordat titanium sterk, maar tegelijkertijd ook licht in gewicht is, zijn de horlogekasten van Eone Time zeer comfortabel om te dragen. De basis van de Eone Time horloges wordt gevormd door een hoogwaardig quartz uurwerk. Een quartz uurwerk is goed bestand tegen schokken en stoten en is bovendien zeer secuur. Met een horloge van Eone Time weet je dan ook zeker dat je altijd bij de tijd bent.

Voor de liefhebber en/of verzamelaar van luxe horloges en natuurlijk voor diegene met een visuele handicap, die op zoek zijn naar een  stijlvol horloge van hoge kwaliteit, zijn de horloges van Eone Time een uitstekende keuze. Door het gebruik van enkel hoogwaardige materialen kies je met een horloge van Eone Time voor duurzaamheid en betrouwbaarheid. Daarnaast zijn de horloges van het merk een echte eyecatcher om de pols te noemen, waarmee je jouw outfit helemaal afmaakt.

De Eone Time horloges zijn bij ons in de webshop verkrijgbaar. Wij zijn officieel dealer van het merk en hebben een zeer ruime collectie horloges van Eone Time in ons assortiment opgenomen. We leveren de modellen van dit merk met twee jaar garantie en een luxe officiële box. Bekijk nu de mogelijkheden en laat je verrassen door de unieke en sprekende designs van Eone Time horloges!