Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Davosa horloges

Geplaatst op 23 mei 2023 om 14:44 uur

De wortels van verscheidene gerenommeerde horlogemerken liggen in hét horlogeland pur sang, het mooie Zwitserland. In het Zwitserse Jura gebergte ontwikkelde de horlogerie en het vak van de echte horlogemaker zich op unieke wijze, waarmee diverse aansprekende horlogemerken hun oorsprong vonden. Horloges die het Swiss made label mogen voeren moeten voldoen aan zeer hoge eisen en voorwaarden. Dit betekent dat je met een Zwitsers horloge kiest voor topkwaliteit in combinatie met betrouwbaarheid en duurzaamheid. Alles aan een Zwitsers horloge moet voldoen aan het toppunt van perfectie. Swiss made uurwerken staan bekend als het absolute top op dit gebied en zorgen dan ook voor een zeer solide basis voor ieder hoogwaardig horloge. De voorkeur van menig liefhebber ligt dan ook niet voor niets bij horloges met een Zwitsers uurwerk. Je kiest hiermee voor kwaliteit, technische finesse en hoogwaardige materialen.

Davosa Ternos GMT horloge

Een bijzonder Duits horlogemerk waarvan de wortels eveneens in Zwitserland liggen, is het merk Davosa. In 1881 wordt de eerste basis voor het merk gelegd door Abel Frederic Hasler, die destijds begon met het maken van hoogwaardige horloges. De passie voor het vak werd daarna van vader op zoon doorgegeven, waarbij het merk nooit stil stond wat betreft ontwikkeling. In 1993 startte het merk daadwerkelijk met de productie van de Davosa horloges. Fraaie en hoogwaardige horloges, die een ware eyecatcher om de pols waren en vandaag de dag nog steeds zijn. De verdere geschiedenis van Davosa is lang en indrukwekkend. Doordat het automatische horloge steeds populairder werd en de horloges van Davosa van hoge kwaliteit zijn en bovendien interessante extra functionaliteiten bieden, wist het merk steeds meer bekendheid te krijgen. Daarbij komt dat Davosa verschillende gelimiteerde series horloges biedt, waardoor je met een horloge van Davosa altijd kiest voor een echt uniek stuk. De kennis en ervaring die door de jaren heen door het merk werden opgedaan, hebben geresulteerd in de bijzondere Davosa collectie van vandaag. Met name de Argonautic- en Ternos modellen van Davosa zijn zeer populair en geliefd onder de echte liefhebbers.

Graag vertellen we je in dit artikel meer over een aantal specifieke modellen uit de collectie van Davosa. We beginnen met de Davosa Ternos Ceramic GMT 161.590.06. Dit horloge is voorzien van een robuuste edelstalen horlogeband, die sluit met een vouwsluiting. De horlogekast is eveneens gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 12 mm en een doorsnede van 40mm. De wijzerplaat van het horloge is zwart van kleur en wordt omringd door de sportieve draaibare bezel die is uitgevoerd in de kleuren rood en blauw. Het horloge is verder voorzien van saffierglas, dat bekend staat als het beste van het beste. Het Swiss made automatische uurwerk (DAV 3032) waarmee dit horloge is uitgerust, zorgt ervoor dat je altijd op je horloge zult kunnen rekenen. Het horloge is daarnaast tot 200 meter waterdicht, wat natuurlijk ideaal is voor de echte sportieveling. Verder beschik je met dit horloge over een datumaanduiding en een secondewijzer. Dan zijn we er echter nog niet, want daarnaast biedt dit model ook lichtgevende indicatoren voor een goed zicht in het donker en een handige GMT functie. Al met al een zeer compleet horloge van Davosa, gemaakt van de beste materialen en voorzien van een uurwerk van topkwaliteit!

Een tweede horloge van Davosa die we graag nader voor je onder de loep nemen, is de Davosa Ternos Sixties 161.525.45. Dit horloge van Davosa heeft een geheel andere uitstraling dan het voorgenoemde model. Zo is dit model voorzien van een retro blauwe horlogeband, gemaakt van leder van topkwaliteit. De band sluit met een vouwsluiting. Dit zorgt voor een extra luxe uitstraling van het horloge en biedt bovendien de beste bescherming tegen verlies. De horlogekast van dit model is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 12 mm en een doorsnede van 40 mm. De wijzerplaat van dit horloge is eveneens uitgevoerd in een sprekende klassieke kleur blauw. Dit geldt overigens ook voor de fraaie draaibare bezel van aluminium. De Davosa Ternos Sixties 161.525.45 is voorzien van saffierglas, waardoor je er zeker van kunt zijn dat het glas lang krasvrij blijft. Ook dit horloge van Davosa is voorzien van een Swiss made automatische uurwerk (DAV 3021), die ervoor zorgt dat je de beschikking hebt over een zeer nauwkeurige weergave van de tijd. Je bent met dit horloge niet alleen altijd bij de tijd, maar de datumloep zorgt ervoor dat je ook altijd de juiste datum bij de hand hebt. Daarnaast biedt dit horloge een secondewijzer en lichtgevende indicatoren. Met de Davosa Ternos Sixties 161.525.45 kies je voor een absoluut uniek stuk. Wanneer jouw voorkeur ligt bij hoogwaardige horloges met een retro uitstraling, is dit dan ook een uitstekende keuze!

BensonTrade is meer dan 15 jaar officieel dealer van Davosa. Je kunt beide genoemde modellen van het merk Davosa gemakkelijk en veilig bestellen bij ons in de webshop. Daarnaast bieden we nog verscheidene andere fraaie horloges van het merk. Wij bieden jou als officieel dealer van Davosa de zekerheid van een authentiek Davosa horloge en de beste service. Bekijk daarom nu ons mooie aanbod en maak je keuze!