Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson DIY watchwinder modules

Geplaatst op 6 juni 2023 om 11:23 uur

Je kent het wel; je automatische horloge staat weer stil nadat je het enkele dagen niet gedragen hebt. Als je maar één automatisch horloge hebt is dat niet zo’n probleem. Je beweegt het horloge, stelt de tijd en datum opnieuw in en vervolgens wind je het horloge via de kroon nog een paar slagen op. Maar als je meerdere automatische horloges hebt, of automatische horloges met meer uitgebreide functies zoals een GMT functie, maanfase of perpetuele kalender, dan is het niet zo handig als deze stilstaan. Het kost je veel tijd om alles weer opnieuw in te stellen en de kroon waarmee je dit doet blijft één van de meest kwetsbare onderdelen van een horloge. Je gebruikt dus liever een watchwinder.

Watchwinders zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt ze voor één automatisch horloge maar ook voor 24 automatische horloges. Naast watchwinders als complete horlogeaccessoire om automatische horloges op te winden, bieden wij ook puur de opwind techniek als modules die geïntegreerd kunnen worden in DIY (do it yourself) projecten. Deze modules bestaan uit alle techniek die gebruikt wordt in onze Benson Black Series watchwinders om een automatisch horloge van energie te voorzien.

De Benson Black Series DIY watchwinder modules bestaan uit de volgende onderdelen:

-          Motor en gearbox

-          CPU

-          Touchscreen

-          Cup en flexibele horlogehouder

-          LED verlichting

-          Bedrading

-          Adapter

-          Optioneel: metaal of goudkleurige ringen rond de cup bedoeld als afwerking

De Benson Black Series DIY watchwinder modules zijn geschikt voor het opwinden van 2, 4, 6 en 8 automatische horloges. Ze kunnen gecombineerd worden om een grotere capaciteit te bereiken (bijvoorbeeld 12, 16, 20, 24 horloges).

Hierdoor zijn de Benson Black Series DIY watchwinder modules uitermate geschikt om te integreren in een kluis, kast, lade of eigen creatie waarin je automatische horloges wilt opwinden.

Naar wens kunnen wij ook een paneel produceren met daarop de Black Series watchwinder techniek geïntegreerd. De capaciteit, kleur stof van het paneel en afwerking qua ringen kan naar wens gekozen worden.

Als u interesse heeft in de Benson Black Series DIY watchwinder modules of een compleet paneel met daarop de techniek geïntegreerd dan informeren wij u graag over de mogelijkheden en prijzen: info@bensontrade.nl