Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Fortis Dornier GMT 402.35.41

Geplaatst op 6 juni 2022 om 15:26 uur

Een mooi en hoogwaardig horloge moet aan verschillende vereisten voldoen. Ten eerste is het merk en type uurwerk zeer belangrijk. Dit is namelijk het hart van het horloge en moet natuurlijk van hoge en betrouwbare kwaliteit zijn. Het Zwitserse oftewel Swiss made uurwerk staat wat dit betreft bekend als de beste ter wereld.

Fortis Dornier GMT 402.35.41 horloge

Er zijn verschillende soorten uurwerken verkrijgbaar. Zo is het mogelijk te kiezen voor een quartz uurwerk, wat betekent dat het horloge werkt op een batterij. Daarnaast zijn er horloges verkrijgbaar met een mechanisch of automatisch uurwerk. Hierin komt de hand van de echte vakman het meest duidelijk naar voren. Een automatisch uurwerk heeft beweging nodig voor zijn functioneren, dit wordt verzorgd door de natuurlijke beweging van de pols. Naast het uurwerk is ook de kwaliteit van de gekozen materialen van belang. Hoogwaardige materialen leggen tenslotte de basis voor een duurzaam en kwalitatief horloge. Een goede waterdichtheid kan uiteraard ook een vereiste zijn voor een horloge. Wanneer je je horloge ook voor sportieve doeleinden wilt gebruiken zoals duiken, is dit natuurlijk een onmisbare eigenschap.

Vandaag vertellen we je graag meer over het Duitse horlogemerk Fortis, dat werkt met Swiss made uurwerken. Fortis betekent in het Latijn letterlijk sterk of robuust. Dit is dan ook waar het merk voor staat. Fortis maakt horloges voor de onafhankelijke mannen. Horloges die een eigen karakter en leven hebben en die tegen vrijwel alles bestand zijn. Sinds de oprichting van het vooruitstrevende merk in 1912 heeft Fortis vele ontwikkelingen ondergaan en steeds naar innovatie gestreefd. Zo was het merk de eerste met waterbestendige horloges en met de eerste waterdichte mechanische alarmchronometer. Daarnaast is er nog de samenwerking geweest met cosmonauten, waarmee Fortis extra bekendheid en aanzien heeft weten te verkrijgen. Het merk bestaat inmiddels al meer dan een eeuw en heeft door de jaren heen weten te bewijzen altijd een consistente kwaliteit te leveren en daarbij de meest unieke designs ontworpen.

Naast bijvoorbeeld de beroemde Fliegeruhren collectie die Fortis in 1990 lanceerde, biedt het merk ook uitzonderlijke duikhorloges aan. Maar de pilotenhorloges vormen wel de belangrijkste modellen van dit fraaie horlogemerken. Een prachtig pilotenhorloge dat afkomstig is uit de collectie van Fortis, is de Fortis Dornier GMT 402.35.41. Van een horloge als dit is er maar één. Je kiest met dit horloge dan ook voor uitermate hoge kwaliteit en een uniek design. De Fortis Dornier GMT 402.35.41 is voorzien van een prachtige lederen band in de kleur zwart. Mooi detail op deze band zijn de blauw gekleurde stiksels. Deze kleur komt ook als accent terug op de zwarte wijzerplaat. De horlogekast van dit model is gemaakt van edelstaal en heeft een dikte van 14 mm en een doorsnede van 42 mm. Verder is dit horloge voorzien van saffierglas, dat niet alleen erg sterk is, maar ook een goede bescherming biedt tegen krasjes. Dit horloge van Fortis sluit met een doornsluiting.

Uiteraard is de Fortis Dornier GMT 402.35.41 voorzien van een Swiss made automatisch uurwerk. Het horloge is tot maar liefst 200 meter waterdicht en biedt dus een zeer goede bescherming tegen water. Dit horloge biedt bovendien verschillende mooie extra functionaliteiten. Zo is voor dit horloge gebruik gemaakt van SuperLuminova, dat oplicht in het donker. Hiermee heb je dus altijd een goed zicht op het horloge, onder alle omstandigheden. Daarnaast biedt dit model een datumaanduiding, secondewijzer en lichtgevende indicatoren. De Fortis Dornier GMT 402.35.41 biedt eveneens een verschroefde kroon en een GMT functie. Dan zijn we er echter nog niet, want dit model is ook nog eens uitgerust met een chronograaf. Dit horloge wordt geleverd met 2 extra horlogebanden in de kleur blauw. Je ziet, we noemen dit horloge van Fortis niet voor niets ‘one of a kind’. Dit horloge is zo compleet en robuust dat er voor de echte liefhebber of fanatiek verzamelaar niets te wensen overblijft. Daar komt bij dat de horloges van Fortis een uiterst goede prijs-/kwaliteitverhouding hebben en dat je een exclusief horloge als dit kunt aanschaffen tegen een aantrekkelijke prijs. Ondanks dat de horloges van Fortis al zeer betaalbaar zijn in verhouding met de kwaliteit die je krijgt voor dit geld, bieden wij de Fortis Dornier GMT 402.35.41 nu met een zeer mooie korting aan in onze webshop. Dit zorgt ervoor dat je dit unieke en stijlvolle horloge nu tegen een extra uitnodigende prijs kunt aanschaffen. Dit is dus jouw kans om eindelijk dat unieke horloge om je pols te dragen waar je jarenlang plezier aan zult beleven. Of je maakt je verzameling automatische horloges compleet met dit ware collectors item! Naast dit item van Fortis, bieden wij nog enkele andere modellen van dit merk aan met een leuke korting.

Wanneer je een horloge van Fortis bestelt bij ons in de webshop, ontvang je deze thuis met 2 jaar garantie in een luxe officiële box. Heb je vragen? Geen probleem, met meer dan 15 jaar ervaring op dit gebied zijn wij in staat jouw vragen te beantwoorden en je bovendien de beste service te verlenen. Wacht dus niet langer en neem nu een kijkje in onze webshop!