Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

De beste horlogebox voor uw horloges

Geplaatst op 27 juli 2018 om 18:14 uur

Als horlogeliefhebber wilt u uw horloges zorgvuldig en veilig opbergen. Daarnaast wilt u het gemakkelijk houden zodat wanneer u een ander horloge wilt dragen niet allerlei horlogesdoosjes hoeft te openen om het betreffende horloge te vinden. De horloges netjes in één horlogebox is de oplossing. Maar aan welke eigenschappen voldoet een goede horlogebox? 

Benson Horlogebox

Allereerst is het belangrijk dat u voldoende capaciteit kiest. Niet alleen voor de horloges die u nu heeft, ook voor de geplande aankopen binnen een redelijke termijn. Anders is uw horlogebox al snel te klein en passen de overige horloges er niet meer in. Daarnaast is het type horlogebox op gebied van materiaal en afwerking belangrijk. Immers, kies een solide horlogebox met zachte binnenkant zodat uw horloges niet beschadigd kunnen raken. Als laatste tip kunt u overwegen een horlogebox aan te kopen die afsluitbaar is. Niet persé met een slot, maar wel protectie biedt tegen stof, condens en kinderhandjes. 

In onze webshop vindt u horlogeboxen die aan al deze criteria voldoen vanaf 89,00 euro. Bekijk hier onze collectie horlogeboxen van Benson horlogeboxen

De beste duikhorloges op een rij

Geplaatst op 23 juni 2018 om 19:37 uur

Een goed duikhorloge uitzoeken is niet eenvoudig. Er zijn zoveel merken, modellen en verschillende prijzen. Waarop moet je nu letten wanneer je een duikhorloge wilt aanschaffen? Onze tips op een rij:

1) Bepaal welke eigenschappen je belangrijk vindt. Wil je graag zwemmen, snorkelen of duiken met het horloge? Of wil je graag een duikhorloge dragen omdat je het design mooi vindt? Wanneer je actief bent en op grote(re) diepte wilt duiken raden wij een horloge aan met een waterdichtheid van minimaal 300 meter / 30 ATM. Dit is ruim genoeg om probleemloos het horloge mee te nemen naar grote diepten. Let er ook op dat het goed licht geeft in het donker, anders is het lastig afleesbaar in het water. Als laatste tip zouden we willen meegeven dat een draaibare bezel (ring) belangrijk is zodat je precies kunt meten hoeveel zuurstof je nog over hebt in jouw tank/fles. 

Davosa Argonautic duikhorloge

2) Bepaal jouw budget. Er zijn duikhorloges in verschillende prijsklassen. Van goedkoop tot ontzettend duur. De prijs kan van invloed zijn op de kwaliteit, dus let altijd goed op het type uurwerk, het merk uurwerk, de materialen, functies en afwerking. Er zijn diverse goede duikhorloges op de markt voor bescheiden bedragen, denk hierbij aan Van Speyk, Davosa en NauticFish. Kijk je in een iets hoger segment dan zijn interessante merken Damasko, Glycine en Fortis

3) Bepaal wat je mooi vindt. Een horloge wordt steeds meer een sieraad. Het is zonde wanneer je over een jaar uitgekeken bent op de looks van het horloge. Kijk naar wat je nu mooi vindt maar ook over 5 jaar nog mooi vindt. Tijdloos design is hierbij een belangrijk begrip. Damasko is een merk dat hierin erg sterk is. Strak, tijdloos en kwalitatief erg sterk.

Damasko duikhorloge 

4) Koop het horloge bij een goede shop die duidelijke informatie geeft en genoeg keuze heeft om te vergelijken. Duikhorloges zijn niet goedkoop en je kan het geld maar één keer uitgeven. Kies daarom voor een shop die kennis van zaken heeft en duidelijke garantie biedt. Je kan beter één keer teveel mailen of bellen om vragen te stellen dan later teleurgesteld zijn. BensonTrade is officieel dealer van al haar horlogemerken en hierboven hebben we diverse merken duikhorloges genoemd. Stuk voor stuk merken waar we 100% achter staan qua kwaliteit, functionaliteit en design. Al is dit laatste aspect uiteraard smaak gevoelig. 

Succes met jouw keuze voor een prachtig duikhorloge! 

Het perfecte Duitse horloge

Geplaatst op 13 april 2018 om 08:52 uur

Kwaliteit is zeer belangrijk bij een horloge. Je wilt immers dat het horloge jarenlang meegaat en functioneert zoals het zou moeten. In dat geval kom je al snel uit bij een Duits of Zwitsers horloge. Zwitserse horloges zijn over het algemeen wat bekender en daardoor ook duurder. In Duitsland zijn er diverse horlogemerken actief die kwaliteit met een zeer interessante prijs combineren. Merken zoals Junkers, Zeppelin, Davosa en Elysee. Wellicht horlogemerken waarvan je nog nooit hebt gehoord maar merken die wel hele leuke horloges maken. Junkers bijvoorbeeld produceert horloges met een aansprekend design gebaseerd op de luchtvaart, net zoals Zeppelin. Davosa heeft een hele ruime collectie van sportief tot klassiek en van quartz tot mechanisch. Elysee heeft vooral klassiekere horloges die stijlvol en elegant zijn vormgegeven. Bij elk merk staat centraal dat de prijs betaalbaar moet zijn voor de consument. Met de Duitse kwaliteit zit het wel snor. Als officieel dealer van deze merken hebben we al ruim 8 jaar ervaring met hun horloges en aftersales. 

Junkers Bauhaus horloge

Als je geen budget hebt voor een Zwitsers horloge dan is een Duits horloge een prima alternatief. Kwalitatief zijn ze zeker vergelijkbaar alleen is de prijs veel gunstiger. Bekijk onze collecties Zwitserse- en Duitse horloges zodat je zelf de verschillen kunt zien, niet alleen qua merknaam maar ook qua prijs. 

De 5 redenen waarom je een watchwinder bij ons koopt!

Geplaatst op 6 maart 2017 om 12:20 uur

Een watchwinder is een handige accessoire voor iedereen die één of meer automatische horloges heeft. Het zorgt ervoor dat jouw horloge nooit meer stilstaat en je het opnieuw moet instellen. Daarnaast heeft het positieve effecten op de duurzaamheid van jouw horloge. Maar waarom kan je het beste een watchwinder bij ons kopen?

Officieel dealer: als officieel dealer van de beste watchwinder merken bieden wij niet alleen een gevarieerd aanbod maar ook zekerheid en de garantie van originele producten.

Specialist: met meer dan 12 jaar ervaring op gebied van watchwinders mogen wij onszelf wel specialisten noemen. Met onze ervaring en specialistische kennis kunnen wij u voorzien van goed advies.

Voorraad: wij hebben alle populaire watchwinders op voorraad of zeer snel leverbaar.

Service: na uw aankoop houdt onze service niet op. Heeft u vragen of wilt u uw watchwinder laten repareren dan bent u bij ons aan het juiste adres. Met onze eigen werkplaats kunnen wij reparaties snel en vakkundig uitvoeren.

Scherpe prijzen: wij bieden u de beste prijzen in verhouding tot kwaliteit en service.

Een automatisch horloge kopen? Hier moet u op letten.

Geplaatst op 8 juli 2016 om 20:29 uur

Wanneer je een nieuw horloge gaat kopen moet je een keuze maken voor het type uurwerk binnenin het horloge. De meeste mensen kopen een quartz horloge dat gebruik maakt van een batterij. Een kleine groep horlogeliefhebbers kiest juist voor een mechanisch horloge dat handmatig moet worden opgewonden. De laatste groep wilt graag een automatisch horloge dragen. Een automatisch horloge heeft een uurwerk waarbij beweging een veer spant, die zich vervolgens ontspant en het uurwerk in beweging houdt. 

De voordelen van een automatisch horloge

Wanneer het gaat om pure horlogetechniek is een automatisch of mechanisch horloge de beste keus. De techniek is gecompliceerd en zorgt op een zeer natuurlijke wijze dat het horloge functioneert. Daarnaast is het prachtig om de techniek van een automatisch horloge te bewonderen, de vele radartjes bieden een waar spektakel dat veelal vanaf de achterkant van het horloge bekeken kan worden. 

Een belangrijk voordeel van een automatisch horloge is dat je geen batterij meer nodig hebt. Je kan het horloge eenvoudig schudden of opwinden via de kroon om het horloge te laten lopen. Een horloge met batterij staat op een gegeven moment stil totdat de batterij wordt vernieuwd. 

De nadelen van een automatisch horloge

Een gecompliceerd uurwerk zoals in een automatisch horloge heeft als nadeel dat het ook relatief kwetsbaar is, zeker in vergelijking met ee quartz uurwerk. Een klap, stoot of val kan direct gevolgen hebben. Golfen, boren of tennissen is zeker niet aan te raden omdat het de techniek in het uurwerk nadelig kan beïnvloeden. Een automatisch horloge is daarom niet het beste horloge voor elke gelegenheid. 

Een ander nadeel is dat automatisch horloges veelal duurder zijn dan quartz horloges, juist vanwege de gecompliceerde en authentieke techniek. Een automatisch uurwerk is veelal duurder dan een quartz uurwerk (afhankelijk van merk en type). 

Hierop moet u letten bij aankoop

Wanneer u van plan bent een automatisch horloge aan te kopen bedenk dan goed waarvoor u het horloge wilt gebruiken. Wilt u het gebruiken voor sporten of andere actieve bezigheden, kiest u dan voor een betrouwbaar horlogemerk waarbij de uurwerken uitgevoerd zijn met een "shock protector". Een goed voorbeeld qua merk is Damasko

Bij voorkeur kiest u een horlogemerk dat een Japans, Duits of Zwitsers automatisch uurwerk gebruikt in haar horloges. Deze uurwerken bieden meer kwaliteit en betrouwbaarheid dan bijvoorbeeld een Chinees uurwerk. Een interessant horlogemerk met Japanse en Zwitserse uurwerken is Van Speyk

Een automatisch uurwerk heeft eens in de zoveel jaar een servicebeurt nodig. Afhankelijk van het merk, type uurwerk en gebruik kan dit aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Goedkoop kan weleens duurkoop worden....