Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

Hoe kies je de beste watchwinder?

Geplaatst op 18 april 2019 om 15:25 uur

Wanneer je een liefhebber bent van automatische horloges, wil je natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van je horlogeverzameling. Belangrijk is daarbij ook dat de horloges accuraat en nauwkeurig op tijd blijven lopen. Aangezien je je horloges niet altijd draagt, moet het mechanisme op een andere manier van energie en beweging worden voorzien. Een watchwinder is hierbij een onmisbaar accessoire. Een watchwinder is niet alleen erg handig, maar het is ook een prachtig gezicht wanneer de automatische horloges ronddraaien.

Een echte verzamelaar zal het beste willen voor zijn horloges. Een goede watchwinder voorziet in een juiste energie- en olievoorziening en beschermt tegen slijtage en beschadiging. Daarnaast wil het oog ook wat. Op dat gebied zien we veel creativiteit in vormgeving, divers materiaalgebruik en zelfs invloeden van bijvoorbeeld kunststromingen. Zo kan een met zorg uitgekozen watchwinder ook een eyecatcher worden in je interieur en tegelijkertijd een waardevolle toevoeging aan je horlogeverzameling.

Wanneer je op zoek gaat naar de juiste watchwinder passend bij je wensen, ga dan in ieder geval voor kwaliteit. Het loont zeker om voor de aankoop van een goede watchwinder naar een expert te gaan. Laat goedkope watchwinders van bijvoorbeeld Ebay en Amazon links liggen. Goedkoop kan in dit geval snel uitlopen op duurkoop. Een goed advies en de juiste informatie is veel waard. Daarnaast is het land van oorsprong belangrijk om op te letten. Er is bijvoorbeeld keus uit watchwinders met Japanse motoren (prima prijs-/kwaliteit verhouding), Duitse motoren (uitstekende techniek) en Zwitserse motoren (beste op de markt). Vooral in duurzaamheid en geluidsniveau zitten er verschillen tussen de motoren. Kies daarom niet voor een watchwinder met Chinese motor. Daarnaast kies je het beste voor een functionele watchwinder, deze heeft veel functies en dus veel mogelijkheden om het horloge op te winden. Denk hierbij aan instelbare draairichting en diverse standen qua aantal omwentelingen per dag (TPD: turns per day).

De capaciteit van de watchwinder die je uitkiest, moet passend zijn voor het aantal horloges in je verzameling. Zo is er keuze uit watchwinders voor één horloge, maar ook wel voor bijvoorbeeld vijftien horloges. Ook het geluidsniveau van de motor van de watchwinder is erg belangrijk, hoe stiller hoe beter. Denk daarbij aan jouw persoonlijke leefsituatie; waar plaats je de watchwinder? Let tegelijkertijd op het materiaalgebruik bij de watchwinders. Ga voor een watchwinder gemaakt van duurzame materialen van goede kwaliteit. Koop bij een expert, deze zal je een aantal jaren garantie bieden. Zo kun je gegarandeerd lang genieten van je aankoop!

Meer weten over mechanische horloges?

Geplaatst op 6 april 2019 om 13:01 uur

Wij schrijven blogs over horloge gerelateerde zaken, zoals de techniek, innovaties, en over accessoires zoals watchwinders en horlogeboxen. Echter zijn er ook veel andere websites die interessante artikelen schrijven over horloges. Laatst hebben we een leuk blog artikel gelezen dat we graag delen. Je kan er immer alleen maar wijzer van worden...toch?!

Lees hier het blog artikel over de nauwkeurigheid van automatische horloges (Engelse tekst). 

Hoe kies je het beste pilotenhorloge?

Geplaatst op 1 april 2019 om 18:44 uur

Een van de meest populaire type horloges zijn pilotenhorloges. Simpelweg omdat pilotenhorloges tot de verbeelding spreken. Bijna elke kleine jongen wil piloot worden omdat vliegen staat voor prachtige techniek, vrijheid en reizen over de wereld. Daarnaast hebben piloten met hun vliegtuigen een belangrijke rol gespeeld in diverse oorlogen waarbij zij het verschil maakten. Van oudsher dragen piloten horloges die goed afleesbaar zijn want het aspect tijd is van enorm belang voor een piloot. De afleesbaarheid is uiteraard ook van belang in het donker waardoor pilotenhorloges een speciale lume kregen waardoor de index beter te zien is. 

Fortis Dornier horloge

Tegenwoordig worden pilotenhorloges vooral gedragen omdat ze er goed uitzien en een sportief karakter hebben. Veel bekende horlogemerken zoals Breitling, Omega, Laco en Fortis hebben zich geïdentificeerd met de luchtvaart waardoor er veel pilotenhorloges op de markt kwamen, van zeer exclusief tot zeer betaalbaar. 

Een goed pilotenhorloge is niet te klein, is goed afleesbaar (mede door goede lume op de wijzerplaat) en heeft een GMT functie waarmee je een tweede tijd kan instellen c.q. aflezen. Naast bovengenoemde horlogemerken is Damasko uit Duitsland ook een zeer goed merk dat fraaie pilotenhorloges maakt. Daarnaast krijg je bij Damasko enorm veel kwaliteit voor je geld. 

Naast bovengenoemde eigenschappen moet een pilotenhorloge vooral ook lekker zitten. De edelstalen of lederen band moet goed aansluiten aan de pols en een comfortabel gevoel geven. De keuze voor een goed pilotenhorloge is niet makkelijk, er is veel aanbod en er zijn veel verschillende keuzes op gebied van kleur, materialen en functies. Een pilotenhorloge koop je niet zomaar, er gaat een proces aan vooraf. Het proces van een overwogen keuze. Volg hierbij je eigen gevoel en smaak. Je kan ook beter iets meer geld uitgeven aan een fantastisch pilotenhorloge dan besparen en na weken of maanden uitgekeken zijn op het horloge. Kies je voor kwaliteit, dan kom je zeker uit bij merken zoals Fortis, Laco, Damasko of RSC. Bekijkt u onze horlogecollectie en vergelijk de verschillende merken en horloges. U vindt zeker het ideale pilotenhorloge voor u. 

Zwitserse automatische horloges

Geplaatst op 14 maart 2019 om 18:34 uur

Zwitserse horloges staan bekend om hun uitermate hoge kwaliteit. Zwitserland wordt niet voor niets gezien als hèt horlogeland pur sang. Het is dan ook de oorsprong van verschillende bekende horlogemerken als Tag Heuer, Glycine, Cornavin en Rolex. Wanneer een horlogemerk het predicaat Swiss made mag voeren, betekent dit automatisch dat het moet voldoen aan diverse strenge kwaliteitseisen en voorwaarden.

Toch is het te kort door de bocht om te zeggen dat alle horloges met het predicaat Swiss made dezelfde kwaliteit hebben. De eisen die gesteld worden aan een Swiss made horloge zijn een  minimum standaard, wat betekent dat er merken zijn die nog hogere voorwaarden stellen aan hun producten. Hoewel de uitstekende kwaliteit dus altijd gegarandeerd is, zijn ook merken die ervoor kiezen aan de minimale eisen te voldoen en waar mogelijk onderdelen uit andere landen te gebruiken binnen de voorwaarden.

Fortis horloge

De eisen en voorwaarden voor een Swiss made horloge zijn vastgelegd in 1971. Hierop volgde nog een herziening in 1995. Onder andere het uurwerk van een Swiss made horloge moet uit Zwitserland komen en daar ook zijn ingebouwd in de horlogekast. Ook de laatste inspecties van het horloge moeten zijn uitgevoerd in Zwitserland. Daarnaast moet 60% van de ontwikkelingskosten c.q kosten van de materialen zijn gemaakt in Zwitserland.

Een Zwitsers horloge is tijdloos, veelal met de hand geassembleerd door vakmensen en zeer duurzaam. Kwaliteit van zowel het eindproduct als de gebruikte materialen staan absoluut voorop. Zwitserland kent een lange historie op het gebied van de horlogerie en heeft hiermee dan ook ruime ervaring opgedaan en kent veel opgeleide vaktechnici op dit gebied. Alhoewel het allereerste horloge niet uit Zwitserland komt, hebben de Zwitsers een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van het horloge zoals wij het tegenwoordig kennen. Zo heeft bijvoorbeeld de Zwitser Abraham Louis Breguet diverse innovaties op technisch gebied ontwikkeld die hedendaags nog steeds worden toegepast.

Leuke betaalbare horloges

Geplaatst op 9 januari 2019 om 15:00 uur

Het kiezen van een leuk horloge dat ook nog betaalbaar is is soms best lastig. Er is zoveel keus qua merken en modellen, laat staan kleuren en materialen. Daarnaast heeft iedereen een bepaald budget dus moet het horloge ook binnen het budget passen. Ook wil je graag bij een betrouwbare winkel kopen zodat je verzekerd bent van goede service, snelle levering en aftersales wanneer het horloge onverhoopt kapot gaat.

Wat zouden wij je adviseren wanneer je een leuk betaalbaar horloge wilt kopen? Om te beginnen is het belangrijk goed te bepalen welke merken, stijlen en kleuren je leuk vindt. Wil je een klassiek horloge (bijvoorbeeld Junkers en Zeppelin) of juist sportief (Armogan en RSC)? Daarna bepaal je wat het horloge mag kosten. Op basis daarvan ga je zoeken naar het horloge dat jou het meeste aanspreekt qua details zoals wijzerplaatkleur, functies en type horlogeband.

In een prijsklasse t/m 400,00 euro raden wij een quartz horloge aan, simpelweg omdat automatische horloges in deze prijsklasse niet al te best zijn. Quartz horloges zijn daarnaast zeer solide en veelal Swiss made waardoor kwaliteit verzekerd is.

Boven de 400,00 euro kan je een keuze maken tussen een quartz of automatisch horloge. Dit is afhankelijk van jouw voorkeur en wanneer je het horloge wilt dragen. Sport je veel? Dan is een quartz horloge beter. Wil je een stijlvol horloge met oorspronkelijke techniek? Dan is een horloge met automatisch uurwerk een goede keuze.

Bij horloges onder de 100,00 euro moet je goed opletten. Dit kunnen niet-bekende horlogemerken, oudere modellen of horloges van slechte kwaliteit zijn. Kwaliteit heeft zijn prijs en een goed horloge zeker. In het horloge zit namelijk veel techniek. Des te beter de materialen en het vakmanschap des te hoger de prijs. Tegelijkertijd kan je er waarschijnlijk veel langer plezier van hebben.

Als laatste is het echt belangrijk waar je het horloge koopt. Er zijn zoveel winkels en online shops. Koop bij die winkel waarbij jij een goed gevoel hebt. Bekijk de website en lees de algemene voorwaarden goed door. Kijk ook of de winkel een officieel dealer is van het merk, dit is handig als je aanspraak moet maken op garantie.

Junkers Bauhaus horloge